Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    1.129
    Зошто не би било во ред со вагинална сонда? Мене до кај 12та-13та недела ме гледаше така, па потоа пак во 20та недела за должина на грло на матка. Сигурно нема да гледаат така ако има некоја опасност. И chatgtp вика дека е вообичаено до таа недела да се гледа со вагинална сонда, а и дека дава поточна проценка.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    463
    Девојки се шатирате во бременост?

3. Danny M

Danny M Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    238
    Isto i mene vo nedelata min 2 pati a nekogas i 3 pati i zatoa si velam da ne napravam i nekoja belja

4. lozinka002

lozinka002 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2023
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    98
    Јас прашував за Фрош :) ама тоа за флеки и ова што го барав не е исто

5. blodixx

blodixx Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2025
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    Здраво девојки,

Бел вагинален исцедок, некогаш бело-прозирен лигав, некогаш по густ бел..нормален е во рана бременост? И дали преку цела бременост продолжува, дали се зголемува, намалува?

6. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    335
    Штом е бел како белка од јајце, погуст или воденест е многу нормално... За количина кај мене пример кога ќе станам е пообемно преку ден понекогаш повеќе понекогаш помалку... Со тек на бременост еќ се зголемува... Јас носам секојдневна дс можам да следам и постојано се проверувам поради трсуматични исцедоци... Се додека е ваков како сега без мирис и без приемеси на крв или промена на боја и без чешање е сосема нормално... Која недела си?

На Трагедијаупмм и blodixx им се допаѓа ова.
  7. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    141
    Исто и јас на две недели одам на контрола.
    И баш затоа и прашав ако е нешто штетно самите докторо ќе кажат.
    Незнам само до кога е дозволено вагинално да се прегледува?

8. wonder woman5

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    141
    Ако имаше толку зрачење со авион ќе беше забрането за трудници...

9. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    490
    Мислам дека е нормално ехо еднаш на 4 недели
    Ја одев на секои 2 недели, некогаш и на секоја недела т.с. еднаш неделно
    мораше така
    Ме фати и мене шубе да не е многу често и има штета од ехото ама секаде пишува дека нема плус доктор си знае што прави
    А вагинално ехо после 12нед мислам дека не се прави освен грло кога мерат еднаш или два пати до сега ми мереле набрзина само
    Сигурно не може да направи проблеми штом прегледуваат

10. blodixx

blodixx Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2025
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    6
    Утре влегувам во 6-та недела.
    А втор преглед закажавме дури на 19ти Мај, како ќе се издржи до тогаш еве не знам само тоа ми е во глава.

На првиот отидовме многу рано (4+2) и немаше ништо, но не ме гледаше вагинално. Завчера правев и hCG испитување, беше над 5000 (без точна бројка бидејќи не им очитувал над 5000)

се молам само се да биде добро

На babymaybe123 и Nuny им се допаѓа ова.
  11. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    848
    Оф леле јас мислев ова го бараш за флеки.
    А тоа за дезинфекција го имам баш дома ама купено пред неколку месеци од којзнае каде. Ајде ако некоја го начека негде ќе сподели.

На lozinka002 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    335
    Вечен страв... Јас бев во средата ми рече се е ОК 10+3сум јас ... Сега на 27ми Мај ќе одам за ПРИСКА па потоа НИФТ
    Ме излудува кога чекам сите ми велат само смирено да си барам занимација да не мислам ама понекогаш тешко оди...

13. wonder woman5

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    141
    Јас пак долго време и пред бременоста брисеви правев нон стоп и се се чисти.
    Во последнава година ипол мене ми е како бело светло жолт и пак правев брисеви и нема ништо. И тоа ми се појави така после мисед пред околу година ипол. Ама и тогаш се правеми брисеви чисти.
    Ама ниту мириса ниту иритира.
    Јас и многу слабо имам секрет повеќе сум сува, единствено имав само за времето на овулација прозирно.Е сега возраста дали има врска незнам, и тоа што кај мене има многу малку секрет.
    И пак ми е мисла ама проверено е незнам што да правам. До што би можело да е...

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    335
    Не јади млечни производи многу значи јас имав мака со кандида поради прекумерно внесување на млеко, сирење, .... Исто така и благо премногу имав проблем со акните а и со кандидата... Тестенини, јајца, мајонез исто понаретко... Бело светло жолт не е страшно доколку не ви прави проблем мислам јас имав проблем што усните на вагината од чешање ми отекоја и цела бев крв на влошка неможев да седам без да се чешам...страшна болка... Пробајте со маст Канестен или на Гинеколог оди вагиналети имаше едни со билки... Мирисаа ужасно ама за една недела ни чешање ни ништо како нова...

15. wonder woman5

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    141
    Јас немам чешање никакво, ниту пак консумирам млеко освен сирење.
    До која недела смеат да се прават брисеви? Ќе побарам пак...

16. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    335
    Смири се не барај повторно штом немаш проблем.... Разговарај со гинекологот ќе ти даде вагиналети на природна база за да бидеш мирна . не барај брисови... Не чини многу буричкање долу.. Штом немаш чешање, инфекција, крв, висока температура...ништо не е види киселоста кога ќе правиш диференцијална крвна слика кај мене 6.5 нормалното без бременост 5.0- 5.5... Сега во бременост некои вредности се менуваат...

На Трагедијаупмм и wonder woman5 им се допаѓа ова.
  17. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    324
    Да ве прашам тие што веќе имате родено, дали некоја ја користела бубамарата на хаака и дали е нешто корисно? Некако веќе толку сум бомбардирана со информации а сфаќам дека многу од работите не се воопшто корисни и практични. Пумпа не би сакала да купувам, бидејќи е инвестиција а има шанса и да не дојам. Но, ете ја мислам бубамарава како опција да ја имам дома во случај да имам доволно млеко и да дојам, но сепак би ми значело доколку некој има искуство да сподели :)

18. wonder woman5

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    141
    Фала за советите.
    Урината ми беше последните пати 4 пх, незнам дали има врска.

19. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    554
    Јас би ти рекла да почекаш и за ова да видиш како ќе ти биде. Мене лично немаше никаква работа да ми врши затоа што не ми течеше млеко од едната, додека цицаше бебето од другата ни општо, а имав премногу млеко. Така да мора да видиш како ќе ти биде, дали ќе ти треба воопшто :)

На Трагедијаупмм, Cherry333 и EnaEnA30 им се допаѓа ова.
  20. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    807
    Devojki do koja nedela se pravi tretiot skrining, treba da zakazuvam naredna nedela da znam koj termin da go fatam :)