Pocnav da pijam apcinja za zelezo mislam deka edvaj gi prezivuvuvam, plus jaki bolki vo nozete, postojano mi e zesko , pocnuva se da me nervira, baska pak pocnav da povrakam.Neznam kako ke izdrzam do kraj. Od edna strana sakam poveke da se zadrzi vnatre, od druga strana ne se podnesuvam jas samata a kamoli drugite okolu mene...Dali se razmaziv tolku ili teska e situacijata eve neznam.
За болките земај си магнезиум.Ако не можеш да го пиеш, имаш мгн во спреј.Клима, сладолед за жешкото.Бедоксин малце да се смириш и некое филмче,серија,книга,прави си шопинг листи за бебе.Уште малце имаш, нормалкно е на крај да се осекаш како да ќе ‘пукнеш’ од се
Jas neznam stvarno so ovie testovi zosto ne gi napravat besplatno. Vo site evropski zemji e taka. Jas pred 1 ned vo Germanija pravev. I doplativ samo 30 evra za da go doznaam.polot, sto ti e opcionalno ako sakas inaku testot e besplaten. Kaj eden kup terapija vitamini, kleksani, pa uste i tolku pari navistina e mnogu. Sekako za zdravje ne se gleda, ama ova treba da e griza na zdravstvoto. A da napomenam.isto taka i so kleksani sum sekoj den i progesteron zemav ni denar ne sum dala, ako ti se prepusani od lekar lekovite tuka ti se besplati ako imas osiguruvanje. Kako i nisto apsoltno plakas za pregledi, analizi... A kaj nas neznam i zosto imame osiguruvanje koga pak mnogu raboti plakas na privatno.
Прашај за на рати, сите дозволуваат, за да не се заглавиш со брз кредит, ако веќе решиш да го правиш. Јас за првата бременост не правев, а немаш да правам ни за оваа ако не ми беа спонтаните.
Ќе прашам додуша и докторот ми спомна дека може на рати ама на 27 рече ќе се договориме... Јас имав 2 спонтани со престанок на срцева реакција.. И јас примам Фраксипирини и утрогестан навечер и наутро...се надевам се ќе биде ок ќе се усреќам и јас
Не плаќаш за клексаните ? Јас за малку не стигнав со документација за таму да се породам Сега ќе одам Плодност, па тек на есен летаме кај тато А за терапија се оддадов од пари. Ама тоа е, да сме здрави и живи и бебките да ни дојдат здрави живи на свет тоа е најважно.
Се си плаќам Душо ама бидејќи не ја рефундираат цела сума си ги правам документите прво па еве крајов на месецот да пуштам само 65-70% враќаат... Една инекција 140-170 ден зборувам за Фраксипирин додека две инекции на почетокот платив 400 ден од Клексаните значи по 200...
Јас сум денес 4+5 имам кафен исцедок денес количински повеќе ,никој не сакаше да ме прегледа ни терапија да ми даде соодветна вчера бета 150 денес отидов кај иванов во систина и ми потврди на ехо многу убаво се гледаше гестациско кесе и одма терапија.Приватно отиди ако не те држи место ке се види
Амин!! Се разбира дека ќе биди земи си терапија мирувај не се напнувај уживај и јас како тебе стресови си правам... Дали ти препишаа терапија?
Луѓе кажвајте чаре за колкот, со се опашка веќе не се издржва. Значи не е мускулна болка туку изместено ми е нешто, најверојатно карлицата се шири и мене ми се трие нешто во коските назад, ова не е нормално. Кај да одам кај да се обратам, никој не ме сфаќа сериозно од докторите а мене како коска да ми расти во задникот буквално
Не знам која недела си, на почетокот имав страшни болки мислам дека ишијас беше, Неуробион ми дадоа ми помогна тоа.
Да,добрастон 2пати на ден, магнезиум ,бедоксин,б12 ,фолна метилиранс пиам за мутации,аспирин,витамин ц
Ако имаш кафеаво или розево аспиринот мислам треба да ти го прекинат.. Мене воопшто не ми препишаа аспирин директно на инекции и утрогестан... Сепак тие се доктори си знаат ама знам аспирин за крварења не се дава.. Со лесно и немој да се стресираш