Pa iskreno samo mnogu bolku imav vnatre vo butkite visoko, mi se kocea nozete duri poslednite 2-3 dena i ne prekinuvashe toa cudno custvo, zatoa insistirav da me pregledaat bidejki prethodno mi se nemashe sluceno toa, ako imav bolku gore vo butkite od vnatreshnata strana do vaginata da recam bea povremeni ne postojani i pominuvashe so magnezium pogolema doza ili so odmor ama poslednite 2-3 dena ne. Duri i kako grcevi me fakjaa co nozete, odzemeni mi bea. Drugi simptomi nikakvi
јас вака кога ќе се замислам само во препоните ми е болката зголемена деновиве, си ја имав таа болка можда од 6-7 месец ама последниве денови како скапани ги осеќам, некогаш не можам да ги кренам нозете на кревет, треба да си ги поткренам со раце ама си викам тоа може да е зашто бебе е веќе спуштено...
Абе ,интерхоспитално се деси нешто на пораѓајот со неа оти од Чаир на детска ја префрлија,немале апаратура да испитаат зошто не може да дише без поддршка и после на детска испадна ешерихија коли на плуќа а Чаир безобразни ни картончето не ми го дадоа па со врски да го земам и и кажувам на таа ешерихија на плуќа она вика сигурно од тебе... кажувам на гинекологот мој вика брисевите ти беа чисти прво друго на плуќа не може од тебе. А тоа врска немало со неделите ,ама изгледа за да се извадат некако. Инаку чеп ми падна накај 13 ч и почнаа болки онака слаби и легнав викам ај ќе помине си дојде мм од работа станав нели да се видиме му кажувам дека ме боли вика да те носам викам нека пеглав денес многу може од тоа е после накај 21 ч почнаа на исти интервали болкиве и кичма да ми се здрвува викам ај одиме Веќе бев 7 прсти кога стигнавме. Затоа и ми е страв пак Чаир а и поблиску ми е и врски ми понудија Водењак не знам ако не ми пукнал кога се туширав пред да одам може не пукнал ич баш пишував дека мене второ ми е а не знам како пука тоа чудо И мојата фати жолтица ама беше и во инкубатор на бабл машина за кислород негде 7 дена па после на одделение за 14 дена си ја земав. И баш на втор скрининг за ова бебе бев кај др шо ми е пишана во отпусно (не ме породи таа тој шо ме породи нигде го нема напишан,не знам дали е правило или намерно ) и ја прашав викам нели 37 ма скоро 38 ма е веќе 9 ти како може предвремено епаа зависело од општата состојба на бебето .
И јас исто спонтано во 37+1 не го водоеа како предвремено роден. Ама сепак ми ставија за зреење две инекции ден претходно пошто веќе почна процесот
Дали е нормално притисок доле на срамна коска да осеќам 13та недела? Или да одам да ме ѕирнат? Бев на две свадби викендов, мислам дека ми е од замор
Devojki do koja nedela...se pujat vitaminitw kako sto sw na primer tocorelax..zelezo....vit c.....jas primetiv vo izmetot deka ne mi se rastvaraay vele celi apcinja isfram....izvinete od opisot ama.neznam.kako da dolovam poinaku..pravev pauza od nekolu dena ama nekako nemam sigurnost da se ostavam skroz bez vitamini..ili samo novalac sa go pijam do kraj....36 +.....sum...bev na ctg..mirno....za edna nedela mi rekoa pak kontrola
Пак јас денес со вирус. Повраќам од сабајле и имам течна столица повеќе пати од 9 до сега (4-5) Ми рекоа да одам инфективно. Имав голема болка во желудник и се напив бускопан пред да ми потврди гинеколог кој потоа ми рече да не пијам тоа, од едно апче нема да е ништо нели?
Девојки Дали може некоја што е со хашимото и е под терапија да ми пише? Јас од ова Chat GPT се мрднав. Проверував сабајле ТСХ и ФТ4 и ТСХ ок а ФТ4 ниско. Во март проверував ТСХ и ФТ4 и ТСХ ок а ФТ4 во нормала ама Chat GPT вика ниско за трудници иако е во норамлни рамки. Кога испрочитав што се последиците си се изнаплачав.
Па искрено мислам дека не е зорт да одиш бремена на инфективно, особено што во моментов има доста случаеви на морбили. Хидрирај се дома колку можеш повеќе, течности, електролити, сува храна, можеш пробиотик било каков и јаглен да се напиеш. Ако трае и утре и не успеваш орално да внесеш доволно течности тогаш оди за инфузија ама се додека можеш да примаш течности е подобро од инфузија.
Јас имам две бремености поминато,доколку си проверуваш и си примаш терапија,не се замарај со chat gpt.. Ќе биде се во ред,ако треба нешто пиши ми
Иначе на муабетот за нејадење и немање апетит … денес на крвна слика искочив и со намалени еритроцити прв пат во живот или во превод анемична. Вкупно 7кила сум од старт здебелена, 35та недела сум на средина. Маж ми сега ме умре со муабет дека секој ден ќе сум јадела месо додека се породам… уста не ми се отвара ќе морам со сила / некој да ми кажуваше дека ќе ме молат да јадам а јас ќе нејќам ќе им речев дека згрешен им е ликот во приказната, не сум таа ја
Јас не сум имала проблем со тироидната, меѓутоа околу чатгпт, тој е корисен во одредени инстанци. Прво вредности варираат од лабораторија до лабораторија. Второ, сепак тоа се базира на одредено нешто публикувано на интернет, а не се што е на интернет е точно. Сигурно те води некој за тироидната и тој најдобри насоки би ти дал. Ако ти препишале терапија и си ја пиеш нема никаква потреба да се препотврдуваш на чатгпт. Секако доктори кои што работат со оваа проблематика имаат 12 години школо стриктно на темата и уште толку години минимум искуство со пациенти и знаат во дадена ситуација како да изреагираат и што е правилно. Такашто доверба во доктор, да си пиеш тоа што ти е препорачано и се ќе биде океј.
Бејби и јас немам некој којзнае каков апетит. Си јадам најнормално како пред бременост и на честота и на количина. Здебелена сум 10 кг, месо и претходно не ми беше омилено и сега не ми е. Еритроцитите од 2 триместар ми се пониски ама никој не им придава значење, као физиолошки е во бременост. Најбитно е бебето да си напредува според гестациската возраст без разлика колку си ти поправена
После 38ма ги водат како термински, пред не. Ама не значи предвреме, се пред 36та е предвреме родено.
Така и мојава докторка од систина вика… од 36та недела можеме да очекуваме пород утре или за 3недели и све тоа да си биде супер завршено
Јас почнав од минатата недела поинтензивно. Значи од 30та недела. Пред тоа во 12 недела нарачав ќебенце само пошто многу ми се свиѓаше тоа и викам ќе си нарачам хехе...
Здраво на сите, во врска со породување на ГАК, дали матичниот гинеколог треба да даде упат за проверка на цтг за да те превземе или види некој лекар од ГАК пред породување? Или директно на ГАК си одиш кога ке ти почнат болките?
Ситни работи, по некое алиштенце после 14 недела, количка крај на 7ми месец исто и мебелот за собата тогаш и го нарачавме. Остануваат уште некои ситници и ја чекаме беба