1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    733
    Devojki, denes 26+1. Poslednive nekolku dena kako mnogu nisko da gi osekjam udarite, da ne recam blizu vaginata ili anusot a i pocesto mi se zacvrstuva stomakot. Nemam bolki, samo nekoja nelagodnost i kako tegnenje. Dali e normalno ili da ja baram doktorkata utre ?
    Ic ne se sekjavam so maliot kako beshe, a isplashena sun radi minatata bremenost i ne mozam da rasuduvam svesno nekako.

2. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    53
    И мене ми е тврд стомакот, јас сум 21ва недела мислев дека е нормално? Не ме боли ништо туку на допир ми е тврд. Прва бременост ми е па немам појма, да не не треба да е вака сега ме замисли

3. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    73
    Тогаш не го прави тоа, ништо страшно :) јас за себе одлучив дека ми треба и го направив, и не гледам проблем, секој си одлучува сам за себе :) си истражив и проверив во меѓувреме секако, не дека е нешто без кое не се може, таман работа, ама ми помага да се чувствувам убаво за себе :inlove:

На DreamOn, Iva.T, Ladyme и 3 други им се допаѓа ова.
  4. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    373
    Да си се фарбаш, ич да не се замараш. Јас се фарбав цело време, до 8 месец. И нокти правев. Имав многу обврски и немаше шанси да се појавувам како поплава да ме исфрлила. Сега не се фарбам, си зедов одмор а и главата нешто почна да ме чеша од шампони и фарби. Секој си одлучува за себе и ич да не слушаш солење памет.

На DreamOn, Autumn05, Sladjask и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    241
    Јас до 29-30та ги осеќав ниско ударите, плус и беше карлично до тогаш поставено. Стврднувања исто имав од тој период некаде, денови кога имав поизразени пиев но спа со магнезиум.

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    790
    Допаѓања:
    1.824
    Акк е карлично нормално е

На olly14 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Simon4e0507

Simon4e0507 Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    54
    Јас во цела бременост се шатирам и фарбам ..се што користиме е штетно во принцип..support од мене

На DreamOn, NewMember23, Anaroz1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.784
    Девојки
    Од кога почнуваат отоците? Денес прв пат се приметив отечена во нозете. Изгледа повеќе движење ќе ми треба. Ама нели е рано ? Од утре 27 недела почнувам...... некако после 32 мислев дека почнуват отоците

9. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    73
    Кај мене од 33 почнаа стапалата, посебно кога носам патики или пешачам подолго а надвор е топло. Сега сум 37+3 и постојано ми се отечени… мери си и притисок, знае да се јават отоци кога е повисок мада кај мене и на повисок и понизок се отечени постојано

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  10. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    622
    Стврднувањата се лажни контракции се викаат Braxton hicks и се нормални во тие недели до крај на бременост.

На Autumn05 и olly14 им се допаѓа ова.
  11. arwen93

arwen93 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    622
    Јас уште од 6ти месец имав отоци. Пиј повеќе вода и кога лежиш испружи ги нозете или крени ги не ги виткај.

На Dijana DM и Autumn05 им се допаѓа ова.
  12. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.202
    Допаѓања:
    5.304
    и јас се фарбам :)

На Ani93, NewMember23 и Autumn05 им се допаѓа ова.
  13. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    73
    И јас сум со нокти постојано, претходно акрил, од крај на осми месец гел лак на кратки нокти :) и не планирам да престанам најискрено, тој еден саат во месецот за себе сигурна сум дека ќе ми значи уште повеќе кога ќе дојде бебето

На nate_93, Ani93, NewMember23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.784
    Sega za sega mi e nizok... I toa e dobro. Mada izgleda treba veke pocesto pritosok merenje I poveke vnimanie okolu ova so otocite. Ko kebabcinja mi se prstite.:D Sega na net procotav pa primev odma:) po doma 3 minuti pesacev,(hollest) na gluzgovite kruzni dvizenja po 10 pati od od dvete strani I blagi vezbi I na racete. Pa prilegnav so podkrenati noze. Valjda ke e podobro.

На Autumn05 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    73
    Да ти кажам кај мене ништо не функционира да се намалат, и веќе ги игнорирам :D си викам тоа е, ќе спаднат кога ќе се породам, hopefully за некој ден :lol:

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    1.784
    Ooo sitno brois znaci. Super. So lesno I te cekame ovde so vesti. (fingers):hug:

На Anie93 и Autumn05 им се допаѓа ова.
  17. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    468
    Девојки искуство со дилатација на црева кај бебе. Прв пат ми го кажуваат ова 32 недела сум, докторката изреагира дека не е страшно многу но дека треба да се следи. Бебе напредува со тоа што стомачето си е назад но пак во граница на нормала. Генетски тест немам правено претпоставувам има нешто врска бидејки ме праша..

18. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.090
    Допаѓања:
    14.886
    5та недела 4ти ден пред неколку дена имав болки во стомак знам нормално е ама се смириа и сега пак почнаа. Де ги има, де не, во петок сум на контрола. . Дали е нормално ако прекинале после пак да почнат? Малце ми е страв. :whew:

19. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    658
    Ќе ја тагнам @Soncogledka
    Мислам дека кај нејзиното бебенце забележаа дилатација на тенко црево, но во порана недела.

Можеш да се консултираш со неа.

Во однос на генетски тест, дилатација поврзуваат со нешто, ама најдобро да ти каже доктор дали е така во твојот случај или не е. За најсигурно се препорачува амниоцентеза, затоа што и генетските пренатални не се 100% точни.

На Karanfilce14 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    241
    Лаички кажано, наместо да си се преработи плодовата вода во цревата прави застој најчесто во жолчниот канал и цревата “отекуваат”. Во глобала, освен ако не е поврзано со некоја хромозомска абнормалност не е нешто опасно и животозагрозувачко, но, захтева краток зафат веднаш по породувањето од детски хирург. Можеш да изгуглаш, Чадиковски има зборувано баш на оваа тема, сум го читала или слушала некаде но не се сеќавам точно да можам да ти препратам.

На Karanfilce14 и ginger им се допаѓа ова.