Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Ke te boli sigurno nekolku dena na toa mesto kade bil grcot,ne se sekiraj normalno e i mene posle grc me bolelo taka

Baby warrior likes this.
  2. 0512j

0512j Истакнат член

Да се надоврзам на ова, и сестрата кај докторот ми рече да си продолжам со магнезиум и да лежам повеќе на лева страна, е сега дали тоа има врска многу хммм нз..

3. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Може да е од зголемена циркулација. Јас го решавам тоа со масажа со крема за хидратација и подигање на нозете. За некоја минута се смирува.

4. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Јас неделава земав количка од либерта на cocolle ми изгледаше ммогу лесна малс кога ќе се склопи со транспортер. Вака изгледа добро па кога ќе дојде бебуш ќе ја пробаме и ќе знаеме. Не можев да си дозволам повеќе од 15000 за количка.

nate_93, olly14 and jagoda777 like this.
  5. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Од работи кои не ги знаев во првата, но ги знам во втората бременост е дека и тоник не смее да се конзумира поради хининот.
    Можеби на некого ќе му е од корист оваа информација

6. jelo

jelo Популарен член

И швепс мислам исто така..

pikachu2, Dijana DM, fragaria and 2 others like this.
  7. Nuny

Nuny Истакнат член

Да затоа ги избегнувам газираните пијалоци не дека и густите се нешто многу здрави .... Видете реалноста е колку и да внимаваме се е ризик денес ништо нема безбедно.. Пак ќе речам и воздухот што го дишеме е штетен... И јас внимавам на се ама стравот си е страв..

8. twilight123

twilight123 Истакнат член

дали е нормално да се прокрвари при рана бременост за време на однос?

Nuny likes this.
  9. Nuny

Nuny Истакнат член

Да
    Доколку сте добиле и совет од доктор дека треба да избегнувате односи во првите месеци..... Така да заборавете на односи додека не добиете зелено светло од доктор.. Без паники одете на контрола да видат дали е се ок и повеќе внимавање нареден пат... Воздржете се

Anaroz1 likes this.
  10. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

да ти кажам искрено, не знам колку литри тоник имав испиено во минатата бремност, само од него ми доаѓаше добро, опредната бев со тоник :D

11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

нормално е, избегнувај односи во рана бременост и додека не ти каже гинеколог дека смееш. јас и без односи крварев по малце до 12та недела, после тоа добив зелено светло и редовно имаме односи 27ма недела терам еве

12. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Дали ние имаме доктори. Одам сабајлево на болница да ме види доктор оти вчера цела вечер болки имав долу кај препони.
    Ме пушта докторката на цтг мерат пола час не детектира ништо апаратот ама бебето спуштено долу, си шета додуша, небитно тоа.
    Одам со лентата кај докторката ни да ме види на ехо, ни да ме прати на дополнителни анализи на урина или да ми измери цервикс ништо.
    Ми вика штом си гледана на ехо пред една недела немаш ништо нема потреба од ехо, немаш болки терај дома.
    А сестрата што мереше цтг вика нема ништо ама не е мн меродавно мерењето ма цтг, во моментот вика е чисто.
    И така сега до Понеделник ке си седам, матичниот ми е затворен, дури петок сум Плодност на контрола закажана а денеска пак некој благ притисок осеќам долу, дали бебе шутка долу не знам стварно, на штрек сум сега

fragaria likes this.
  13. nate_93

nate_93 Истакнат член

И мене овие две недели ме боли кај клиторисот, осеќам како тапа болка, посебно на вртење во кревет и кога се движам или се пресоблекувам. Инаку 30 недела сум, ова ми почна некаде од 28 недела....

14. nate_93

nate_93 Истакнат член

И јас планирам да ја земам истата. Се надевам дека е добра.

Надеж♥️ likes this.
  15. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Јас сум 24. И исто така се осеќам. Не се јаки болки, ама да не си раат ... ;

16. nate_93

nate_93 Истакнат член

Најверојатно од тежината на бебуш, притиска веќе и се појавува таа болка.

17. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Ај и јас да си се пожалам со шекеров. Огтт искочи на горна граница од тогаш сум на диета правен 25 недела. Тестенини благо ништо. Само протеинска храна. Утринскиот ми е добар 4.30, 5 а после 1ч до кај 7 и нешто одеше и ке се спушти. Денеска решив за доручек да си се почастам со мекици и што да видам. После сааат и после два часа по боцкањево 10ка искочи.. ке припаднев кога видов. А деновиве скроз нормален ми беше. Можно ли е да направи проблем нешто моментално премногу е висок.. Денеска утре и понеделник ке следам вторник секако со гинекологот ке се консултирам..

18. ginger

ginger Истакнат член

Јас сум 29+4, а ме боли од 20 недела навака мислам, како се зголемуваат неделите се повеќе.

nate_93 and fragaria like this.
  19. fragaria

fragaria Истакнат член

Страшни се значи
    Како може да ти каже не те боли :@
    Ти си осеќаш како ти е... Сигурно не одиш од што ти е многу забавно да се мавташ по прегледи :doh::shake:

20. jelo

jelo Популарен член

Исто а само 22 недела сум :D и не памтам скоро ништо од првата бременост па не знам што е нормално..
    А најмногу проблеми имам со долниот дел од грбот, страшни болки и кога стоам и кога лежам :sweat: