Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ginger

ginger Истакнат член

Dva casa e testiranjeto, ama plus dodeka dades upat, dodeka cekas, pa ajde rastvor da ti napravat, pa na kraj dodeka izlezes. Okolu 3 saati si faka.

fragaria and Dijana DM like this.
  2. fragaria

fragaria Популарен член

А зошто упат за приватно?
    Мене кај матичната ми кажа сестрата само да се јавам во Авицена да ми закажат оти секако било приватно не требало упат :|

3. LeNora

LeNora Истакнат член

Немој да мислиш предвреме, мисли позитивно, не можеш да знаеш како ќе помине и како ќе биде пораѓајот. Мисли позитивно сите поминуваме низ тој процес. За бебе сите се различни но бидете спремни првите два дена дома да бидете како зомби нормално е ( ако ви е прво ).Уште ви е ново па третиот ден веќе ќе влезете во шема. Со сите што зборував што сме тука со датуми породени најтешки се првите два дена ама се издржува. На почетокот хормоните беснеат па треба околку тебе да имат разбирање и трпение. Јас две недели бев премногу емотивна плачев за се, дури и кога си ја гледав беба до мене си плачев од тоа колку многу си ја сакам. Се во врска со бебе ќе ти дојде инстинктивно и ќе знаеш што треба.
    Ќе можеш да си извршуваш и некои домашни обврски секако спие претежно цел ден додека е мало. Со лесно нека ти е и мисли позитивно

Puffy2019, EnaEnA30 and fragaria like this.
  4. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Ne ti treba upat za privatno. No ako pocekas nekoj pred teba na salter, pa da se oslobodi bockalna taka nekako se fakja.... imase dosta zeni za skrien seker. Edno devojce mi se pogodi muabet napravivme ne setiv kako pomina vremeto :D

fragaria likes this.
  5. ginger

ginger Истакнат член

Јас колку што разбрав само третото боцкање се доплаќа, а бесплатно е со две, но можеби грешам.
    Јас платив само 500 ден во Рамус, со три боцкања.

fragaria likes this.
  6. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Jas skoro ic da ne jadam. Ubava e ribata zaradi omegata. No vo prenatalnite konkretno pre mama duo ima omega koja e za dnevni potrebi na organizmot. Inace losos svez od kam imam kupuvano ama ne skoro .... ne pamtam od koga...I dali nosat vekje neznam

7. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Која недела си? Се си мислам дека сме блиску со неделите.
    Скоро недела дена грбот ме боли во средишниот дел, рамења, после јадење ми е ептен тешко, иако не јадам количински колку претходно. За киселини, после 6 часа од оброк легнав, киселини...ќе полудев.
    Уште колку недели се пред нас...:sweat:

8. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Пиши како ќе поминеш

9. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

29 + 3
    Јас имав мака со ишијасот сега ми намали скроз тас болка, сега грбот и под ребро ме клука, посебно ако лежам на таа страна.

Puffy2019 likes this.
  10. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

супер поминав , имав закажано во 7 ипол , ме боцнаа па за кратко ми дадоа да испијам шеќер и вода , после 1 час пак боцкање , па после еден час уште едно крајно. Околу 10 и 20 завршив. Ова е за авицена . Сега чекам резултати се надевам ќе бидат добри:)

ginger, Ena0310, jagoda777 and 3 others like this.
  11. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

IMG_8671.jpeg Девојки резултативе за скриен излегоа недобри:| се преразочарав

ginger likes this.
  12. ginger

ginger Истакнат член

Мислам дека само овој после 2 саати ти е малку над горна граница, веројатно ќе ти препорачаат регулација со исхрана и пешачење.

13. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Со скратен цервикс сум , пешањето отпаѓа. Баш се разочарав некако , скратен цервикс , лежење , болки , сега и ова

14. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Девојчиња,јас имам прашање за крвна група. Документ официјален со потпис печат картонче било шо од кај можам да земам ?
    Второ дете ми е со првото ми дадоа само извештај кој Чаир не ми го важеа. Ковид време беше и се измешано ај Чаир ми земаа за крвна група доплатив 500 денари.
    Сеа ми даде матичен упат кога правев д димери да земат и за крвна група ,земаа ама тоа шо ми го дадоа пак е извештај со тоа што на овој нема ни потпис ни печат пишува електронски валидирано...
    Не знам дали ќе ми го важат и викам на таа а може ли картонче да ми дадеш вика не веќе не се издаваат картончиња... и сеа ?
    Не сакам пак и за то да ме боцкат

15. ginger

ginger Истакнат член

Те разбирам дека ти е тешко, но, не се разочарувај, и така има начин да се контролира. Ќе видиш што ќе ти каже доктор.

16. EnaEnA30

EnaEnA30 Популарен член

Нема зошто да не ти го признаат, официјален документ е од трансфузија, плус ако се пораѓаш државно имаат достап и на мој термин до резултатите, може и електронски да ги видат.

17. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Па и за првото беше официјален извештај па не го важеа..

18. Ladyme

Ladyme Популарен член

Го важат и моето од Гак е такво како извештај и пишува како табела крвна група, кумс тестот дека е негативен и со него ми рекоа да го приложувам.
    Крај краева кој не го носи или нема одма земаат крв не се плаќа на гак, прават упат интерен и за еден час има резултати.

19. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

За бременост важен е првиот час, а тебе резултатот ти е добар. Кај мене излезе 10.7 и ме ставија на диета, без некоја препорака за пешачење.
    Не се плаши, не се страшни резултатите. Ќе внимаваш на храна и ќе се регулира.

Dijana DM and fragaria like this.
  20. fragaria

fragaria Популарен член

Можеби на некој ќе му послужи ова инфо и јас ете не знаев, се јавив во Авицена ми кажаа.
    Упат се зема од општ матичен лекар за скриен шеќер, нешто од фонд се наплаќа нешто се доплаќа односно две боцкања.
    Термини има во 7:30 и 10:30 од понеделник до петок ама мора со закажување (за Авицена Тафталиџе)

Anaroz1, jagoda777 and Tulip023 like this.