Женски како е ситуација со стриите Дали ви изглегуваат? Со што се мачкате? Јас за сега користам масло од дм и бекутан крема. Сеуште немам ништо 7ми месец скоро, ама претпоставувам кога ќе порасне нагло мешко ќе се појават, а може и не ќе видиме
Некој искуство со Streptococcus agalactiae група Б ? 35 +3 сум и на брисевите ми искочи бактеријава. Секако ќе се пораѓам со царски зошто сум со дијабетес тип 1, но дали има последици за бебето,ептен сум загрижена... Денес ги добив резултатите, а со матичната тек понеделник ќе се слушнам.
Јас немав ниту една, се мачкав и со тоа од ДМ и со веледа и секакви креми за хидратација шлапав амаа после пораѓај сепак ми се појавија од едната страна на стомакот, не се многу само ама ете нема правило
Мене само еднаш ме испрати матичната за тироидната хормони ок биле тоа уште на почетокот и толку никој не ми спомнал дека треба да испитам пак
Сеуште нема кај мене можеби е рано Почнав да мачкам само навечер од 5 месец, путер од македонски бренд Ignea и ми подарија еден од Pura Perla И двата се пре супер
Цела бременост скоро ми е со болки во десното ребро. Посебно после 12та недела ми почнаа болките. Сега сум 31 недела.
Neznam kako ti kazal Dr. Gi primav 3pati na den I navecer bockav proluteks. Samo koga prokrvariv udarno dobiv dva utrogestana da gi ispijam I odma bocnav proluteks. Posle si prodolziv po staro. Bitno e pa pocituvas kako Dr ti kazal.
Здраво, Прашање, во врска еве со излегувањата, кафе, ресторани и слично каде се пуши, штетно е? Смрдам на цигари целата од кај што седевме на кафе муабет и тоа во простор одделен од “пушница” ама пак очигледно влегува и внатре. дали е штетно ова во рана бременост?
Стави го убаво подлабоко и немора да лежиш поседи едно 15-20 минути. Прашај подобра опција ти е циклогест, 400 мг еднаш навечер, наместо две утрогестан од 200мг. Циклогест има подобра апсорпција мека вагиналета е и поскапи се малку. Навечер ако ставиш пред спиење таман дури сабајле кога ќе станеш ќе биде апсорбирано. Немав ништо до 8ми само на градите од двете страни по една, како се породив во 8ми почеток царски дома дојдов како почнав да се измолзувам со пумпа, излегоа стрии на двете гради како сонце цел круг на стомак немам ништо само лузна да го паметам царскиот
Лејди извини , имаат иста формула со утрогестанот?Зашто и според мене е подобро да не се чепкам два пати. Инаку , тетоважа на ќерќичка да те потсеќа
Да ист е составот, само циклогест е мека вагиналетка и полесна е за поставување, и навечер само ќе си ја ставаш. Прашај го гинекологот да не се мачиш два пати. Кога лежев на Пин, со Самарџиски, Кочоски, Симеонова сите ми рекоа дека нигде не е научно докажано високите дози на прогестерон дали влијаат позитивно на телото, доволно е 400 мг еднаш навечер доколку има потреба на почетокот или ако има индикација во тек на бременоста. Дури и инекцијата што е прогестерон депо е повлечена од употреба. Мн кај нас ја претераа, дози високи и на секоја трудница до 30 та недела.
Јас дека со пократок цервикс , затоа ги ставам уште од 16 такс , насабајле и навечер. Ете , баш ќе ја прашам матичната да ги сменам подобро е еднаш да ставам него два пати. Фала ти многу
Според мене, е штетно, но до толку, не во таа мера да би се десило нешто не дај боже. Доколку не си пушач и не живееш 24/7 во просторија каде се пуши, мислам нема место за паника. Сепак и воздухот што го дишиме не е најквалитетен, пола намирници што ги конзумираме се да речам "штетни", неквалитетни. Сепак ја би избегнувала затворени простории, иде лето па на отворено е подруго
Мислам дека не смее, ама ако ти е ептен зорт, напиј се. Можеш да пробаш со поливинка апче. Дали проба со Б6, Б-комплекс и магнезиум? Таа комбинација помага за смирување.
Magnesium si pijam ama b6 ne veruvam deka ke zavrsi rabota..mi se poremetija hormonite samo placam i edino toa mi pomaga
Па плачи мајка, подобро да се исплачеш него да држиш во себе. Еден туш, какао или кафенце (ако смеееш) и ко нова. Диазепамот се излачува во млекото, бебе ќе ти е поспано, нема да цица. Бетер ќе се нервираш. Кај нив и подолго се задржува во организмот...