Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Ништо нема да се деси од неколку такви отстапки. И жена без гестациски да јаде тоа ќе има висок шеќер. Плус на секоја жена додека утврди што и прија што не и се случуваат такви отчитувања, па потоа припазуваме што да не јадеме.

При таков оброк клучно е повеќе вода и мала прошетка и ќе се симне побрзо.

2. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Да, најчест пијалок со хинин е кај нас.
    Швепс, Швепс тоник и останати тоници

jelo likes this.
  3. Nuny

Nuny Истакнат член

Мајки има ли нешто лошо ако клексанот го ставив малку подолу бидејќи тврдо мешето неможеше никако нерви искинав... Еве два дена со ред ставам подолу супер е немам модринки никакви а претходниот пат на двете страни имав како тврдо и а стави игла болеше не влегуваше..

4. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Тоа на лева страна е за подобар проток на крв. Се препорачува цела бременост колку можеш повеќе на лева страна да лежиш.
    За магнезиумот незнам, тука во Германија го прекинуваат на 37ма недела и мислам дека нема врска со вртењето на бебчето.
    Кога ти е следна контрола?
    Вежбај деновиве па ќе видиш дали има ефект, но доста ги применуваат тука по странскиве земји ваквите видови на истегнувања и вежби.
    Ти пуштам среќа да успееш :inlove:

Nuny likes this.
  5. bokace1

bokace1 Истакнат член

Имам неколку прашања што ме мачат па да не спамувам ќе ги прашам од еднаш :rofl:

1. Косава ужасно ми паѓа, чаре ?

2. Лицево лом ми е , што од бубулици , флеки, пеги имам сува кожа и црвенило плус , чаре и за тоа ?

3. Глава многу ме боли осеќам како дури очен притисок да имам , делот меѓу веѓите не можам да го пипнам. Чаре ?

И моето 4то прашање кое што мислам дека трипам али ај да прашам . Доле осекам некое треперење , не се гасови ова е нешто друго , не е константно но последниве три дена два пати во ден или еднаш ќе осетам дали е бебето тоа ? 11 недела и некој ден сум 8)
    Скрининг имам во Вторник дури.

6. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Многу ти е рано за бебето да го чувствуваш поготово долу, инаку такви се движењата на почеток, можи да е матката и некои кркорења да осеќаш, шо знам.

bokace1 likes this.
  7. baguf4e

baguf4e Популарен член

Исто, се удавив во швепс и тоник цела бременост.
    И секакви чаеви пиев без да пазам.
    Првпат слушам дека не смеело.:D

Јас не ни читав искрено многу што смее што не смее, што живо ќе ми паднеше на памет јадев и пиев (освен алкохол и прекумерно кафе).
    За морско само знам дека не е препорачливо, ама тоа не ни јадам и онака не па трудна.

8. pikachu2

pikachu2 Популарен член

1. Косата што паѓа ќе се потрудиш да не ја држиш врзана и можеш оној природен бреза шампон и ампули (
    б12 мислам беа) од аптека да ставиш - има на нет рецепти, братучедка ми е фризерка па знам како девојка многу често го правев за брз раст

2. Пробај да балансираш со храна, исто така можеш да пробаш со измивање на лицето со оливач гелот навечер. За црвенилата хидрирај со некоја убава крема или серум со ориз има убави корејски.

3. Пиј вода и спиј колку можеш повеќе, нормално е овој период од бременоста, а и со промени на времето како овие - i feel the same

4. Такви треперења имам и јас понекогаш но верувам дека се некои нервни реакции на ширење на матката.

bokace1 likes this.
  9. bokace1

bokace1 Истакнат член

Пред да останам трудна си користев ампули за раст на косата и сега од шубе престанав и ете одма почна да паѓа пак.

Фала ти многу :hug::l:

pikachu2 likes this.
  10. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Mozes da go stavas vo noga t.e but t.e eda peda ili peda ipol od stomakot. Imas videa na you tube. Vi stomak ne bockam dolgo vreme. Iskteno mi bese strav. Do kaj 10 nedela moze da bockav posle vo but

Nuny likes this.
  11. Danny M

Danny M Истакнат член

Devojki odamna ne sum prasala nisto
    Pa aj da prasam i jas :D. Pravev nipt test izleze vo red. Doktorot i doktorkata sto me sledat edniot veli pa ne treba skrining drugiot veli treba denes sum polni 12 nedeli...E sega nekako skapi skrininzive a na gak nema termini duri posle prvi. Dali znaete dali vo cair pravat doktorite skrininzi i kako se cenite dokolku pravat.

12. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Дали некоја пие од кесичките железо на алкалоид, ферозомал? На граница ми беа железото и хемоглобинот и еве денес земав три ќесички за проба, го мавнав онака како магнезиум директ и некако после на стомак ми беше тажно.

13. ginger

ginger Истакнат член

Обавезно да направиш скрининг без оглед на резултатите од Ниптот.

Вистина приватните се прескапи, претеруваат со цени, немам коментар. Ама ако не можеш да дозволиш, види дали може со приоритетен упат некако за гак или чаир ако нема термини.

Anaroz1 likes this.
  14. baguf4e

baguf4e Популарен член

Цело време ги имав вакви грчеви во поодмината бременост. Се случуваше по една недела да кривам од болка во листот од грч. Најчесто насабајле при протегнување ми се случуваа. Не се паничи, нормални се.

Baby warrior likes this.
  15. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Денес купив магнезиум гел и масирав … во понеделник ќе проверувам димери и хемостаза за да спијам помирно … у живот од грч у сон не ми се има случено со денови да ме боли … веќе 4ти ден

Karanfilce14 likes this.
  16. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Имаш оток на ногата некаков?

17. Baby warrior

Јас генерално имам отечени глуждови и листови цел живот кога од штикли кога од не движење онака склона сум на отоци..навечер скоро секоја вечер ми се бремена или не бремена … вака на листот ништо поразлично не приметувам нема модро нема некој посебен оток

NewMember23 likes this.
  18. baguf4e

baguf4e Популарен член

А пази јас си купив крема counterpain како грчка маст што е таа и се шлапав и масирав цела бременост на листовите кога и да имав грч.:D Не ми ни текна да прочитам дали е дозволен во бременост, сега ме потсети и читам дека требало да се консултирам со лекар.
    Каква будала сум, арно родив здраво право дете.:whew:

LiquidLuna, Anaroz1 and Baby warrior like this.
  19. Baby warrior

Ја прееска одам во зегин и прашувам за гелов пошто знам тука некој го спомнуваше за болки во нозе и грчеви во бременост не ми текнува кој … и аптекаркава ми вика а кој месец си … па викам од наредна недела веќе благам во 9ти … абе земи го околу 500ден е ама консултирај гинеколог … викам дај да прочитам состав … ништо страшно не видов нане/минт магнезиум итн со ефект на ладење … викам не може ништо да биде од ова дај ми го да пробам

20. Baby warrior

Иначе на нет све од ова поврзуваат со тромб … ама ај да не се стресирсм и да паничам до понеделник ќе почекам и боцкање и плус како ќе биде