Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    468
    @EnaEnA30 @ginger благодарам за мислењето памет немам веќе. Ке побарам уште едно мислење па ке видиме

На EnaEnA30 и ginger им се допаѓа ова.
  2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.555
    Допаѓања:
    7.448
    Мислам дека нема правило за отоците, и да има, кај мене не важеше во првата бременост. Јас отекував летото, 5ти месец, бумбар бев во нозете, викав што ќе биде со мене до 9ти. 9ти во декември, никаков оток. Како залади времето кај мене отоци снема..

На Dijana DM и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  3. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    241
    Не се грижи, може и ништо да не значи. Откако ќе се роди ако се искака без опструкции ќе се намали отокот во цревата ако е незначителен. Побарај си подетално објаснување што точно во твојот случај значи за да си бидеш спокојна и спремна. И да е потребен некој зафат, имаме одлични детски хирурзи, се ќе биде во ред. :)

На Karanfilce14 и ginger им се допаѓа ова.
  4. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    436
    Девојки за колку време делуваат флостерон тие што сте примале? После колку време е безбедно да се породиш после инекциите?

5. Soncogledka

Soncogledka Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2024
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Здраво. Јас сум 23 нед веќе и на скринингот во 21 забележаа дилатација на црева/стоп во пасажа на тенко црево. Објаснија др дека може не е ништо ама за секој случај да се исклучи цистична фиброза правев амниосинтеза, рез од НИПТ ми се во ред ама тие не опфаќаат цистична. Доколку нема некои абнормалности веднаш после породување се прават испитувања и се прави интервенција кај бебчето.

6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    178.064
    Најдобро е да поминат 72 часа

На DreamOn му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    661
    Колку отприлика чинат д димери и хемостаза по приватниве лаборатории, и дали резултатите доаѓаат истиот ден или се чека?
    Досега немам испитано.

8. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    73
    Околу 1200 платив во авицена во јануари, после саат време некаде имав резултати :)

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    36
    Во Биотек д димери плус хемостаза пакет е 1800ден, резултати има за неколку часа.

10. nate_93

nate_93 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    225
    Во клиника на трансфузиологија ти е бесплатно. Почнуваат со боцкање во 08:15 часот. Ќе им кажеш дека си трудница и ќе те земат преку ред. Правев пред месец дена. Не ми наплатија ништо. Земав само упат од матичниот гинеколог пред да одам.

11. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    733
    Sega vo biotek e 1900. Istiot den posle 12 rezultati

12. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    375
    Земи си упат за трансфузија, зошто да плаќаш приватно. Воопшто нема гужва, мислам до 11 боцкаа, резултатите за 2 3 дена ќе ти стигнат кај матичниот, можеш и доказ за крвна група да си извадиш, се беспари.

На Anaroz1, ginger и Bum им се допаѓа ова.
  13. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    436
    А боцкаат така без насока од трансфузиолог? Само со упат од матичен?

14. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    756
    И државно има резултати истиот ден, можеш да си ги видиш на Мое здравје апликацијата.
    Јас бев во градска да се боцнам, ич немаше гужва. Влезот е од позади некако ќе му дојде. Од кај зегинот има зелена ограда таква вештачка и тука десно и одма десно бела врата. Грдичко е внатре се распаѓа цело ама бар нема гужва и ако ти е поблиску е супер алтернатива.

На Anaroz1 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  15. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    756
    Како мислиш насока од транфузиолог?
    Упат за димери и хемостаза дава матичен гинеколог, ќе видат дека си трудница и знаат мислам точно што треба. Освен ако се работи за специфичен некој случај.

16. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    523
    Допаѓања:
    661
    Не сум од Ск, овде кај нас лабораторија и трансфузиологија се едно до друго, ненормални гужви се. Еднаш бев за крвна група, се изначекав, малтретирање.

А не сакаат со едно боцкање да земат за се, и чекање на две врати. Како и да е, изгледа пак ќе одам тамо, ќе прашам дали подоцна може да ме боцнат, треба да правам и конторла нс тироидни, се ако платам приватно изгор се анализиве.

Матичниот ми рече може тој да даде упат.

На NewMember23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    375
    Матичен гинеколог ти издава упат за д-димери и хемостаза врз основа на тоа што си трудна. Ако нешто не е ОК ваљда, ќе те прати кај трансфузиолог на преглед, да ти даде терапија. Ако ти се ОК, не проверуваш повеќе.
    @ginger од каде и да си, мора на државно да има фактори на хемостаза со д-димер, а како трудница имаш предност секаде. :) Инаку на приватно, ко да беше околу 1200-1500 ама не сум сигурна.

18. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.127
    Допаѓања:
    1.807
    Комплетна Хемостаза 1900 ден , хомоцистин 1200ден.
    Секој месец ги правам во Биотек

19. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.111
    Допаѓања:
    3.665
    Кажи дека си трудница на шалтер, ама и сами можат да видат. И јас одев по приватни за да не чекам, 900 денари само ддимерите ме чинеа па на крај се свестив и почнав да си користам што ми следува.

20. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2023
    Пораки:
    976
    Допаѓања:
    1.007
    Здраво 8ма недела сум. И ова не е нормално. Во првата бременост не ми беше вака. Можда дека се плашев да не е гладен па само јадев.
    Буквално што и да јадам колку и да јадам после 2ч 3 макс јас сум прегладнета значи не е да речеш еј би можела да каснам не него ме боли желудник ме боли стомак онака ко да не сум јадела цел ден. Чаре? И не можам да јадам одма чим осетам глад пошто ми се лоши пошто буквално сум јадела пред 2ч
    Прееска ручав во 16и нешто значи тупан во 18ч јас јадев пак и не осеќам глад и буквално пред 5мин стегање мислиш немам јадено со месеци.
    А не можам да се товам толку ќе повратам.
    Иначе како за 8ма недела имам меше машала не знам зошто вака се познавам или уште се дујам. Иначе слаба сум апла само стомак на мене

На pikachu2 и ginger им се допаѓа ова.