Јас ги пиев само кога имав болки кои не поминуваа само со магнезиум ама ако добро памтам не било никогаш повеќе од 3 апчиња во текот на денот.
Prviot mesec piev 3x2, ostanatite 2 meseca 2x2. So toa shto mora da ima razmak min 2 casa od no spa i magneziumot. Ne se pijat zaedno
Ете ова не ми текнало, како више да ги распоредам коа пијам 10 врсти апчиња Сабајле токорелакс, но спа, магнезиум, пробиотик, После пладне но спа, метилирана фолна, мет б 12 , вит Д,вит Ц, Панцеф. Вечер пак токорелакс, но спа, магнезиум Еве ќе пробам така сега со 2 саати размак. Значи ќе мора и од токорелакс размак зошто и тие содржат магнезиум. Ма да јас мислам течната столица ми е од магнезиум цитратот. Пијам на џејмисон моментално,ќе се консултирам да го сменам. Ама као тој бил најдобар за смирување контракции..
Ista bev i jas, duri i povekje apcinja piev. Si imav navieno alarmi na telefon na sekoi 2 casa inaku nemashe shansi ni da zapamtam ni da se snajdam. Sekoj alarm imashe ime shto treba da pijam. Inaku i jas go pijam toj na jamieson prashakot po preporaka na dr. Afrodita, rece deka bil najdobar od site i najdobro se apsorbiral. P.s ne znam kolku vreme go piesh, jas prvite dve nedeli imav sega vekje ne a pijam po 1000-1100 na den, eve teram skoro 26ta nedela.
Претпоставувам дека ти е од магнезиумот мене секој ми прави ако зголемам доза ете таков организам. Сега пијам глицинат на now 600 мг дневно и океј ми е сега за сега. Јас пијам плус еутирокс хахах и докторката вика па ти немаш време за јадење од витамини
Женски го пратив денес мм да ми купи утрогестан и му побарале рецепта или некој извештај? Еве два месеци користам ниту еднаш не побарале. Ова е нешто ново или?
Не знам стварно , во зегин во Ѓорче . Кога ми кажа се зачудив дури ме пушти на спикер пак вика дека мора извештај од гинеколог. Пред недела дена купував никој ништо не бараше
Последниве 3,4 пати во секој Зегин ми бараат на меил да им го пратам извештајот. Изгледа ново им е ама не даваат веќе без рецепт или извештај.
Mene do sega samo vo remedika aptekata mi barale izveshtaj nigde na drugo mesto. I sega stalno i vikam na dr. Afrodita da mi napishe recepti 2 za da mozam da gi zemam direktno od tamu. Inaku vo ani farm hrom ne baraat ako ti e blisku, bar do sega ne mi pobarale
Правилно треба рецепта или извештај, зошто во некои аптеки не бараат не знам, може си имаат розови рецепти па сами си ги пополнуваат, инаку како би ги издавале без рецепта или извештај хормонски лекови.
Изгледа дека така правеле До сега никогаш не ми побарале само усно ме прашале додуша ко ќе се присетам вака
Zdravo devojcinja....sakav da ve prasam tie sro sme tuka nekade 34/35 nedela..kako se so stolicata....jas go pominav virusot stomacen I sega pred 4 dena pravev crp mi e ok...5,4....ama osobeno poslednive dva tri dena pak maka macam...so polutecna stolica....odam oo nekoliu pati vo toalet I imam postojano cuvstvo na neisprqzneti creva....prijam probiotik probalans...dbapati magnezium I tororelax...novalac zelezo vitam c I d3....zasto I primam redovna terapija eutiroks.......dali e od magneziumot...dali e nesto drugo......ima nekoj slicno iskustvo....Fala vi
Да ве прашам, како сте со расположение ? Јас можам во 10 минути и да заплачам и да се изнервирам па да се смејам Анкциозност левел 100 , дали ако се пожалам на доктор ќе ми препишат нешто за пиење?
Neznam koja nedela si...ama.jas veke isto kriziram....sto radi nesonicata sto radi pogorw sto pisav......jas se pozaliv mi rekoa hormoni....da izdrzam....e sega ako e kaj tebe neizdrzlivo sepak pobaraj si konsultacija ...kolku ponavreme tolku podobro
Јас бев иста, пиев магнезиум цитрат. Докторката ми кажа да го сменам само магнезиумот да не е цитрат.
Утре здравје 10 полни недели или задутре , бебе е назад неколку дена и не можам никако да се опуштам . Плус ова расположение ме дотепува што ни јас самата не можам да се поднесам
Јас сум 22ра недела и од пред некој ден ми се вратија мачнините, исто како на почетокот. Не повраќам, ама ми е многу тешко од се што ќе ставам во усга. Внимавам многу што јадам, дури и немам апетит и реално јадам само затоа што морам. Му се случува ли на некој друг вакво нешто во второ тромесечие?
Jas prvoto tromesecje mislam deka yolku predizvici imav se rqspagav ..vtoroto osven gripot mnogu relax mi bese....a swga ako vlegov vo 8mesec nekako pak tesko....mora trpenie I popoleka alo nwmas nekoi seriozni komplikacii..ako prodolzi taka najubvao da si pobaras strucna pomos ke znaat sto da ti dadat...