Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. fragaria

fragaria Истакнат член

@ginger
    @LiquidLuna
    Лелее се пресмеав :D

Јас во 25нед денес сум здебелена 8 кг
    Ме фати страв за до крај ако допрва се осеќа толку глад :worried::rofl:

Надеж♥️ and LiquidLuna like this.
  2. ginger

ginger Истакнат член

Луна, ми се има случено да плачам од глад во прв триместар. И од љубомора.
    Ми се јави мајка ми и се жалев на телефон како маж ми си јаде си уживка и му ја дувнав. Хаха

Фрагариа индивидуално е. Не мора да значи дека ќе ти се јаде. Некои не осеќаат толку глад, некои да. Втор триместар мене ко најлесен да ми беше со гладот, се нормализира. Сега како влегов во трети почна пак.

Puffy2019, fragaria and LiquidLuna like this.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Ааа љубоморна јас на спиењето бев. Значи го гледав како спие без ништо да го боли, јас со стомак толкав, свашта ме болеше и плачев. Се разбуди еднаш така, се извади од памет. Ко му кажав дека плачам оти спие мислам дека ќе ме задавеше :D

Ladyme, Puffy2019, LaTama and 2 others like this.
  4. ginger

ginger Истакнат член

Хаха хормони.
    А не можат да се откажат и од спиење и од кафе, и од свашта што нам ни фали. И тие се на мака со нас.

Puffy2019, fragaria and LiquidLuna like this.
  5. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Не да јадаааам, со каков сласт си каснувам тоа чудо едно.
    Пред да забременам од воздух живеев, уста не ми се отвараше, сега не можам да се донајадам и уживам во секој залак, холестеролот и триглициридите под просек ми беа, ужас бев со апетитот.

Кога сме кај хормони, пред два дена се расплачив како мало бебе оти мајка ми ми рече дека не можи да каснам од полнетите пиперки, претходно дека јадев растурена сарма, и се налутив цел ден не зборавме :rofl:
    Ми ја тргна настрана, од инает цел ден не ја гибнав ама пуста душа не издржа вечерта си ја фукнав скришно :D

Puffy2019, pikachu2, fragaria and 3 others like this.
  6. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Прв пат слушам некој постара генерација не можи на трудница за јадење/пиење да речи...
    Зборам на тел со мајка ми ми кажува кафе дека пие ГРИЗНИ ЈАЗИК вика. Викам зашо да гризам јазик ,па да не ти е на мисла...викам жено за кафе збориме ќе станам ќе си сварам не ме заебавај :rofl:
    Правела ручек викам шо еее нешто де па ти не ти кажувам :headbang:
    Најнапорен дел од бременоста ми е тој и ко ќе ми се напнат нешто мора да пробаш :doh:
    Ииисто дали ти се јаде солено дали благо ,демек за полот да го израчунаат (lalala)

7. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Хахаха, јсс кога ќе го видам како си спие убаво а јас се вртам во кревет едвај и ме мачат киселини ми доаѓа да плачам и да го будам. Епа не може тој да спие јас да се мачам:P

LiquidLuna, fragaria and Nuny like this.
  8. Nuny

Nuny Истакнат член

Мајки на некоја слично да не и се има како моето (12та недела) на десната града имам како да објаснам од каде што цица бебето ... Ме боли многу како разрането едвај се искапив ... Еве како изгледа ... Болеше многу а другата страна како сува излупена ми е IMG_20250518_194647.jpg
    Црвено и цело се мрда ако го мрднам боли пржи леле мајко..

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Намачкај ланолин, ќе пројде.

10. Tulip023

Tulip023 Активен член

Лелее истааа е мајка ми..и ако татко ми спомне пред мене што јаделе одма го кара, како смеел пред трудница да спомне храна што не е достапна во моментот :lol:

Puffy2019 and fragaria like this.
  11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Во почетокот на бременоста кога кажавме на нашите поточно , свекрва ми еден ден кога ме напна ако требало едно залче ама од сѐ што ќе ме нуделе да пробам. Аха важи.
    Ѝ се развикав и од тогаш цела бременост буквално ништо не ми рече.
    Не верувам јас ич на бабини деветини. Му кажав уште самиот почеток. Па фала Богу само тој испад беше.

12. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Хаха леле а јас што да кажам што цело време гледам емисии и клипови за готвење :D храна колку сакаш и каква сакаш:wasntme:

fragaria likes this.
  13. olly14

olly14 Популарен член

Devojki, vie shto imate zemeno transportno krevetce, (planiram na 2 nivoa od kikka boo ili kangaroo) kolkava debelina dusheche imate kupeno 5cm, 10cm ? Ova krevetce ke ni bide pomoshno za vo dnevna, vo nego ke ima dnevni dremki da gi krstam, da ja gledam dodeka sedam so maliot da poigrame :)

14. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Ама, викаш дека трпиш глад и се фрустрираш, и дека си гладна. 200г месо не е баш нормален оброк. 250 минимум месо + некој зеленчук како додаток+салата, и ќе те држи.
    После леќа, нема кој не е гладен по 2 часа. Затоа, треба да си каснеш нешто меѓу оброци. Впрочем, така и се препорачува, помали оброци и почести.
    Секако ти си знаеш, јас само споделив мое мислење.

15. ginger

ginger Истакнат член

Фала ти Мими. Те разбирам. Рачунам калории и вообичаено 2000-2500 во денот ги внесувам, според она што сум прочитала (колку е точно не знам), доволни се околу 2500 со оглед на зголемените потреби.

За моето тело очигледно не се. Се плашам дека ако јадам колку што ми се јаде 100 кила ќе се направам.

Mimmi39 likes this.
  16. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Девојки јас не знам дали е ова чест симптом во прв триместар, со првото го немав.
    Многу многу сум нервозна на моменти, абе не можам да се исконтролирам како да сум на раб на нервен слом - толеранција -100.
    Дали има некој слично чуство на overwhelming 10 та недела сум

17. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Баба ми така 2 кг модар патлиџан ми спакува само дека реков дека убави големи им пораснале :rofl:
    Инаку истово и една колешка го правеше шо и да јадеше аман земи еден залак да не ми тежи |(
    Јас и викам ми се гади она скрши па скрши и еве ден денес не сфаќам шо е мислењето за ова ама ај..
    Види јас до кај 27 ма недела на 1.5 ч ако не каснев нешто ми се гадеше до повраќање... после 27 недела јадам нормално како шо си јадев пред бременост само 10 кг имам качено 36 та терам. Плус според со првото за време на доење секако се спуштаат..
    Нормално секој си го знае организмот ама чисто искуство да споделам :D

18. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Јас имав стрв за медена торта од слики, направив и од мирисите што се печеше само еден гриз земав и мука ми е.
    Од храна се давам во тесто, сирење и домат… можам да живеам на тоа цела бременост.
    Со првото имаше некои добро две недели како јадев само плазма и млеко… страшно

fragaria, ginger and MorskaSirena like this.
  19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Си плачела???
    Не му правев муабет бе зошто спиеше како заклан.
    Последни два месеци негде, од киселини, плус несоница, плус нервоза во нозе и раце, спиев по 5 саати од 24, а замислиии бев на патолошка и дома. Он идеше на работа и беше наспан…

20. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Јас цела бременост ја преплакав :rofl:
    Спиев, повраќав и плачев. Тоа ми беше по цел ден :D Многу плачев и оти повраќам. Првиот пат кога повратив од турско кафе шо го сакав највеќе на цел свет се убив од плачење :whew::rofl:
    Ко се породив едвај чекав турско кафе онака со 3 лажици кафе :rofl:

BellaBibi, Puffy2019 and Nuny like this.