Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. M.m.1

M.m.1 Активен член

Здраво фенинки втора бременост 9 недела сум ама многу големо меше имам многу се ооознавам во прва бременост во 5 месец почна да ми расте стомак

2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Само си подуена мислам дека. Како семка од маслинка е ембрионот, прерано е да расте меше од тоа.

pikachu2, Anaroz1, Larea and 2 others like this.
  3. fragaria

fragaria Популарен член

Првите недели до кај 12нед и мене така ми беше стомакот мислам дека беше отечено скоро цело време
    Особено навечер
    На сабајле не
    После 12нед спласнува па расте после нормално меше

Larea likes this.
  4. M.m.1

M.m.1 Активен член

и скоро сум породена дете ми е 7 месеци а јас сум 9 недели трудна прва бременост само 12 кг бев плус

5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Подуеност е нагло раст на хормони, и јас бев така, влегов во 4ти месец и спласнав после си почна меше убаво да си расте полека а лице и екстремитети без отоци

6. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Скоро 13 месеци исто трудна. Ќе биде интересно ама и убаво. Со среќа нека ни е.

ginger, KikiKviki and Baby warrior like this.
  7. LeNora

LeNora Истакнат член

Честитки мајка да е живо и здраво!

Autumn Love likes this.
  8. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Девојки во поодмината бременост, 32+4 сум, од пред два дена на вечер кога станувам за во вц осеќам голем притисок и страшна болка ниско во стомакот. Претежно од една страна е болката, не знам дал е бубрег дали лигамент. Ви се случува ли и вас?

9. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Бубрег боли назад или странично позади

10. mukanova12

mukanova12 Активен член

Девојки, ве молам за помош не најдов нешто слично на мојата ситуација. Значи според циклус бремена 31+2, но минатата недела на преглед според мерките испаѓа дека бебчо е 33+5, докторот ми рече дека не е ништо страшно за 2 недели пак на преглед и ќе следиме. Сега милион прашања ме мачат и ми стварат стрес и паника, како и што? Дали има простор за паника за предвремен пораѓај, дали некоја се соочила со нешто слично и како ја поминала таа стресна ситуација?

11. Baby warrior

При мокрење ја осеќаш болката или во нагонот за мокрење само? Јас би однела една урино култура да проверат

12. LeNora

LeNora Истакнат член

Мене кај матичната ме водеше цела недела напред, на државно кога одев три недели напред, а на приватно си беше таман некогаш некој ден понапред само. Не може секогаш точно да измерат.

13. Ljiljana1986

Само во нагонот, како се празнам така поминува болката, уринокултура правев пред една недела во ред беше.

Baby warrior likes this.
  14. Ljiljana1986

Се плашам да не заглавило некое камче во каналот пошто цел живот имам мака со тоа. Ама ако е така ќе боли постојано, имав еден напад во 20 недела. Ова не знам што може да е. За брзо сум на контрола па ќе видиме.

15. ginger

ginger Истакнат член

Јас кога одев на одделение на прегледи, цело време ме водеа понапред околу десет дена.

Немаше врска, после сменив доктори и големината на двете нови места си одговараше на неделите.
    Мислам декс ова зависи и од ехото, секое ко различно да мери.

16. EnaEnA30

EnaEnA30 Популарен член

Ние сме 2-3 дена разлика, и јас баш сношти имав некои болки, притисок во бешика и кога мокрам како ми дојде да се задржам за половина да не ми испадне бешиката, такво чувство имав. Јас правев пред 2 недели уринокултура, уредна беше, ќе направам денес пак обична урина и крвна слика. Може и да притиска бебуш на бешиката, кај мене на последен преглед карлично беше поставено, може се свртило сега со главата па прави притисок. Бубрег повисоко фаќа, и јас имав некој напад пред месец дена ама кога се ширеше болката накај абдомен повеќе накај горен абдомен беше отколку долу на половината.

17. ginger

ginger Истакнат член

Ми се случува и мене, а сега последните две недели, и во одење, не ми се моча ама додека одам осеќам притисок, и морам да застанам. Веројатно се некои движења кои притискаат доле.

Туку жени, исто последниве недела дена приметувам долново салце од стомакот, како одам се тресе. Впрочем тука како да виси салцето. Тоа си го имам од претходно ама не беше такво. Сега бебето е поткренато горе, и ова ептен се истакна. Пресмешно и прегдо изгледа. :D:D:D

Потешко ми е некако откако е горе, дури и прслук ми смета, ме стега ептен.

18. Ljiljana1986

И јас тоа си велам, да не е некое од бебињата, на последен преглед нозете на двете им беа на таа страна. Или да си побарам ехо на абдомен, не знам што ми е паметно сега, дали да шетам по доктори во период кога мојава докторка ми вели што повеќе да одмарам или да трпам.
    Исто @ginger и во одење ми се случува и на секои 10 минути сум во вц. Ако лежам немам гајле, може и на два саати да одам во вц, ако сум на нозе на 10 мин. Последниов месец за тоалетна платата :D

19. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Девојки, имав едно многу негативно искуство и сакав да видам дали се имате соочено со слично.
    Сакам да правам пренатален тест во биосејв но мојот гинеколог не соработувал со нив и ми кажа да си барам нов гинеколог ако не одам кај неговите соработници.
    Дали ова е случај со сите доктори?
    Пренаталните тестови се сепак надвор од регулар прегледите, не разбирам каква врска имаат они со тоа.
    Благодарам на одговорот

Dijana DM and ginger like this.
  20. Baby warrior

Како е плодовата вода и дали гестациски проверуваше? Иначе мене мерката кај матичната и метката во систина за една недела разлика 500гр :D кај матичната дефинитивно не одговараше за неделата. Во систина мојата докторка ми вика таман си е уживај којзнае што мереле таму :rofl: