Не дека можеби има врска со престанокот на срце....меѓутоа докторот ми предложи поради тоа што ПРИСКА е само статистика а со пренаталниот тест ќе виде подобро се.. Затоа сакам да си сум мирна
Мој личен пример . Јас правев и приска и прв скрининг и се беше супер . На вториот скрининг видоа циста што може да биде поврзана со аномалија и ми рекоа или амниоцинтеза или прематален . Направив пренатален тест кој што беше негативен на се . Така што, направи си тогаш порано и без грижи
Мене знаете што ме нервира најмногу, оваа linea negra што ми е на криво нацртана Јас по природа перфекционист а таа не можеше покрива да биде хаха. Мм се смее дека била како он да ја повлекол Денес на кожен во Систина ми понудија 10 апарати за средување на кожа после пораѓај… за цена да не зборуваме- како стан да купуваш.
Од почетокот па досега, имам такви епизоди, и нормално е. Без исклучок кога ќе ми се случи слатко отсрце да се изнасмеам, тоа завршува со плачење. Многу често без причина, многу често со - ќе ми текне на нешто, ќе си поплачам, и така... Јас немам, барем не досега. Напротив, тој и ми помогна во редовно празнење, засега пијам 600 мг навечер, комбинирам еден растворен прашак на допел херц и една капсула 200 мг од Now. Мислам дека е време и да зголемам на 800 мг, затоа што веќе се случува да скокнам ден со одење во вц, веќе се навикнав на таа доза и не делува редовно.
Девојки, овие решенијава што стигаат дома за повраток на клексани треба да ги чувам или не? Се наполнав со хартии по дома.
Јас сум 26+2 и неколку денови умрев од киселини. Преки ден сум ок . Последен оброк во 17часот и околу 22 часот добивам киселини . И ако пред спиење не са напијам од кесиичките Рефлу Стат мислам ќе пукнам. А деновиве и мене нешто не ми се јаде....... ај да видам као ќе се тера понатаму. За јадење не му ја мислам имам резерви ама киселините се убитачни. А ододредена храна сеуште ми се гади .
Да, секој организам е различен. Плус јас ептен имав мака со запек на почетокот на бременоста. Нема нешто што не пробував, се одмачив. Така да кај мене малку помогна, без лоши ефекти, се надевам така ќе остане.
Sigurno ke ostane....stom do sega si nemala....jas nemav iskreno jiakov problem se dodeka ne mi dupliraa doza magnezium 2 × 400...I tororelsx...I mislam deka dodje mnogu osobeno posle stomacniot virus..a koga piev po edno nemav realno problem.....
какви се тие кесички? дали помагаат и дали се гадни? ме утепаа киселени од почетокот имав многу па ме оставија некој период сега пак, 25 недела сум, а тек доаѓа тешкото
Јас пиев 4 *2 на ден но спа.. и магнезиум 4*2, не дојдов до дијареа искрено.. незнам како, може од пробиотикот, сестрами иста терапија се истури чешма... После јадење све и пиев пробиотик буларди после антибиотик два часа и кога не пиев антибиотик исто пиев цело време да речам. Спазмолитик е но спа опуштА мускулатура, магнезиум цитрат е лаксатив плус во тие дози.. и така микс и дијареа колку сакаш
@Ladyme мислам дека ти имаше споделено за средството на фрош за дезинфекција на играчки и бебешки предмети, дали знаеш кај можам да го најдам ? Барав во неколку Дм дрогерии не најдов
Мене ми помагаат. Како тргнав секоја вечер пред спиење ако не се напијам неможам да спијам од тежина. Пред некој ден и храна ми се врати на спиење..... Така да ги пијам. За пријатни не се многу ама не се ни страшни. Се осеќа содата... ама набрзина го истиснувам во уста и после пијам вода и се прошетувам по дома како балтазар и после си легнувам
Јас еве 7+6 денес и многу ми е чудна оваа вторава бременост. Подувана сум како балон, не можам ни вода да пијам до 13ч без да имам онаков нагон да ми се дигне желудник до грло, се будам во некое време од ноќта и не можам да презаспијам никако, се ми е тешко и мака и ниедна положба не ми одговара. Уште сега се осеќам намачено уште немам почнато. Стомаков ми е тврд и болки и маки и све имам, се задишувам, ме боли ако стојам Морав да ви се пожалам, имам кажено на 5-6 луѓе само и не им зборам ич за бременоста генерално.
Ете секој организам различно реагира. Се мислам да сменам Magnesium Bisglycinate прочитав некаде исто бил добар за истата намена ама по лесен за желудник. Е сега да прашувам доктор или да го сменам на своја рака ? Криво ми е со дијареата се исцедив и така сум 48 кг Што и да јадам директ се празнам , греота за бебево дали останува нешто за него којзнае Е сега друго прашање имам и проблем. Покрај скратено грло ми видоа плус слаџ. Прошлата бременост за слаџот пиев сумамед 7х1 грам. Овој пат ми дадоа Панцеф 10х1. Од сумамедот тогаш од прва доза не се исчисти па пиев втора и го снема ама више бељата со скрос скратено грло беше направена. Како се покажал Панцеф како терапија за слаџ , дали некоја има искуство?
Devojki , kako se spravate do bolkite vo polovinata I kukovite? Spijam na lala pernicata I mi e odlicna. Ama Dr mi kaza veke na strana da spijam. Eve nekolku dena kolkovi polovina epten me bolat. Okolu dvizenje umereno se dvizam sekoj den po malku pesacam . 26+5 sum. Ima nekoi vezbi ili neznam sto. Do leto uste mnogu ima.