Оли Те имам читано тебе и многу ми е жал за твоето искуство,а мислам дека те помнам пред 2.5 години кога пишувавме тука ако се случи тоа тогаш. Ете сега пак сме бремени во исто време. Се надевам ке истераме и двете до крај.. ти си со една нога во сигурна зона Инаку каква терапија пиеше за слаџот ? Мене прошли пат тој ми го кратеше грлото.. сега ќе видиме утре до кај сум. Се надевам на добри вести да не се шокирам.. Инаку и јас имам болки и во препоните и менструални ама подносливи... Посебно последните 3дена и само се паничам и незнам дали е и до психа од што го мислам цело време...
До последен ден пиев. Последното го испив кај 12 ноќно време. Во 4 ч почнаа слаби болки, за 4 саати после тоа ја родив во два напони.
Da, da jas sum od pred 2.5 godini ena daj boze da si isterame do kraj. Sega koga go otkrija vo 20ta imashe preeeemnogu, a samo shto mi se smiri krvarenjeto od hematomot poshto i toj beshe ogromen 6cm. Mi dadoa terapija 7 dena sumamed po 1000mg, 2x1 flazil i 2x1 klaritromicin. Paralelno na toa i 2x1 probiotik ili biogaia ili femabiotik i plus da prodolzam so utrogestanot po 1 od sabajle. Do den denes go pijam probiotikot samo sega po 1x1 po preporaka na dr.afrodita i sega bidejki ne se povlece sludge samo se namali, a site brisevi bea cisti pravev 2 pati i urinokulturata isto se uredno, rece mozno e da ne e od infekcija bidejki grloto drzeshe dobro tuku bebeto da isfrlilo povekje epitelni kletki i od toa da e sludzot i deka moze ke go imam do kraj. Posleden pat bev na 29ti, trebashe denes pak ama mi rece ako si ok ne doagjaj poshto imav pregledi sekoja nedela maltene mi rece daj odmori malku i dojdi na 28mi. I sega edvaj cekam da dojde 28, ne mi se slucilo volkqv period da sum bez pregled i me fakja strav iskreno malce ama toa e
Исто имав и јас. Висока контракција без болка. После една недела мирно цтг, ми рекоа за три дена контрола, али беба реши да излага.
Девојки, дали смее да се пие чај од нане? Дали сте разговарале со доктор? Јас немам прашано, ама од читање еден куп статии се уплашив од сите тревки и досега никаков чај се немам напиено. Се мислев да пробам со чај од нане за ублажување на гадењето и повраќањето, не знам дали е паметно
Проба антиметил или како и да беа таблетите за шмукање? Гаднични се, ама помагаа. На база на ѓумбир се. Тие ме спасија од мачнините на почетокот.
@Eho мене антиметил не ми помагаа ама сепак ги пиев. Чај од ѓумбир има во дм тој смееш, купив и никогаш не се напив пошто и од ѓумбир ми се гадеше.
Девојки со што да се намачкам на стомак многу ме чеша кај од инекциите кај можеби од што се шири ама страшно ме чеша.. Се мачкам со кремче од алверде со некое овошје, имам и путер за тело од праска на Орифламе..
Баш те прочитав и многу ми е жал што ти се случило. Господ со вас девојки, се надевам дека се ќе биде во ред и со двете. Ве гушкам @Ena0310
Ima li nekoj vo treti semestar sto povraka, niti vo prv mi bese vaka sega sekoja vecer pred spienje creva isturam.
Kako poddrshka i jas ziveam vo stranstvo, Avstralija i isto taka tuka e. Merat do 26 nedela, najchesto ja drzi sondata 10-15 sekundi i meri 3 do 4 pati bidejki celo vreme mrda cerviksot, i zema sredna golemina od site pati shto izmerile. Mene mi kazaa 2.8mm vo 24 nedela. Nema mesto za griza za se shto e nad 2.5mm e super. Nito da lezam, nito da odmqram, nitu bilo kakva medicina ne mi dadoja. Eve me 30nedela teram i poveke ne merat, bidejki posle 26 nedela smetaat deka bebeto moze da prezivee dokolku se rodi i nema potreba za dopolnitelen stres. So srekja.
Имаше едно видео на бебелогија, збореше докторка дека се додека мајката се осеќа удобно во таа позиција може и нема опасност. Ако се јавуваат проблеми кај мајката, како препотување, лошење, вртоглавица, тогаш веќе се избегнува позицијата, затоа што во тој случај бебето го налегнува некој нерв кој ја создава таа симптоматика. Тогаш е потребно да се поткрене десната страна, ако не е целосно на колк, под десната страна да се стави поддршка како перничка и сл., за да се избегне лошењето. Така им ставале и на жените кои ги пораѓале со царски. Е сега колку е ова точно не знам.
Како преживувате денес женски ,се влечкам буквално толку ми е тешко и матно во главава ми иде да не мрдам од кревет.. Па и тврда столица ме мачи ух... катастрофа
Јас сум за никаде откако почна вакво време. Преживување е работава. Низок притисок а и како вртоглавица осеќам можно е железото да ми е паднато. Сума сумарум одвај чекам да пукне сонце ова не се издржува. Чиа семе, киви салатка пробај може ке ти помогне за столицата
Едвај, утре влегувам во 10та недела и ова е веќе мачење со работа и тодлер и буквално се комплет. Ми се спиееееееееееееееееееееееее
Само на грб некако можам да заспијам, потоа во сон се вртам де лево па десно па ќе се разбудам и така во круг.
Јас заспивам на колкови ама кога ќе се разбудам често сум на грб. В сон се вртам и тоа е. Сега сум 29+3, засега не ми смета се надевам така ќе продолжи.