Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    919
    Dva casa e testiranjeto, ama plus dodeka dades upat, dodeka cekas, pa ajde rastvor da ti napravat, pa na kraj dodeka izlezes. Okolu 3 saati si faka.

На fragaria и Dijana DM им се допаѓа ова.
  2. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    809
    А зошто упат за приватно?
    Мене кај матичната ми кажа сестрата само да се јавам во Авицена да ми закажат оти секако било приватно не требало упат :|

3. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    1.642
    Немој да мислиш предвреме, мисли позитивно, не можеш да знаеш како ќе помине и како ќе биде пораѓајот. Мисли позитивно сите поминуваме низ тој процес. За бебе сите се различни но бидете спремни првите два дена дома да бидете како зомби нормално е ( ако ви е прво ).Уште ви е ново па третиот ден веќе ќе влезете во шема. Со сите што зборував што сме тука со датуми породени најтешки се првите два дена ама се издржува. На почетокот хормоните беснеат па треба околку тебе да имат разбирање и трпение. Јас две недели бев премногу емотивна плачев за се, дури и кога си ја гледав беба до мене си плачев од тоа колку многу си ја сакам. Се во врска со бебе ќе ти дојде инстинктивно и ќе знаеш што треба.
    Ќе можеш да си извршуваш и некои домашни обврски секако спие претежно цел ден додека е мало. Со лесно нека ти е и мисли позитивно

На Puffy2019, EnaEnA30 и fragaria им се допаѓа ова.
  4. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    2.099
    Ne ti treba upat za privatno. No ako pocekas nekoj pred teba na salter, pa da se oslobodi bockalna taka nekako se fakja.... imase dosta zeni za skrien seker. Edno devojce mi se pogodi muabet napravivme ne setiv kako pomina vremeto :D

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    919
    Јас колку што разбрав само третото боцкање се доплаќа, а бесплатно е со две, но можеби грешам.
    Јас платив само 500 ден во Рамус, со три боцкања.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    2.099
    Jas skoro ic da ne jadam. Ubava e ribata zaradi omegata. No vo prenatalnite konkretno pre mama duo ima omega koja e za dnevni potrebi na organizmot. Inace losos svez od kam imam kupuvano ama ne skoro .... ne pamtam od koga...I dali nosat vekje neznam

7. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    1.313
    Која недела си? Се си мислам дека сме блиску со неделите.
    Скоро недела дена грбот ме боли во средишниот дел, рамења, после јадење ми е ептен тешко, иако не јадам количински колку претходно. За киселини, после 6 часа од оброк легнав, киселини...ќе полудев.
    Уште колку недели се пред нас...:sweat:

8. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    1.393
    Пиши како ќе поминеш

9. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    1.184
    29 + 3
    Јас имав мака со ишијасот сега ми намали скроз тас болка, сега грбот и под ребро ме клука, посебно ако лежам на таа страна.

На Puffy2019 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    1.160
    супер поминав , имав закажано во 7 ипол , ме боцнаа па за кратко ми дадоа да испијам шеќер и вода , после 1 час пак боцкање , па после еден час уште едно крајно. Околу 10 и 20 завршив. Ова е за авицена . Сега чекам резултати се надевам ќе бидат добри:)

На ginger, Ena0310, jagoda777 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    1.160
    IMG_8671.jpeg Девојки резултативе за скриен излегоа недобри:| се преразочарав

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    919
    Мислам дека само овој после 2 саати ти е малку над горна граница, веројатно ќе ти препорачаат регулација со исхрана и пешачење.

На Dijana DM, fragaria, Cvetce_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    1.160
    Со скратен цервикс сум , пешањето отпаѓа. Баш се разочарав некако , скратен цервикс , лежење , болки , сега и ова

14. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    2.764
    Девојчиња,јас имам прашање за крвна група. Документ официјален со потпис печат картонче било шо од кај можам да земам ?
    Второ дете ми е со првото ми дадоа само извештај кој Чаир не ми го важеа. Ковид време беше и се измешано ај Чаир ми земаа за крвна група доплатив 500 денари.
    Сеа ми даде матичен упат кога правев д димери да земат и за крвна група ,земаа ама тоа шо ми го дадоа пак е извештај со тоа што на овој нема ни потпис ни печат пишува електронски валидирано...
    Не знам дали ќе ми го важат и викам на таа а може ли картонче да ми дадеш вика не веќе не се издаваат картончиња... и сеа ?
    Не сакам пак и за то да ме боцкат

15. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    919
    Те разбирам дека ти е тешко, но, не се разочарувај, и така има начин да се контролира. Ќе видиш што ќе ти каже доктор.

16. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    548
    Нема зошто да не ти го признаат, официјален документ е од трансфузија, плус ако се пораѓаш државно имаат достап и на мој термин до резултатите, може и електронски да ги видат.

17. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    2.764
    Па и за првото беше официјален извештај па не го важеа..

18. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.016
    Допаѓања:
    4.271
    Го важат и моето од Гак е такво како извештај и пишува како табела крвна група, кумс тестот дека е негативен и со него ми рекоа да го приложувам.
    Крај краева кој не го носи или нема одма земаат крв не се плаќа на гак, прават упат интерен и за еден час има резултати.

На fragaria и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  19. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.145
    Допаѓања:
    4.603
    За бременост важен е првиот час, а тебе резултатот ти е добар. Кај мене излезе 10.7 и ме ставија на диета, без некоја препорака за пешачење.
    Не се плаши, не се страшни резултатите. Ќе внимаваш на храна и ќе се регулира.

На Dijana DM и fragaria им се допаѓа ова.
  20. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    652
    Допаѓања:
    809
    Можеби на некој ќе му послужи ова инфо и јас ете не знаев, се јавив во Авицена ми кажаа.
    Упат се зема од општ матичен лекар за скриен шеќер, нешто од фонд се наплаќа нешто се доплаќа односно две боцкања.
    Термини има во 7:30 и 10:30 од понеделник до петок ама мора со закажување (за Авицена Тафталиџе)

На Anaroz1, jagoda777 и Tulip023 им се допаѓа ова.