Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    35
    Јас од цитратот имав и гадење, сега сменив на магнезиум бисглицинат од HealthAid и се стабилизирав.

На Karanfilce14 и Bum им се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.124
    Нема да те утешам ама како влегов во 8ми месец ништо во уста не можам да ставам буквално со сила јадам. Другаркиве ми се чудат вика 8ми и 9ти се качува најмногу на тежина и имавме апетит сите. Јас умирам што и каснам тежина и киселина. Све живо пробав вода пијам и од тоа ми е тешко на моменти. Докторкава моја од систина ми рече ајде да изржиме уште две недели во 9ти да влезеш и ќе почне да се спушта бебе вероватно стиснат е желудникот горе со сите органи и ти прави такво враќање на храната. Никаков посебен совет не ти дадов ама ете да знаеш чисто не си сама. Од сабајле имам јадено геврече и пола јогуртче мало, едно мерси чоколатце и 1 печен компир :puke:

На Dijana DM, Merten, Marge и 4 други им се допаѓа ова.
  3. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    435
    Иста сум и јас, секој ден само уште нешто тргам од веќе многу лимитиранито мени. Имам чувство некогаш дека храната ми стои во хранопровод и не оди надоле :D се надевам дека желудникот читав ќе ми остане после бременост. Имам јас и голема подуеност јадам многу малку многу ограничено, 29та сум. Се помирив, тоа е ќе се издржи уште малку, ќе се нормализираме после :)

На Baby warrior, Bum и Marge им се допаѓа ова.
  4. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    3.554
    Јас и во првата бременост немав некој апетит, трето тромесечие дури и ослабнав 2-3кг, ама вакви тешкотии и киселини немав. Во неделата каснав 3 пилешки прсти, дали од белото брашно и од презлата ми се слоши, немам поим, ама додека не исповратив се од мене, не можев да дишам. Мислам во грло ми стои храната, баш ко шо кажа и членката над мене. И киселини ме убиваат, а не знам ни од што реално. Оф, ај ти си веќе 8ми, уште малку, јас до септември ако сум вака, ќе биде весело :(

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  5. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    435
    Девојки ве читам со магнезиумот, сите имате негативно искуство со цитрат, а мене тој докторката ми го препорача. Пиев прво на now ама дозата е во три огромни апчиња па сега земав прашок на допел херц. Немам некои несакани ефекти како вас што ве читам, ваљда е ок да го продолжам?

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  6. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    931
    Ако ти одговара да, јас вчера прашав др. каков да земам ми рече каков сакам само кога ќе купувам да прашам дали е дозволен за во бременост.

На Bum и DreamOn им се допаѓа ова.
  7. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    1.791
    И @Baby warrior мене гинекологот ми рече можам врв на лажичка сода бикарбона за киселините и навистина помага.
    Ноќеска пример сред ноќ ме фатија мислев до грло ми дојде за повраќање дури се напив малку и помина.

На Baby warrior и Marge им се допаѓа ова.
  8. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    323
    Допаѓања:
    435
    А постои магнезиум и што не е дозволен? Мене докторката тогаш ми рече кој сакаш, и во аптека прашав, аптекарката као било кој можеш :^)

На Larea, Anaroz1, Bum и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.084
    Јас си јадам мака немам.. додуша имам, тешко ми е откако ќе се најадам, ама баш си јадам се (што треба и не треба)

Веќе сум 32ра недела и денес почнав болни, посилни удари да осеќам, те во ребро, те некако горе, а си викав досега многу нежно е бебево :D

На EnaEnA30 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.124
    Ма све тоа пробувам :rofl: сода бикарбона на алкалоид плавата во вода, рупарут, бадеми живи, јогурт ладен, кисела вода. Ама нема беба стиска и желудникот го осеќам како згмечен да ми е буквално :?: сега изедов еден сладолед на стапче ладното некако прави да ми олесни

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  11. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    931
    Па не знам хаха , може нема ама така ми кажа, ја прашав за препорака кој е добар кој сакаш ми кажа...да не ти даде енергија да трчаш а си пример на бед рест хахах се шалам немам појма :D

12. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    1.791
    Јас пак скроз доле ја осеќам кај јајници ,скоро до препон и пак така имам киселини / потреба да повратам.
    35 та од денес... измешано ми е ем сакам да поседи ем да излезе веќе :rofl:
    Исправ се ,утре здравје да пеглам и така :inlove:

13. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    228
    Мене ми беше многу тешко исто од 28ма недела и тогаш на преглед беше карлично скроз поставен со стопалцата долу и со главата притискаше на желудникот.. пред неколку дена таква леснотија во дишење почувствував и после јадење дури се исплашив а утредента имав преглед закажано и видовме дека се свртило со главчето долу и од тогаш ми е доста полесно.. Не знам како е кај тебе поставено? И јас пробував се и сешто ама додека удираше со главчето во желудник џабе беше

14. Puffy2019

Puffy2019 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    826
    Немој да се грижиш за тоа што е поназад. Кај мене во 7ма недела беше точно една недела помало, 10та помало 6 дена, и како поминува времето разликата се намалуваше. На последен преглед се имаше израмнето со датумот по менструација.

На Bum и bokace1 им се допаѓа ова.
  15. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    262
    Здраво мајки
    Јас сум 10+1 е денес докторот ми закакажа ПРИСКА на 27.05.
    Исто така ми посочи за НИФТ заради претходните абортуси кадешто снемуваше срце ... Тој ми рече дека знае каква ми финансиската ситуација поради инекции таблети се остало меѓутоа сака да ми направи на рати ... Сакам да сум на чисто не сакам утре други ден да се обвинувам што не го направив .... И да Недај Боже на ПРИСКА-та покажи нешто тос е божји благослов такво какво што е ... Докторот рече дека се е ок да не се грижам... Меѓутоа ехо какп ехо не знае генетски и хромозомски како се развива ... Размислив и сакам да правам НИФТ ве молам за ваши мислења
    Ми рече 600евра чини....
    Еве го моето бубаче

16. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    262
    Еве го моето бубаче

Прикачени фајлови:

На Ani93, Надеж♥️, pikachu2 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    293
    Znaci toa igra uloga....kaj mene na primer e karlicno postaveno...moze zatoa me maci zeludnik I pritiska za poveke pati odenje co toalet...I.plus magneziumot.....a do koja nedela bebusot treba da se svrti?

18. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    228
    мислам дека нема правила.. на другарка на сам пораѓај и се сврте па заврши на итен царски.. по некоја статистика најчесто до 34та недела треба да се веќе свртени, ама нема гаранција дека така ќе останат.. мајка ми со мене исто на договорен царски 38ма недела карлично поставена, додека чекале анестезија се имам свртено со главата надолу па ме чекале после за природно хаха.. нема правила :D

На Bum, Baby warrior и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  19. Peperutce6

Peperutce6 Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    22
    Прво , нека ти е со среќа и дај боже да си го земеш бебчето во раце :l: Искрено , не знам колку има врска престанокот на срце со генетски аномалии , но доколку докторот ти препорачува и доколку ти ќе се чувствуваш полесно тогаш направи го тестот . Пробај да размислуваш позитивно , инаку и ехо кај добар доктор е доволно за прв скрининг да види што треба, Приската е статистика , затоа повеќе ти препорачувам прв скрининг кај некој добар доктор што знае што да гледа . Сепак , ако бидеш помирна со пренаталниот , направи го

20. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.096
    Допаѓања:
    2.124
    Мојата е свртенс со главче надоле и спремна од 24та недела. Од утре почнувам 34та :l:

На Anaroz1 и Bum им се допаѓа ова.