Девојки пред некој ден во сон ме фати ептен силен грч… веќе 2, 3дена листот на таа нога ме боли при одење. Сега почнав да читам и нормално искочија најстрашните сценарија и можности за тромб и слично. Инаку сум со мутации и се боцкам клексан од позитивен тест. Мене до сега не ми се случило после грч да ме боли неколку дена … обично поминува за минута.
Kw probam....da....jas samo sto vlegov 36 nedela...tuku nekako stanuvam ponetrpeliva..ha ha...ne mozam pozicija veke da fatam....stomakot veke minstana swkojdnevie....sw mi vrri niz glava...ha ha......si vikam dali me faka trema......
Mene pri budenje me fati grc...I me boli stapaloto o koleno veke nekoli dena ama ne celo vreme ..mi pomogna masiranje so folrex....I vrtev so stakleno sise popoleka....bez pritiskanje....
Тогаш не знам кај мене шо е работата, како грчеви осеќам цело време и притисок долу. Болка има ама издржлива е
Devojki, dali nekoj ima kupeno kolicka na kinderkraft dali se dobri ? Jas iskreno bi dala do 25, povekje ne mozam. Treba nareden mesec da zemam se nadevam ako dobijam amin od doktorkata se mislev kikka boo ili kinderkraft gi gledav vo liberta. Za maliot imav kikka boo madrid i sum prezadovolna nemam zborovi, ama ne ne znam dali ovie se podobri ako moze da spodelite iskustvo ako nekoj ja ima
Ама кај мене е стомачна болка не долу кај вагината, како да не можам да се олеснам, како заглавен гас да имам ете така
Мене и со првото и сеа обавезно ме боли и следниот ден ,вториот веќе попушта ,нема читано нигде ништо сеа ме замисли И трема и триста глупости ми се вртат 36 +2 сум позиција за спиење наоѓам ама ко ќе ми се оди во тоалет инстант е тоа ич не го поднесувам
Мене грчеви во лист ме фаќаат со години и тоа баш интензивни што траат и по минута и исто ме боли после листот 2-3 дена. Така да мислам нема врска клексани тромбови и такви работи.
И јас откако влегов во 32ра недела 3-4 пати ме има фатено грч од кој последниот пат ме држеше многу долго и ептен болно, вриштев од болка и таман ќе ја исправам ногата ќе се опушти грчот кога ќе ја релаксирав фаќаше пак.. можеби 5 мин ме држеше или од што ми беше многу болно цела вечност ми се чинеше.. и сопругот стана и тој ми ја масираше ногата и рече многу бил лош грчот, се собирал цел лист како камен… 3-4 дена на одење ме болеше, земав од пред 2 дена магнезиум гел да мачкам, колку што знам е нормална појава во бременост при крај зошто многу се троши телото, зголеми магнезиум, јас 800 пијам се мислам да зголемам на 1200 зошто очигледно не ми е доволно и локално магнезиум гел
Lelle I jas toaletot mi kosmar....nemoAm ubavo da idam I vwrojqtno zaroa imam I problemi so stomakot....jas ne pujam.vitamini dva dena I mallku ki sw smiiri...neznma za vas ama izgleda kas preterav...swga samo kleksani I probiotik za narusena vaginalna flora....malkuu da odmoram....
Мене ме болеше многу десна нога така (имам и поизразена вена над коленото од страна исто болеше)и ми се направи лош филм за тромб ама и тоа што читав и тука членки што ми пишаа тромб болело многу повеќе и имало оток и сл. По една недела ми се смири малку болката па претпоставувам дека може било нешто друго, мускулно или не знам
Мене ме фаќаат грчеви при спиење и ме боли два, три дена сигурно. Не се плаши, ќе ти помине, само масирај ги доле мускулите на листовите, јас ги масирам со гел магнезиум.
За такви грчеви доста помага магнезиум глицинат можеби ке ти помогне. Јас го земав по препорака и ме спаси инаку не спиев навечер
Да таков и пијам уште од 18та недела, од цитратот имав дијареа и ниту еден не ми се погоди и сменив на глицинат, супер ми беше се додека не влегов во 32ра.. претпоставувам сега зошто накачуваат највеќе на килажа и се оди кај нив, денови кога имам повеќе енергија и пешачам повеќе ми е многу подобро, а се улежам и одма ме фаќаат грчеви.. веројатно мултифакториелно е
Феминки 34 недела сум имам повремено чешање на нозете одоздола ме чешаат Ве молам кажете дека нема место за паника и дека има уште некоја со овој проблем Се изначитаб глупости на нет ….
Иста јас... Ако сум многу поназад од тебе 12та недела пред некој ден такви работи се изначитав пукнав од страв.. си го прашав Chpt рече дека не треба да паничам и да бидам смирена .... И дека со секоj поминат ден без болка, без било каков обоен исцедок и комплетна терапија се ќе биде ок... И сега незнам веќе што да мислам..