Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    651
    •Huckleberry за почеток посебно е одлична, можеш да си внесуваш подои, наполнети пелени, колку спиело бебето , од која града бил последниот подој и уште многу други работи, стварно ептен корисна.
    •И TheWonderWeeks, оваа се купува и е уствари за скоковите, кога бебето влегува, кои вештини следуваат за совладување, што наредно ве очекува со регресии и такви работи.. исто доста корисна чисто да си упатен што му се случува во моментот во развојот :)

На Baby warrior, Iva.T, EnaEnA30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Женски загрижени сме од утре влегувам во 20та недела, бебчето денес не ми е воопшто активна и вчера , страв ме фаќа . Ви се има ли случено истото во тој период од бременоста?

3. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    7.037
    Se slucuva ne e sekoj den ednakvo aktivno, napij se koka kola.kasni cokolado , promeni pozicii na sedenje i lezenje.

На Anaroz1, fragaria и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  4. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.184
    Не ја сеќаваш ич или мрда од време на време ?
    Рана фаза е не се осеќаат толку тие недели ако претходно си ја чувствувала а сега воопшто два дена јави се на лекар нека те зирнат да не ти е во мисла.
    Легни на грб, и со рацете ладни на стомак држи се нежно, почекај така некое време и ќе ја осетиш.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lea321

Lea321 Активен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2025
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    49
    Нормално е тоа, плус е многу рано да го сеќаваш толку често. Сега неговите движења се како рипка и можи не си обрнала внимание, а тоа мрднало. Ако дотолку ти е во мисла отиди нека те видат.

На Larea, Dijana DM, fragaria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Nensi_k@#$

Nensi_k@#$ Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2021
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    44
    Zdravo dali nekoja od vas ima kolicka na Chipolino ( linea 3in1) ili nekoja druga od Chipolino ili Chicco (setty)? Da spodeli iskustvo?

7. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    17.527
    Многу е рано да го чувствуваш постојано, кај мене од 20 недела дури почнав да чувствувам движења и тоа не секој ден. Сега сум 28 и некои денови е постојано активно, па после пауза прави го нема никаде, само мрзливо ќе клоцне, па неколку дена пак се активира и така.

На jagoda777, Cvetce_ и fragaria им се допаѓа ова.
  8. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    804
    Јас прв пат осетив мрдање тогаш во 20 па тек сега во 25 нешто повеќе ама исто нежни и ретки движења
    Зависи и каде ти е постелката

Реално во тие недели битно е во текот на денот да почувствуваш некакви движења, не е битно колку често и колку силно

9. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    1.303
    Интересна ситуација, и кај мене денес беше мирна. Дури се замислив што е работа, се загрижив, секој ден мрда, удира, се преместува а денес скоро ништо. Ја осетив на два пати и тоа онака ептен нежно што е невообичаено.
    Се напив кафе и почна да лудува па се смирив.
    Кај тебе се смени ситуацијата во меѓу време?

10. Danny M

Danny M Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    239
    Panda pernicite od limes se idealni za novorodencinja, baska antialergi se i se perat vo masina bez da se deformiraat

11. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.184
    За новороденче не ти треба перница никаква, препорачливо е да спие на потврда подлога и рамна

На Ani93 и LaTama им се допаѓа ова.
  12. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.184
    Жени од кога ви кажале како ќе биде породувањето ?
    Јас сум 30 недела и матичниот ми рече дека царски ќе сум најверојатно поради тоа што бебе е големко посебно главчето а јас ситна душа :)

На терапија сум плус со клексани, да ми кажи некоја која била на терапија кога ги прекина инекциите, во Плодност ми рекоја дека до 37 да боцкам и најдобро е да се поминати 12 часа од анестезијата во смисла за крварењето назад. Ептен во глава ми е врзано тоа и се плашам не знам оти.

13. blodixx

blodixx Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2025
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    17
    Здраво,

Што употребувате кога осетите некоја болка во грло?

Што е дозволено во рана бременост?
    Дома ги имам овие, имате некое инфо за нив?
    Или други препораки?

Прикачени фајлови:

• IMG_5788.jpeg
      IMG_5788.jpeg
      Големина на фајлот:
      361,4 KB
      Прегледи:
      20
  14. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.262
    Правам гаргара со млака вода со сол а за пастили пантенол имам употребувано.

15. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    581
    И јас чекам во Систина да ми кажат. Матичниот ми вика најверојатно царски оти сум била ивф јас знам тоа дека нема врска. Од 26 недела и јас сум на клексани исто 30 недела сум, па чекам Димчев да каже како ќе биде. Мене можно е ради тежина да ми речат царски оти сум покрупна, а не следам баш колку сум поправена малку ми е страв од вагата. Се надевам ќе немам проблем и ќе си биде природно, ама како ќе речат така

16. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    581
    Јас користев пастили од Зегин ми ги препорачаа на база на мед, лимон и прополис и ми беа добри

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    225
    Здраво девојки дали некој има искуство со бактерија во урина streptococcus agalactiae немам симтоми и брисевите беа чисти сигурно ќе треба да пијам некоја терапија дали има некој искуство иначе сум 13 та недела бремена фала ви

18. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    861
    Допаѓања:
    1.191
    Ke pies terapija antibiotik za infekcijata i kje pomine. Mozes da zemes d - manoza toa e na prirodna baza.

На Fudbalgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. olly14

olly14 Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    1.019
    Devojki, jas samo da se prijavam deka ne dodrzav i vcera iznakupiv se, toa shto mi se svigjashe skoro se beshe na popust i plus iskoristiv akcija od ananas i epten poevtino mi dojde, i sega si cekam i krevetce, i kolicka, i relaksator, i dushek, i kadicka i se :)
    Se nadevam deka se ke bide dobro, vlezena sum vo 29ta, si vikam mi treba malce stimul i dobra misla deka se ke e super ne mi se ceka vekje, se custvuvav kako da cekam neshto losho da se sluci skraja da e. Sega sum pomirna. Pa i ime izbravme vcera, komplet sme sega hahahaha. Ushte kozmetika, zashtitna ograda i shishenca. Sakam stakleni, kakvi imate vie zemeno? So maliot imav na nuk, super bea. Sega segde se rasprodadeni tie shto gi koristeshe on pa se mislam shto da zemam. Vo sreda konecno sum na pregled, i taka :)

На Feniksgirl, Anie93, MikicaBt и 18 други им се допаѓа ова.
  20. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    651
    Да си провери за д-манозата пошто кога доев ми рекоа не е дозволено