За жал е случај, и мојот прв матичен инсистираше за Гинекаликс, јас не сакав тамо. Имаат врска затоа што земаат проценти, и како референца го ставаат докторот лабораториите, дека си отишла по негова препорака. Не ми рече да си барам нов доктор, јас сама го сменив, заради повеќе причини, меѓу кои и оваа. За свои пари, сама си одлучуваш!
Јас воопшто немав вакво искуство. Напротив, мојот матичен гинеколог ми кажа дека во мојот случај не е неопходно да ги правам (заради возраст, генетски предиспозиции и сл.) Меѓутоа не ме ни праша каде планирам да правам, ниту ми сугерираше одредена компанија. Така што, има и исклучоци.
Твојот матичен гинеколог може да ти даде предлог но не и уцена каде да одиш. Оде секој тест имаат предобар процент па затоа такви муабети ти тера. Тоа што ти го кажал е уцена и не е воопшто етички и професионално.
Ич не се паничи на сестра ми се ок и негде вака како тебе беше и викаат 2 недели помало бле бла ... Се роди 3 600 ... џабе ја паничеа.
И мене некни прв пат матичниот ми рече машала долги нозе главче големо ама со меше не можиме да се пофалиме, и го измери 6 дена помало од мерките. Сега денес сум на контрола кај друг доктор па ќе видам тој што ќе кажи, ама нон стоп разлика има на секој преглед, еднаш пишат помало, еднаш поголемо, значи мерките на ехото не се точни затоа што е тешко да го измерат
Ве молам за мислење ,долгоочекувана прва бременост ми е Вчера правев бета хцг вредноста ми беше 26.20 Прв ден од последен циклус ми беше на 7ми април . Добивам на 24 25 дена Дали е многу ниска оваа бета
Mi se ima mene skuceno kako so noz da me.prewekuva I kako cuvstvo na neisprazneti creva I swga odvremw na vreme bas denes ja prasuvav maticnata ...mi rece kao normalno bilo od plodot...se dodeka ne se ima wptwn jaki bolki..neznam sto da kazam.....
Може е настаната покасна овулација, провери утре повторно бета во иста лабораторија. Ако се дуплира правилно ок е
Mnogu loso se custvuvam bremena sum 9 +1 na pocetok mnogu sakav da sum trudna sega celo vreme mislam da go abortiram
Zosto takvi misli? Toa ti e blagoslov. Razgovaraj so psiholog. Abortusot Sam po sebe nosi rizici za ponatamu.
Какви ризици носи абортусот ? Не ја охрабрувам членката да абортира ама ме интересира на што поточно мислите, за какви ризици прајме муабет
Jas sum imal spontan i znam kako e bolkata imam dete 7 meseci sega sum pak poslednite 2 nedeli taka se custvuvam mnogu loso osamena i celo vreme mi se vrti da go abortiram maz mi ne saka i mi se naluti 2 dena ne mi zboruvase bese na pat se vrati odma
Абортусот носи ризици ако абортираш еднаш годишно, 3 години по ред, не знам какви ризици би носел еден абортус. Не и ја знаеш состојбата на жената, не е само роди го.
Какви ризици луѓе, има жени кои имаат еден куп неуспешни бремености и морале на киретажа па после тоа родиле здрави прави деца и истерале нормална бременост. Не се расфрлајте со бројки кога не сте стручни на тоа поле. На членката и посакувам да си ги среди мислите, да разговара со сопругот и ако треба да посети и психолог. Не ја знаеме причината поради која се осеќа вака па затоа да не и солиме памет. Детето е благослов, затоа користете побогу заштита ако не сте спремни за родителство или ако имате некој проблем од страна. Размисли многу добро за одлуката сепак останува на тебе
Страшно, земаат 100 евра или 150 од тест затоа така се понашаат и затоа ние плаќаме толку скапи тестови а во грција и надвор се други цени.. до 24-25 илјади а ние плаќаме по 44-47 од тест. Пишете ги кои се.. само така искрено може ќе стигне до негде и ќе се расчуе. Незнам дали овде во скопје е тоа или во друг град. Се ежам.. Читајте све што ви даваат не верувајте слепо, рок гледајте, што фирма е ако е некој лек.. прашајте паралела во аптека со ист состав што е подобро итн. Иначе сестрами правеше биосејв 360 океј беше однос све тоа. Јас правев Панорама понашање глупо од Сашка жално, имало некоја колешка претходно била мн културна и таа го разработила ама после дошла сашка ради тестот и тоа што е различен од другите луѓето го прават иначе понашање нула, чекав 10 работни денови баш.. околу две недели. Ако си решена тоа да правиш можеш да го направиш кажи решивме да не правиме и нека ти го пратат само тебе на мејл, може било кој да ти го прочита пример таму кај што ќе правиш прв скрининг.
Сакана бременост па после не сакана. Сигурно има проблем што ја мачи. Сепак мислам дека е тоа голема одлука и од моја преспектива секогаш е да се посети стручно лице со кого заедно со партнетот и индивидуално ќе можат да го најдат пробелмот и понатаму решението.