Dva casa e testiranjeto, ama plus dodeka dades upat, dodeka cekas, pa ajde rastvor da ti napravat, pa na kraj dodeka izlezes. Okolu 3 saati si faka.
А зошто упат за приватно? Мене кај матичната ми кажа сестрата само да се јавам во Авицена да ми закажат оти секако било приватно не требало упат
Немој да мислиш предвреме, мисли позитивно, не можеш да знаеш како ќе помине и како ќе биде пораѓајот. Мисли позитивно сите поминуваме низ тој процес. За бебе сите се различни но бидете спремни првите два дена дома да бидете како зомби нормално е ( ако ви е прво ).Уште ви е ново па третиот ден веќе ќе влезете во шема. Со сите што зборував што сме тука со датуми породени најтешки се првите два дена ама се издржува. На почетокот хормоните беснеат па треба околку тебе да имат разбирање и трпение. Јас две недели бев премногу емотивна плачев за се, дури и кога си ја гледав беба до мене си плачев од тоа колку многу си ја сакам. Се во врска со бебе ќе ти дојде инстинктивно и ќе знаеш што треба. Ќе можеш да си извршуваш и некои домашни обврски секако спие претежно цел ден додека е мало. Со лесно нека ти е и мисли позитивно
Ne ti treba upat za privatno. No ako pocekas nekoj pred teba na salter, pa da se oslobodi bockalna taka nekako se fakja.... imase dosta zeni za skrien seker. Edno devojce mi se pogodi muabet napravivme ne setiv kako pomina vremeto
Јас колку што разбрав само третото боцкање се доплаќа, а бесплатно е со две, но можеби грешам. Јас платив само 500 ден во Рамус, со три боцкања.
Jas skoro ic da ne jadam. Ubava e ribata zaradi omegata. No vo prenatalnite konkretno pre mama duo ima omega koja e za dnevni potrebi na organizmot. Inace losos svez od kam imam kupuvano ama ne skoro .... ne pamtam od koga...I dali nosat vekje neznam
Која недела си? Се си мислам дека сме блиску со неделите. Скоро недела дена грбот ме боли во средишниот дел, рамења, после јадење ми е ептен тешко, иако не јадам количински колку претходно. За киселини, после 6 часа од оброк легнав, киселини...ќе полудев. Уште колку недели се пред нас...
29 + 3 Јас имав мака со ишијасот сега ми намали скроз тас болка, сега грбот и под ребро ме клука, посебно ако лежам на таа страна.
супер поминав , имав закажано во 7 ипол , ме боцнаа па за кратко ми дадоа да испијам шеќер и вода , после 1 час пак боцкање , па после еден час уште едно крајно. Околу 10 и 20 завршив. Ова е за авицена . Сега чекам резултати се надевам ќе бидат добри
Мислам дека само овој после 2 саати ти е малку над горна граница, веројатно ќе ти препорачаат регулација со исхрана и пешачење.
Со скратен цервикс сум , пешањето отпаѓа. Баш се разочарав некако , скратен цервикс , лежење , болки , сега и ова
Девојчиња,јас имам прашање за крвна група. Документ официјален со потпис печат картонче било шо од кај можам да земам ? Второ дете ми е со првото ми дадоа само извештај кој Чаир не ми го важеа. Ковид време беше и се измешано ај Чаир ми земаа за крвна група доплатив 500 денари. Сеа ми даде матичен упат кога правев д димери да земат и за крвна група ,земаа ама тоа шо ми го дадоа пак е извештај со тоа што на овој нема ни потпис ни печат пишува електронски валидирано... Не знам дали ќе ми го важат и викам на таа а може ли картонче да ми дадеш вика не веќе не се издаваат картончиња... и сеа ? Не сакам пак и за то да ме боцкат
Те разбирам дека ти е тешко, но, не се разочарувај, и така има начин да се контролира. Ќе видиш што ќе ти каже доктор.
Нема зошто да не ти го признаат, официјален документ е од трансфузија, плус ако се пораѓаш државно имаат достап и на мој термин до резултатите, може и електронски да ги видат.
Го важат и моето од Гак е такво како извештај и пишува како табела крвна група, кумс тестот дека е негативен и со него ми рекоа да го приложувам. Крај краева кој не го носи или нема одма земаат крв не се плаќа на гак, прават упат интерен и за еден час има резултати.
За бременост важен е првиот час, а тебе резултатот ти е добар. Кај мене излезе 10.7 и ме ставија на диета, без некоја препорака за пешачење. Не се плаши, не се страшни резултатите. Ќе внимаваш на храна и ќе се регулира.
Можеби на некој ќе му послужи ова инфо и јас ете не знаев, се јавив во Авицена ми кажаа. Упат се зема од општ матичен лекар за скриен шеќер, нешто од фонд се наплаќа нешто се доплаќа односно две боцкања. Термини има во 7:30 и 10:30 од понеделник до петок ама мора со закажување (за Авицена Тафталиџе)