Во јуни скоро сите што ќе се пораѓаме носиме девојчиња плус од списокот некои другарки побрзаа и се родија предвремено две девојчиња и еден дечко од јуни
Женски смее ли Магнезиум во форма на Бисглицинат. И која форма на Вит Д е најдобро,јас го користам Фемибионот 2 ама мала е количество на витамин Д со мутации сум
Јас користамн Д3 капки на Now, а дали се добри не знам ни вкус ни мирис ... ги ставам во вода или малку сок, а некогаш и директ, две капки ( 2000)
Да се пријавам јас со нови симтоми, отоци на нозете.. прво само глуждовиве ми отекуваа, сега веќе гледам до колена, кожава значи оптегната ми е. Стојам вечерва со кренати нозе, те крени ги па спушти ги, зошто кога ми се цело време кренати стомаков ми тежи на желудников. Среќа болки немам, да не се видев немаше и да приметам дека имам оток
Edna kapka na den bidejki edna kapka e 1000ka mene tolku mi treba, kapnuvash direktno na jazik, na gladno pred jadenje. Skapicki se mislam deka, ama edno shishence eve skoro 5 meseci go koristam taka da koga ke vidish ic ne se skapi a mnogu se dobri. I ne se trese shisheto pred da kapnesh. Skoro od pocetok gi pijam, utre sum 28ma, znaci otprilika okolu 22 nedeli go pijam istoto shishence sega vo juni treba novo da zemam.
Обавезно да следиш притисок затоа што отоци до колена и не е баш убаво. И на следен преглед да го нагласиш ова. Имам другарка што вака почна и на лрај испадна прееклампсија. Може да не е ништо но не е за потценување. Мери си притисок 1-2 пати секој ден за секој случај.
Пантенол пастилите по колку на ден може, во упатаството пишува една на ден. Кај мене една пастила на ден нема никаков ефект.
по 4 - 5 на ден слободно, можеш и солен раствор гаргара, жалфија раствор гаргара, прополис безалкохолен