Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    282
    Штетно не е ... Јас сум направена операција на едната ноздра од септум а на другата имам синус... Бидејќи слузокожата ми е многу нежна после операцијата не ми дозволено ни пареа но деконгестиви (кои воопшто не се препорачливи во бременост)... Единствено морска сол, пантенол, физиолошки раствор или спреј за нос за бебиња... Јас ставам на едната ноздра што не ми е оперирана.. Инаку хормонски е нормално е се .. И јас паничев на почеток ама на крај со спрејот се средува... Сеуште се плашам за се ама се трудам да не мислам ...

2. wonder woman5

wonder woman5 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    127
    И јас сум оперирана септопластика, и незнам зошто само со едната ноздра имам проблем, а и среќа што е така зошто па барем од другата дишам.
    Значи инхалации несмее? Исто и кивам често а не сум настината.

3. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    282
    Не инхалации... Искрено местото е постојано влажно нели а на влажно не расти ништо му треба време да задрави... Само физиолошки раствор и спреј на база ма морска сол.. Да не пиши конгестив ти е не во бременост

4. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    282
    И јас кивам често... Е тоа незнам од што е ама првиот пат кивнав во лежење кога почуствува како со нож да ме погоди нешто на лева страна... Не спав цела ноќ да не се случи нешто да не имам исцедок Амин немаше ништо и било многу нормално...

5. wonder woman5

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    127
    Не исто и мене ми се случува кога кивам. Тоа се лигаментите баш кај препоните и од напонот те здоболува не се секирај. Јас не да кивам и тоа силно ако не се свиткам и држам за стомак ептен ме здоболува.

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    282
    Јас многу се плашам ми срам веќе гинекологот да го малтретирам па го малтретирам малку смирува е сега колку е се точно што ќе кажи не знам... Јас сум 10+6 и поради претходните трауми многу де плашам... Го отепав докторот зошто немам повраќање или некој симптом на бременост ексик.. Барам знаци барам кога треба меше да имам читам глупости па на моменти паники ќе ме фатат... Докторот ми рече ок е се а не ми спомна строго мирување а ми нагласи без кревање тешко и без уморувањр...

7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    23.770
    9 месеци како бев бремена бев со затнат нос нон стоп, и користев цело време Септаназал спреј за деца, оти инаку без кислород се гушев, главата ме болеше и морав да го одзатнувам со спреј, морска вода не помагаше воопшто.

Како се породив, толку од затнатиот нос, ми помина и конечно дишам како човек, нормално без спреј.

На Lidija1990, Ladyme, Puffy2019 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. wonder woman5

Се зачлени на:
    18 декември 2020
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    127
    Значи смее тој за деца септаназал.
    Ќе пробам со него.

9. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.310
    Допаѓања:
    3.230
    Дали има во груава трудница што купува клексани а не рефундира преку фонд ? Другарка има 80 клексани со рок септември и октомври 2025, ги дава сите 80 за 13000 денари. Ако на некоја трудница и одговара, нека ми пише лп, ќе ве спојам. Со лесно на сите идни мами !

На Nuny му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nasmeano coece

Nasmeano coece Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Zdravo feminki, Ve molam za iskustva za poragjaj so terapija Metildopa 36n sum sega, mi se razvi pritisok pred nekolku dena i momentalno pijam 3x500. Ovie dva dena mi e pod kontrola nad 140/90 mi se nema kaceno duri se simna na 110/70

11. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    1.814
    Мене за март уште ми немаат исплатено...

12. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    1.814
    Направи брис од нос и грлоИсто и јас сум така. Направив брис и покажа дека имам Стафилокоа. Пробав со инхалации и со беби спреј да излечам ама не бидна. Пиев антибиотик, па чекав да пмине некое време и сега лак чекам резултати. И мене се ми е затната едната страна на носот. Преку ден не ама на спиење да.

На wonder woman5 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    237
    Претпоставував дека каснат ептен

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sexymia

sexymia Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    75
    Мене редовно ме исплаќаат. Плата од фирма пуштаат првите денови од месецот и фзом најкасно до 10ти ми пушта пари.
    За Април ми исплатија во петокот.

На Ladyme, Dijana DM и hannybanny им се допаѓа ова.
  15. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    952
    Женски, вие што сте со домашни миленици, како ги заштитувате од болви, крлежи...? Јас му ставив Форесто каивче се надевам не е штетен за бремени, кучето е со мене цело време, како сенка ми е:l:и пред тоа си носеше...ама сега дека го сменивме за оваа сезона ново, па ми е на мисла. Со нас спие...

На pikachu2 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    634
    Леле и јас маки мачам со притисок последниве недела, недела и пол, 34 гн. Пијам 3×250 ама ми оди до 140 со 100. Регулирам некако со лимон ама краткотрајно е. На следна контрола ќе прашам за зголемување на дозата.

На Nasmeano coece му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.203
    Допаѓања:
    5.306
    сега немаме куче, ама минатата бременост имавме бишонче дома, исто форесто каивче и стававме и спиеше со мене

На jagoda777 и Nuny им се допаѓа ова.
  18. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    354
    Допаѓања:
    282
    Јас мачето го преплакав го изгазија пуфчето.. Аир да не видат незнаат да возат.
    .ептен ми е тешко

Прикачени фајлови:

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    254
    да си провериш на работа во сметководство дали имаат однесено документи и пуштено мпин до ујп. Мене ми стасаа и март и април исплатите, април дури и неколку дена порано. Не касни фонд, не поднесуваат од сметководство од фирмите кај што работите.

На Ladyme и Dijana DM им се допаѓа ова.
  20. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.128
    Допаѓања:
    1.814
    За март имат однесено и имало грешка и се корегира ама немаат уште ништо исплатено. А за април се сомневам дека имаат однесено. Секако ќе проверам утре.