Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    736
    Dva casa e testiranjeto, ama plus dodeka dades upat, dodeka cekas, pa ajde rastvor da ti napravat, pa na kraj dodeka izlezes. Okolu 3 saati si faka.

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  2. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    457
    А зошто упат за приватно?
    Мене кај матичната ми кажа сестрата само да се јавам во Авицена да ми закажат оти секако било приватно не требало упат :|

3. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    590
    Допаѓања:
    1.356
    Немој да мислиш предвреме, мисли позитивно, не можеш да знаеш како ќе помине и како ќе биде пораѓајот. Мисли позитивно сите поминуваме низ тој процес. За бебе сите се различни но бидете спремни првите два дена дома да бидете како зомби нормално е ( ако ви е прво ).Уште ви е ново па третиот ден веќе ќе влезете во шема. Со сите што зборував што сме тука со датуми породени најтешки се првите два дена ама се издржува. На почетокот хормоните беснеат па треба околку тебе да имат разбирање и трпение. Јас две недели бев премногу емотивна плачев за се, дури и кога си ја гледав беба до мене си плачев од тоа колку многу си ја сакам. Се во врска со бебе ќе ти дојде инстинктивно и ќе знаеш што треба.
    Ќе можеш да си извршуваш и некои домашни обврски секако спие претежно цел ден додека е мало. Со лесно нека ти е и мисли позитивно

На EnaEnA30 и fragaria им се допаѓа ова.
  4. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.859
    Ne ti treba upat za privatno. No ako pocekas nekoj pred teba na salter, pa da se oslobodi bockalna taka nekako se fakja.... imase dosta zeni za skrien seker. Edno devojce mi se pogodi muabet napravivme ne setiv kako pomina vremeto :D

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    736
    Јас колку што разбрав само третото боцкање се доплаќа, а бесплатно е со две, но можеби грешам.
    Јас платив само 500 ден во Рамус, со три боцкања.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.