Ништо нема да се деси од неколку такви отстапки. И жена без гестациски да јаде тоа ќе има висок шеќер. Плус на секоја жена додека утврди што и прија што не и се случуваат такви отчитувања, па потоа припазуваме што да не јадеме. При таков оброк клучно е повеќе вода и мала прошетка и ќе се симне побрзо.
Мајки има ли нешто лошо ако клексанот го ставив малку подолу бидејќи тврдо мешето неможеше никако нерви искинав... Еве два дена со ред ставам подолу супер е немам модринки никакви а претходниот пат на двете страни имав како тврдо и а стави игла болеше не влегуваше..
Тоа на лева страна е за подобар проток на крв. Се препорачува цела бременост колку можеш повеќе на лева страна да лежиш. За магнезиумот незнам, тука во Германија го прекинуваат на 37ма недела и мислам дека нема врска со вртењето на бебчето. Кога ти е следна контрола? Вежбај деновиве па ќе видиш дали има ефект, но доста ги применуваат тука по странскиве земји ваквите видови на истегнувања и вежби. Ти пуштам среќа да успееш
Имам неколку прашања што ме мачат па да не спамувам ќе ги прашам од еднаш 1. Косава ужасно ми паѓа, чаре ? 2. Лицево лом ми е , што од бубулици , флеки, пеги имам сува кожа и црвенило плус , чаре и за тоа ? 3. Глава многу ме боли осеќам како дури очен притисок да имам , делот меѓу веѓите не можам да го пипнам. Чаре ? И моето 4то прашање кое што мислам дека трипам али ај да прашам . Доле осекам некое треперење , не се гасови ова е нешто друго , не е константно но последниве три дена два пати во ден или еднаш ќе осетам дали е бебето тоа ? 11 недела и некој ден сум Скрининг имам во Вторник дури.
Многу ти е рано за бебето да го чувствуваш поготово долу, инаку такви се движењата на почеток, можи да е матката и некои кркорења да осеќаш, шо знам.
Исто, се удавив во швепс и тоник цела бременост. И секакви чаеви пиев без да пазам. Првпат слушам дека не смеело. Јас не ни читав искрено многу што смее што не смее, што живо ќе ми паднеше на памет јадев и пиев (освен алкохол и прекумерно кафе). За морско само знам дека не е препорачливо, ама тоа не ни јадам и онака не па трудна.
1. Косата што паѓа ќе се потрудиш да не ја држиш врзана и можеш оној природен бреза шампон и ампули ( б12 мислам беа) од аптека да ставиш - има на нет рецепти, братучедка ми е фризерка па знам како девојка многу често го правев за брз раст 2. Пробај да балансираш со храна, исто така можеш да пробаш со измивање на лицето со оливач гелот навечер. За црвенилата хидрирај со некоја убава крема или серум со ориз има убави корејски. 3. Пиј вода и спиј колку можеш повеќе, нормално е овој период од бременоста, а и со промени на времето како овие - i feel the same 4. Такви треперења имам и јас понекогаш но верувам дека се некои нервни реакции на ширење на матката.
Пред да останам трудна си користев ампули за раст на косата и сега од шубе престанав и ете одма почна да паѓа пак. Фала ти многу
Mozes da go stavas vo noga t.e but t.e eda peda ili peda ipol od stomakot. Imas videa na you tube. Vi stomak ne bockam dolgo vreme. Iskteno mi bese strav. Do kaj 10 nedela moze da bockav posle vo but
Devojki odamna ne sum prasala nisto Pa aj da prasam i jas . Pravev nipt test izleze vo red. Doktorot i doktorkata sto me sledat edniot veli pa ne treba skrining drugiot veli treba denes sum polni 12 nedeli...E sega nekako skapi skrininzive a na gak nema termini duri posle prvi. Dali znaete dali vo cair pravat doktorite skrininzi i kako se cenite dokolku pravat.
Дали некоја пие од кесичките железо на алкалоид, ферозомал? На граница ми беа железото и хемоглобинот и еве денес земав три ќесички за проба, го мавнав онака како магнезиум директ и некако после на стомак ми беше тажно.
Обавезно да направиш скрининг без оглед на резултатите од Ниптот. Вистина приватните се прескапи, претеруваат со цени, немам коментар. Ама ако не можеш да дозволиш, види дали може со приоритетен упат некако за гак или чаир ако нема термини.
Цело време ги имав вакви грчеви во поодмината бременост. Се случуваше по една недела да кривам од болка во листот од грч. Најчесто насабајле при протегнување ми се случуваа. Не се паничи, нормални се.
Денес купив магнезиум гел и масирав … во понеделник ќе проверувам димери и хемостаза за да спијам помирно … у живот од грч у сон не ми се има случено со денови да ме боли … веќе 4ти ден
Јас генерално имам отечени глуждови и листови цел живот кога од штикли кога од не движење онака склона сум на отоци..навечер скоро секоја вечер ми се бремена или не бремена … вака на листот ништо поразлично не приметувам нема модро нема некој посебен оток
А пази јас си купив крема counterpain како грчка маст што е таа и се шлапав и масирав цела бременост на листовите кога и да имав грч. Не ми ни текна да прочитам дали е дозволен во бременост, сега ме потсети и читам дека требало да се консултирам со лекар. Каква будала сум, арно родив здраво право дете.
Ја прееска одам во зегин и прашувам за гелов пошто знам тука некој го спомнуваше за болки во нозе и грчеви во бременост не ми текнува кој … и аптекаркава ми вика а кој месец си … па викам од наредна недела веќе благам во 9ти … абе земи го околу 500ден е ама консултирај гинеколог … викам дај да прочитам состав … ништо страшно не видов нане/минт магнезиум итн со ефект на ладење … викам не може ништо да биде од ова дај ми го да пробам
Иначе на нет све од ова поврзуваат со тромб … ама ај да не се стресирсм и да паничам до понеделник ќе почекам и боцкање и плус како ќе биде