Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    @podravka bidi silna i jaka,sto i da ti recam samo ti znaes kako ti e,no gospod e edn i pak ke ti podari cedo,se naeziv i se prisetiv na mene,....bidi silna mila

2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.971
  3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.149
    @malo duse vo tekot na bremenosta ne se pravi pap test a mikrobioloski znaci ti zema bris mora vo tekot na bremenosta inaku kako ke se vide dali ti imas nekoja infekcija,da ne dade gospod od tie infekcii ako ne se otkirie navreme moze i bebceto da se izgube..konsultiraj se ti i so drug doktor najubavo ke ti bide..
    A priska se pravi ako ima potreba,no sega skoro site doktori praktikuvaat da se pravi,ti zemaat krv od vena i tolku..ne e nisto strasno.

4. malo duse

malo duse Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    46
    Fala mnogu MilaP neznam na so sum sega na kakva kontrola me pusti.a bliska moja e 8mesec i do sega nema nikakov bris napraveno.sekoj razlicno doktor praj.

5. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @podravka незнам кој збор да ти го кажам и да те утешам но , верувај дека Господ е голем сигорно има нешто поголемо и поубаво спремно за тебе , кога те прочитав сабајле искрено собрав сила дури сега да ти пишам , многу тешко ми падна искрено и на своја кожа имам претрпено ја знам болката ;( биди силна мила :hug:

6. vesna212

vesna212 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    49
    брисеви се, како не практикува тоа се рутински задолжителни испитивања ? мене трипати до сега ми земаше брисеви имам уреаплазма бактерија

7. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    So lesno da si go iznosish bebuush, dobre ni dojde vo temata na golemi meshkovci :P

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Lele @podravka duri sega chitaam ;( Mnogu mi e zhal mila, znam deka nema zborovi shto mozhe da te uteshat.. Znaj deka Gospod e golem najgolem, kje ti pomogne odnovo da zabremenish i da si rodish zdravo i zhivo bebence ili bebenca..Ushte ednash mnogu mi e zhal bidi hrabra, toa e edinstveno shto morash da bidesh sega :(

9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ајдее ајдее нека се множат новии мешињаа добро но дојде во нашата дружина и да си имаш лесна бременоост се најубаво мила :*
    Срцка мене ми правеа пап тест и плус брисеви на почетокот и крајот од бременоста се задолжителни во случај ако има нешто да се санира навреме за безбедност на бебето при пораѓај . @podravka зборовите се премногу сиромашни за да ја опишат болката која веруј сите ја сочуствуваме со тебе,..тука сите сме едно за лошо и за арно...Но најважно е да не западнеш да крениш глава и избришиш солзи да стегниш заби да се исправиш и со верба во Бога да продолжиш напред...Господ е голем ќе ти подари пак бебче и едно и две и повеќе Дај Боже ...После лошо мора да дојде и добро.Тешко е ...џабе се зборовите...но молим те биди силна и знај тука сме сите за тебе...

На ivi1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    Zdravo. Jas sum 9+3 dena momentalno i jas sum so istite problemi.A na rabota sum 8 sata i pretezno na noga.Pocnav da pijam pred nekoj den po preporaka od ginekolog sok so gjumbir i toa svez izrendan so limon isceden,listovi svezo nane voda i med.Malku mi e podobro.No vnimavaj ne go ostavaj prazen zeludnikot potrudise pocesto no pomalku da kasnuvas nesto.Jas duri i lebot go ostavam da mi potsusi polesen mi e za jadenje topol nikako tezina mi e odma.I taka se macam i se prilagoduvam na novava situacija.I obavezno prespivam popladne mi bara organizmot za razlika od porano.
    Sekoj ima razno iskustvo,se nadevam i naseto brzo ke pomine i polesno ke bide.Pozdrav i so lesno :)

На Lisa_Maja, MilaP и mama89 им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.149
    @mama89 Mene pa i vo skopje a i maticnata mi kazaa deka pap test ne se pravat vo tekot na bremenosta ne zasto bile stetni tuku obicno ne se sekogas tocni,mene mi pravea pap test pred da zabremenam i posle 40 dena od koga se porodiv so sinceto..i posle 40 dena od koga imav spontan..a bris mi zemaa mislam 4/5 pati vo tekot na cela bremenost vo sin mi.Sega sum 24+3 i do sega 2 pati pravevme mikrobioloski,no ete site doktori ne rabotat isto nekoi pravat,nekoi ne..kako od 10 razlicni knigi da ucele duri cudno da ti padne :)

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.443
    Пап не се прави во бременост, брисеви е задолжително да се земат 2 пати, на почетокот од 10-12 недела и на крај во 35-36недела.
    Има некои доктори што ги забораваат, ама ако тие заборавиле немојте вие, затоа што има бактерии што може да се пренесат на бебето при природен пораѓај.

На Pcelka94, MilaP и mama89 им се допаѓа ова.
  13. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    tumblr_inline_mtbvqb5kBm1rouyxy.jpg tumblr_inline_mtbvqb5kBm1rouyxy.jpg Мешињааа како сте мии попладневоо? Јас одмарам и денес и утре турбо на работа нооо не сакам да мислам на тоа ни да чујам(lalala) Ми се јадее ајвааар мнооогууу но не сакаѓ купечок:doh: Сакам тазеее правен аааа нема ;( со сиренце и лебчее лелее шо ќе праваам ќе се шекнам никој нема направено:( @Pcelka94 вредна пчелке имаш ти ? Ајде некој нека ми пратии теглеее :)

Прикачени фајлови:

На ivi1987, Pcelka94, MilaP и 2 други им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.211
    Допаѓања:
    106.391
    Леле @mama89 , што ти требаа вакви муабети сега!!!! Денес ко пазарев со децава се фати ќерка ми за една тегла ајвар, ама не земам купечки, јас не правам, свеки дали би се нафатила да прави незнам, им почнува школото тешко самс, јас не би можела да помагам со двајцава индијанци.. па ако некој од комшилук почасти ќе каснеме....... ако накдеш некој кој испрсќа кажи ми имене ;)

На <3 pleza4e <3 и mama89 им се допаѓа ова.
  15. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Свекрва ми е мнооогу мрза жена :) мислам кон мене е супер немам ништо лошо но општо вака не е домаќинка жена ама ич за сее...за разлика од мајка ми мама не зш ми е мајка но чудоо е ,дури претерува со тоа секојдневно чистење како санитарна инспекција да ја проверува,но закон си е коолкуу е да претепана од работа и болна она се ќе заврши....зимница секоја годинаа прави сама ии змам годинава дека че прави и ќе ми испрати :) а свеки нее ,јас сум се зачудила кога дојдов првата година викам нели правиме зимница ,вика нее,ќе купиме по нешто се има шо ќе праиме ?? Не дека има пари туку мрза ама тоа е :) си ја имам мамичка ;) ќе дадее мамаа :*

На Mariangel, <3 pleza4e <3, tweety26 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Мојов коменар ќе го почнам со реченицата - Што е Господ никој не е....
    Во продолжение постирам линк од животна сторија со среќен крај која ме потикна да коментирам иако немав сила после тоа што сабајлево го прочитав а го напишала @podravka. ;( Мила немам зборови со кои можам да ти искажам колку само ми е жал и не само мене туку и на сите овие мамички и идни мамички. Знам тоа е голема загуба но ете изгледа така требало да е. Господ знае што чува за секој од нас, така да верувај дека после оваа бура тебе те чека радост, Голема радост. Господ ни дава тежина во животот точно онолку колку што можеме да пребродиме и да не направи појаки за понатака. Верувам дека за скоро повторно ќе се придружиш во оваа тема и не со едно туку со Дај Боже 3 бебенца. Искрено од се срце ти посакувам.:hug: Прими топли прегратки од мене.

http://www.kanal5.com.mk/vesti_detail.asp?ID=77168

@ivi1987 тебе идна мамичке ти посакувам лесна бременост и мн. мн. среќни моменти во животот.:inlove:

Инаку како што кажав сношти денес бев да си го земам рез. од крвната слика и матичната ме пофали дека бил чиста 5ка. Само седиментација покачена ама не било страшно така ми рече. Само ми препорача да пијам повеќе вода, и во право е едвај 3-4 чаши на ден ако се напијам. Немало потреба од никакви други таблети, витамини, магнезиуми и сл раб. ми кажа. (highfive)
    Инаку досега сум поправена 11кг и се осеќам како тенкче, веќе почнав да осеќам болка во карлицата ама тоа е ќе се истрпи. Бебушко е се по палав и попалав, нонстоп се врти, удира, буксерче мамино. :) Еднаш до двапати неделно ми тече колострум ама пак само до десната града. (facepalm) Јас сум се по напната и понапната свадбата се ближи, уште 11 дена и така. Ајде со Господ напред и се ќе биде најдобро.
    Ве гушкам мамички и редовно ве читам ( по 4-5 пати во денот) ама не ви пишувам баш често оти некогаш и не знам што да ви пишам...(смотана јас (facepalm))
    Имајте пријатен остаток од денот :inlove:

На ivi1987, Sunshine_1979, juli rak и 7 други им се допаѓа ова.
  17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.151
    Допаѓања:
    2.729
    Гледам дека различно околу ПАП тестов. Еве јас треба да правам за кусо време, и мојава ми нагласи дека ќе правиме ПАП и микробиологија брисеви. Сега ме ставивте во чуда??? Која докторка прави која неправи, ова му доаѓа кој како сака така постапува со пациентките.

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.373
    Допаѓања:
    332.487
    Јас пап не правев во ниту една бременост.

19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.211
    Допаѓања:
    106.391
    Јас одамна си ја немам мама:( Ама и тато знае да готви, дуρи лани во неκолκу навρати ми пρавеше ајваρче по едно тегле во домашни услови! И сега знае да ми донесе готов домашен ρучеκ. А κо бев пρв пат тρудна бев мнооогу ужасно стρвна и само нешто ми се пρијадуваше, туκу му баρав да ми готви човеκот, абе во јануаρ од сκопје ми носеше диња! Злато човеκ, туκу јас κаκва сум била:( Туκу ај дуρ сме κај желби за хρана κај да најдам желе κо она на филмовите шо им го даваат на болница? Пρед 9 години κупив во тинеκс κо овошни јогуρтчиња паκувано беше.. Или неκое чаρе за домашно???

20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.609
    Допаѓања:
    48.971
    Da pobaras na Google nekoj recept? Mislam se pravi so zelatin, sum citala odamna, kako filovite za torta, so nekoe ovosje. Moze da iskoci neli? ;)

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.