Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.223
    Допаѓања:
    5.339
    јас минатата бременост плачев, оваа се карам со сите :rofl: маж ми уплав има од мене веќе мислам :D

На Bum, Baby warrior, Puffy2019 и 4 други им се допаѓа ова.
  2. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    420
    Допаѓања:
    1.044
    Ете добро е, не сум била сама :hai::devil:

На Baby warrior и Puffy2019 им се допаѓа ова.
  3. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    10.070
    Леле како издржуваш? Секоја чест.
    Јас бев исто вака гладна особено 8 и 9 месец и си јадев како дупната што и да ми текне ама ич не се замарав. Ни калории броев ни храна пазев што јадам ни балансирав.:D
    И од 7ца јадев и од силбо и благо што ќе ми текнеше дека сакам на ништо не се штедев, мислам нема некој понездраво што се товал од мене.:whew:
    Инаку качив 10 кила до пораѓај, ама со тоа јадење се чудам како не беа 30.

На ginger, jagoda777 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    2.168
    Јас последниве 2 месеци плачам скоро секој втор ден .. по природа ич не сум емотивец ама сега какви ствари ме допираат испохормонализирана цела е страшно. На работа ми се случуваше овој месец да се затворам во канцеларија да си поплачам, среќа сум во одвоена канцеларија па после да продолжам и да излезам меѓу тим. Од омилени епизоди на плачење ми е во кола … влагам почнувам да возам ми скита паметот по некои ситуации од денот и си почнувам ;( од денес сум на одмор па таму од почеток на јуни отварам породилно и чекаме да ни стигне бебка :?: е тогаш ќе видиме што плачење ќе удирам тек кога ќе ја видам или кога нема да знам што да и правам кога ќе плаче :rofl:

На pikachu2, Bum, liliput22 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    717
    Е така сакам да јадам а да не се дебелеам :D:D:D

Тоа се разликите од организам до организам. Цел живот сум многу склона на дебелеење, не е ништо променето ни сега.
    До 23 недела бев поправена само 4 кила, е сега од 23 до сега плус 4, за пократок период ептен. Единствено за Велигден неколку дена се подопуштив, пак со броење, на бров кифлички, компирчиња 6-7, неколку тортички, и одма се покажаа. :D

Досега како само во стомак да бев, сега ми се чини како насегде да се приметува поправањето.

А така како тебе што ќе и текне се, од ништо не се штедеше една другарка во двете бремености, и во двете качи околу 30 кг плус. Ослабе, не дека не, ама ептен се измачи после, нутриционисти, гладување...

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  6. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    10.070
    Ох верувај декс сум многу склона на дебелеење. Не сум од тие слабичките што јадат и не се поправаат, ама ич не сум.:D
    Не знам како не качив повеќе, уште не ми е ни мене јасно. Откако се породив прво немав апетит, сега имам многу и качувам и не се осеќам убаво и пак не ми иде умот.
    А во бременоста си викав јади тискај еднаш си бремена и не ти се знае дека си дебела оти си трудна.:D

На vlaince му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    717
    Ептен си имала среќа тогаш. Ајде може и сега ќе имаш, откајзнаеш како ќе биде до крај. :D

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.319
    Допаѓања:
    6.446
    Jas sum pri kraj na bremenost ama mislam deka na momenti ne se podnesuvam samata sebesi. Vo mnogu situacii neznam dali sum vo pravo ili ne i mislam deka ke eksplodiram.Nemozam da se iskontroliram i posle mi e zal za sinot.pa.si placam. Za maz mi znam da se iznerviram, da prerecam ama pominuva..ama me nervira si jade sto saka, si spie po cela nok, si seta bez maka...pa zgora na se koga ke prenese nekoi muabeti od sveki mislam deka ke go zadavam. Ili koga ke rece ubavo e da go nadnosis, a jas ne se podnesuvam veke ni psihicki i fizicki i samo go cekam denot.

На Baby warrior, pikachu2, Dijana DM и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    99
    Леле кога ќе го чујам тоа убаво е да го надносиш ми се крева косата од глава мислам :swear: колку непотребен коментар

На Puffy2019, Baby warrior и SanelaS им се допаѓа ова.
  10. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    801
    Имај на ум дека и бебуш качува повеќе килажа како што поминува бременоста, последните 2-3 месеци па највеќе. Тие 4 кила сега се повеќе од бебе него од тебе.
    Јас еве 36+2 денес +11 кила. Еве да заокружам на 12 до пораѓај. Мислам дека цела килажа ми е во стомак. Ама вторава бременлст ја почнав и со +10 па ошто потешко се осеќам.

Како и да е не е се оптоварувајте со килажата до грам што се вика. Јас све симнав на породилно со скоро не пазење на храна, доење 10 месеци ама и пешачење секој ден со количката по 2-3 саати.

На Dijana DM, Baby warrior, Autumn05 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.892
    А ако тргне да излегува да стегаме нозе или како ?

На Puffy2019 и Dijana DM им се допаѓа ова.
  12. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    972
    Се стои на раце :rofl::rofl::rofl:ме изнасмеа:rofl:

13. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    717
    Да, еве се расчитав околу тоа кај одат килата, најмногу се во бебето секако, ама матката зголемува на тежина, бешика која покрај зголемување на тежина држи повеќе течности, гради, плацента, плодова вода, зголемен волумен на крв, и телото на мајката што природно задржува масти за резерви да има.

14. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    99
    Скрстуваме нозе и чекаме 42ра недела, тоа е :D

На Puffy2019, Dijana DM и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  15. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    2.168
    Мене вчера една комшика у лифт ми вика пу пу машала што убава си, да си бидеш трудна што подолго многу убаво ти стои 8-| не не викам уште 3-4 недели максимум доста е :rofl::rofl::rofl:

На Puffy2019, pikachu2, Autumn05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.892
    Ама така де ,еве првото ми е 37 +6 ,природно и ми го водеа предвремено демек општата состојба му била таква.
    И како да го спречев јас тој пораѓај ајде..?
    Страшни се некои луѓе еее..

На Puffy2019, Dijana DM и Autumn05 им се допаѓа ова.
  17. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    717
    Железни гаќи со катанец, и нема кај да оди. :D под клуч.

На Puffy2019, Dijana DM, Трагедијаупмм и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    2.168
    Зарем и 37+6 ги водат предвремени? А која беше причината за порагај или онака природно си пукна водењак?

19. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    743
    Kakvi gluposti covece. I jas sin mi go rodiv 37+5 ama ne go vodea kako predvremen, ziv zdrav prav fala mu na gospod. Samo zoltica imashe shto neli ne e nishto strashno.

@Baby warrior
    Kaj mene mu beshe dojdeno vreme, bev otvorena 4 prsti koga otidov na redoven pregled, insistirav da me pregledaat oni nejkea vikaa rano bilo ama na kraj ispadna deka ne i deka stvarno zapocnal procesot. Vodenjak ne mi pukna, oni mi go puknaa tamu

На Baby warrior и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  20. Autumn05

Autumn05 Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2024
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    99
    А имаше болки? Јас сум 38+4 буквално ништо не осеќам, никаква разлика од пред неколку недели до сега