Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Девојки пред некој ден во сон ме фати ептен силен грч… веќе 2, 3дена листот на таа нога ме боли при одење. Сега почнав да читам и нормално искочија најстрашните сценарија и можности за тромб и слично. Инаку сум со мутации и се боцкам клексан од позитивен тест. Мене до сега не ми се случило после грч да ме боли неколку дена … обично поминува за минута.

2. Bum

Bum Истакнат член

Kw probam....da....jas samo sto vlegov 36 nedela...tuku nekako stanuvam ponetrpeliva..ha ha...ne mozam pozicija veke da fatam....stomakot veke minstana swkojdnevie....sw mi vrri niz glava...ha ha......si vikam dali me faka trema......

3. Bum

Bum Истакнат член

Mene pri budenje me fati grc...I me boli stapaloto o koleno veke nekoli dena ama ne celo vreme ..mi pomogna masiranje so folrex....I vrtev so stakleno sise popoleka....bez pritiskanje....

Baby warrior likes this.
  4. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Тогаш не знам кај мене шо е работата, како грчеви осеќам цело време и притисок долу. Болка има ама издржлива е

5. olly14

olly14 Популарен член

Devojki, dali nekoj ima kupeno kolicka na kinderkraft dali se dobri ?
    Jas iskreno bi dala do 25, povekje ne mozam. Treba nareden mesec da zemam se nadevam ako dobijam amin od doktorkata :) se mislev kikka boo ili kinderkraft gi gledav vo liberta. Za maliot imav kikka boo madrid i sum prezadovolna nemam zborovi, ama ne ne znam dali ovie se podobri ako moze da spodelite iskustvo ako nekoj ja ima :)

6. olly14

olly14 Популарен член

Cvetce moze i ligamentite da se, i jas guglav pred nekoj den za mene
    Screenshot_20250516_204243_Chrome.jpg

jagoda777 likes this.
  7. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Ама кај мене е стомачна болка не долу кај вагината, како да не можам да се олеснам, како заглавен гас да имам ете така :)

8. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Мене и со првото и сеа обавезно ме боли и следниот ден ,вториот веќе попушта ,нема читано нигде ништо сеа ме замисли
    И трема и триста глупости ми се вртат 36 +2 сум позиција за спиење наоѓам ама ко ќе ми се оди во тоалет инстант е тоа ич не го поднесувам |(

Baby warrior and Bum like this.
  9. cocopuff

cocopuff Популарен член

Мене грчеви во лист ме фаќаат со години и тоа баш интензивни што траат и по минута и исто ме боли после листот 2-3 дена. Така да мислам нема врска клексани тромбови и такви работи.

10. cocopuff

cocopuff Популарен член

Има тема под Бебе баш за колички. Можеш да посрчаш или прашаш таму ќе ти пишат искуства.

olly14 likes this.
  11. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

И јас откако влегов во 32ра недела 3-4 пати ме има фатено грч од кој последниот пат ме држеше многу долго и ептен болно, вриштев од болка и таман ќе ја исправам ногата ќе се опушти грчот кога ќе ја релаксирав фаќаше пак.. можеби 5 мин ме држеше или од што ми беше многу болно цела вечност ми се чинеше.. и сопругот стана и тој ми ја масираше ногата и рече многу бил лош грчот, се собирал цел лист како камен… 3-4 дена на одење ме болеше, земав од пред 2 дена магнезиум гел да мачкам, колку што знам е нормална појава во бременост при крај зошто многу се троши телото, зголеми магнезиум, јас 800 пијам се мислам да зголемам на 1200 зошто очигледно не ми е доволно и локално магнезиум гел :)

12. Bum

Bum Истакнат член

Lelle I jas toaletot mi kosmar....nemoAm ubavo da idam I vwrojqtno zaroa imam I problemi so stomakot....jas ne pujam.vitamini dva dena I mallku ki sw smiiri...neznma za vas ama izgleda kas preterav...swga samo kleksani I probiotik za narusena vaginalna flora....malkuu da odmoram....

13. fragaria

fragaria Истакнат член

Мене ме болеше многу десна нога така (имам и поизразена вена над коленото од страна исто болеше)и ми се направи лош филм за тромб ама и тоа што читав и тука членки што ми пишаа тромб болело многу повеќе и имало оток и сл.
    По една недела ми се смири малку болката па претпоставувам дека може било нешто друго, мускулно или не знам

14. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Мене ме фаќаат грчеви при спиење и ме боли два, три дена сигурно. Не се плаши, ќе ти помине, само масирај ги доле мускулите на листовите, јас ги масирам со гел магнезиум.

Baby warrior likes this.
  15. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Ајде ситно броиме :muscle:

Bum likes this.
  16. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

За такви грчеви доста помага магнезиум глицинат можеби ке ти помогне. Јас го земав по препорака и ме спаси инаку не спиев навечер

EnaEnA30 and Baby warrior like this.
  17. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Да таков и пијам уште од 18та недела, од цитратот имав дијареа и ниту еден не ми се погоди и сменив на глицинат, супер ми беше се додека не влегов во 32ра.. претпоставувам сега зошто накачуваат највеќе на килажа и се оди кај нив, денови кога имам повеќе енергија и пешачам повеќе ми е многу подобро, а се улежам и одма ме фаќаат грчеви.. веројатно мултифакториелно е

18. Bum

Bum Истакнат член

Da vo pravo si....Fala na poddrska mi trebaaaa:l::muscle::muscle::l:

19. Biljana 93

Biljana 93 Истакнат член

Феминки 34 недела сум имам повремено чешање на нозете одоздола ме чешаат
    Ве молам кажете дека нема место за паника и дека има уште некоја со овој проблем
    Се изначитаб глупости на нет ….

Nuny likes this.
  20. Nuny

Nuny Истакнат член

Иста јас... Ако сум многу поназад од тебе 12та недела пред некој ден такви работи се изначитав пукнав од страв.. си го прашав Chpt рече дека не треба да паничам и да бидам смирена .... И дека со секоj поминат ден без болка, без било каков обоен исцедок и комплетна терапија се ќе биде ок... И сега незнам веќе што да мислам..