А дури беше на одмор како позитива ширеше ма и преку читање ме префаќаше! Ти верувам како ти е, јас дента пред роденденот турбо цел ден, торта печи, правосмукалка, прашини, чинии миј миј па пак нови... децата нетука јас 200на саат па ко ми се укочила половината, се желев и тука, недела дена ми требаше да застанам на нозе без офкање. Ми се чудеше свеки на сркое оф туф. А за игротека јас кај шо праев прочита сигурно како се понашаат тукашните Ма навистина дај земај таму боледување, барај чаре, собирај сили ќе ти треба! Јас па со првата бременост работев 6 саати во продажен салон и си седев претежно на столче, се останато време го прележав по дома и мака си видов пак. За синко пак патолошка бев и лежев строго само за мочање станував, а последно предпородување двата месеци ги работев сред лето ама пак со кола оди дојди и на столче. Сега пак сум претежно турбо со индијанциве мои,баш во моментов ми скока синко на грб абе само помини собери нешто правам, преслекувај, капи, крени спушти..... ибаш пред некој ден му се жалев на мм што постара си ила потешко било трудна да си ајде само позитивно, без нервози, на работа пак кулирај си, ескивирај колку можеш, мада знам не можеш боледување само, тоа е чарето
Фала ви женски на подршката и само молете се да добијам боледување после породилното и готово. Бубале и тебе не ти е лесно по дома но дома си е дома никој не те тера ни ти стои над глава и еве 19 ч дојде само до вц и кујна станувам и пак лежам цел ден а половина боли...ама ќе пукнам мора вечер да излезам да ме фане воздух ве гушкам сите и бакнувам и се надевам од понеделник ќе се израдувам
Nemav nisto od toa samo pojacan bel sekret ama mislev deka e normalno i ne pravev brisevi vo 12nedela amaa etee..
Поздрав до сите идни мамички...Јас сум релативно тазе 8+4,ќе идеме другата недела за срцева акција-малку касниме,ама се надевам се е ок.Кога бев да ми потврдат на 5 недели ми кажа докторот се изгледа добро. Само едно прашање до тие што поминале низ слична ситуација:Како се справувате со мачнините и недостаток на енергија ако сте у работен однос?Очите ми се на пола копје,преосетливост на мириси да не зборам,измачување...Белкимќе помине тоа,а?
@podravka ти пуштам среќа, кандидата не е страшна важно другото да се среди, а верувам се ќе е во ред и таму си посигурна, добро е што веднаш те пушти докторот. Ќе чекаме убави вести.
Срцка тие симптоми обично после 12-15 недела исчезнуваат...искрено јас немав некои симптоми ни лошење ни повраќање ни осетливост на мириси...само малку проблеми со цревата мешето ми беше подуе о како 7 ми месец да сум па си викав лелее ама рано ми се познава мешето хахаха и после ми помина и тоа и можам да кажам дека второто тромесечие ми беше наајубаво полна енергија мешето мало како да не бев трудна....а сега трето тромесечие богами не е лесно 8,9 ти месец се најтешки но верууј времетоо летаааа имај си лесна бременост
@Lisa_Maja добредојде, ти посакувам лесна бременост. Јас баш тие недели со најголеми мачнини одев на работа и тоа работев со деца, излегував често ама среќа државно па имаа толеранција голема. Со мене секогаш носев гризини или двопек ми ги смируваа мачнините. После доручек пиев обавезно магнезиум. Друго не знам што да те советувам, кај сите е различно ама најчесто во второ тромесечие поминуваат мачнините.
Добредојде @Lisa_Maja , ајде ајде се полни темава, машала Сега наредна ни е @Bebulleee да се пријави А за мачнините нема некој рецепт, кај мене наутро прво по станување повраќањто беше до кај 16 недела, и одредени јадења сеедно кога во денот а ги каснев повраќав, ќе си осетиш самс и ќе се прилагодуваш. Спас ми беше наутро да каснам нешто суво како двопече, а имав и мака со тврда столица, се некако сува храна јадев, многу губев течности на повраќањето и стомакот и беше поголем ми се чини првите недели него сега. Ќе помине се, слатки маки се тие едноставно со тек на време ќе се менува се и ќе ги снема, ќе се чудиш кога поминало времето! Уживај во бременоста, пази се на почетокот, не кревај тешко, некои јадења кои се лоши избегавај ги, пиј фолна киселина и се читаме тука, те чека голема забава со нас Јас да ви кажам мешковци, продолжувам со фолната, магнезиум и б витамини и од денес си почнав со железо и ц витамин самоиницијативно, продолжувам и со мнооогу јогурт и млекце, и овошје и зеленчук во изобилство. Сега допрва им се радувам на септемвриските денови за прошетки, послободни денови на мм и многу семејни мигови, максимално да искористам уште два месеци, после ќе се криеме од студ И да ве прашам, на д3 капките кои им ги давав на децата пишува за деца во развој, трудници и доилки. Дали овој витамин го земате во бременоста? Може го има во мултивитамините за теудницо, ќе проверам. Ве гушкам ситееееее мешиња, ви посакувам добра ноќ и утре нека биде ден само за позитивни постови
Јас дојдов да ве поздравам Сирота моја госпожа што неможам да си ја видам сега од стомакот, почнала и таа да отекува како крофна многу ми е смешна, морав да ви кажам
Јас сум 10 немам секој ден мачнини.ама кога имам буквално цел ден ми е.а работата ми е 8h да сум на нозе.колкоците вриштат од болка.
Mene me nema cel den, ama eve me samo da vi kazham deka se e vo red so cuceto moe nema nishto strashno..fala shto ste pomislile na mene i krv i urina proveriv denes hemoglobin 13, zhelezo 29 doktorkata reche se e super ama so migrenava koja maka si ja imam nemozham da opisham so zborovi.. sekoj vtor den glava nemozham da krenam, pa i vremevo promenlivo lugje ne znam da ja vi ja objasnam jachinava na glavobolkava strashno neshto.. nishto ne mi pomaga kje si puknam od bolki I ushte ova da prasham, koga se proveruva skrien shekjer i kakva e procedurata kako se ispituva?
Хахахахахаххахахахахахахах леле хахахаххахахахахаххахахахахаххахахахахаххахахаххахахахха Немав пишувано недела дена во темава, оти не знаев што да пишам, ама еве ти ме поттикна. Денес правев крвна анализа, утре ќе се готови резултатите, па се надевам дека се е во ред. Досега немав никакви проблеми со крвната слика. Све је било на нивоуууу Инаку јас ја подгледнувам госпожава по малку, онака со напор, ама кај и да е и таа ќе ми ја покрие мешево, после само преку огледало ќе си се гледаме. Мене ме потсетува на уснине од Сверина моментално. хахаха
Хахахаха одамна не сум си ја видела...утре мм ќе ми ја среди со бикчето никогаш не сум се депилирала па ми рекоа штом никогаш не сум подобро ни сега не ии да ви кажам после цел ден лежење еве вечерва излегов во 22 и половината добра е не ме боли сега за сега подобро е значии одмор ми треба не сум за работа веќе...ајде многу беа недели малку останаа 31+2 времево си летаа...ии еве една сликичка позитива @Mariangel мнооогу ми е мило што се е во ред а за мигрената природен лек само знам цеден лимон со вода и лаж сол и лаж шеќер да го мавнеш на екс и лежење во темно се надевам ќе ти помине,а скриен шеќер по потреба се испитува мене ме ми испитале прашав ми рекоа сега за сега нема потреба