•Huckleberry за почеток посебно е одлична, можеш да си внесуваш подои, наполнети пелени, колку спиело бебето , од која града бил последниот подој и уште многу други работи, стварно ептен корисна. •И TheWonderWeeks, оваа се купува и е уствари за скоковите, кога бебето влегува, кои вештини следуваат за совладување, што наредно ве очекува со регресии и такви работи.. исто доста корисна чисто да си упатен што му се случува во моментот во развојот
Женски загрижени сме од утре влегувам во 20та недела, бебчето денес не ми е воопшто активна и вчера , страв ме фаќа . Ви се има ли случено истото во тој период од бременоста?
Se slucuva ne e sekoj den ednakvo aktivno, napij se koka kola.kasni cokolado , promeni pozicii na sedenje i lezenje.
Не ја сеќаваш ич или мрда од време на време ? Рана фаза е не се осеќаат толку тие недели ако претходно си ја чувствувала а сега воопшто два дена јави се на лекар нека те зирнат да не ти е во мисла. Легни на грб, и со рацете ладни на стомак држи се нежно, почекај така некое време и ќе ја осетиш.
Нормално е тоа, плус е многу рано да го сеќаваш толку често. Сега неговите движења се како рипка и можи не си обрнала внимание, а тоа мрднало. Ако дотолку ти е во мисла отиди нека те видат.
Zdravo dali nekoja od vas ima kolicka na Chipolino ( linea 3in1) ili nekoja druga od Chipolino ili Chicco (setty)? Da spodeli iskustvo?
Многу е рано да го чувствуваш постојано, кај мене од 20 недела дури почнав да чувствувам движења и тоа не секој ден. Сега сум 28 и некои денови е постојано активно, па после пауза прави го нема никаде, само мрзливо ќе клоцне, па неколку дена пак се активира и така.
Јас прв пат осетив мрдање тогаш во 20 па тек сега во 25 нешто повеќе ама исто нежни и ретки движења Зависи и каде ти е постелката Реално во тие недели битно е во текот на денот да почувствуваш некакви движења, не е битно колку често и колку силно
Интересна ситуација, и кај мене денес беше мирна. Дури се замислив што е работа, се загрижив, секој ден мрда, удира, се преместува а денес скоро ништо. Ја осетив на два пати и тоа онака ептен нежно што е невообичаено. Се напив кафе и почна да лудува па се смирив. Кај тебе се смени ситуацијата во меѓу време?
Panda pernicite od limes se idealni za novorodencinja, baska antialergi se i se perat vo masina bez da se deformiraat
Жени од кога ви кажале како ќе биде породувањето ? Јас сум 30 недела и матичниот ми рече дека царски ќе сум најверојатно поради тоа што бебе е големко посебно главчето а јас ситна душа На терапија сум плус со клексани, да ми кажи некоја која била на терапија кога ги прекина инекциите, во Плодност ми рекоја дека до 37 да боцкам и најдобро е да се поминати 12 часа од анестезијата во смисла за крварењето назад. Ептен во глава ми е врзано тоа и се плашам не знам оти.
Здраво, Што употребувате кога осетите некоја болка во грло? Што е дозволено во рана бременост? Дома ги имам овие, имате некое инфо за нив? Или други препораки?
И јас чекам во Систина да ми кажат. Матичниот ми вика најверојатно царски оти сум била ивф јас знам тоа дека нема врска. Од 26 недела и јас сум на клексани исто 30 недела сум, па чекам Димчев да каже како ќе биде. Мене можно е ради тежина да ми речат царски оти сум покрупна, а не следам баш колку сум поправена малку ми е страв од вагата. Се надевам ќе немам проблем и ќе си биде природно, ама како ќе речат така
Здраво девојки дали некој има искуство со бактерија во урина streptococcus agalactiae немам симтоми и брисевите беа чисти сигурно ќе треба да пијам некоја терапија дали има некој искуство иначе сум 13 та недела бремена фала ви
Ke pies terapija antibiotik za infekcijata i kje pomine. Mozes da zemes d - manoza toa e na prirodna baza.
Devojki, jas samo da se prijavam deka ne dodrzav i vcera iznakupiv se, toa shto mi se svigjashe skoro se beshe na popust i plus iskoristiv akcija od ananas i epten poevtino mi dojde, i sega si cekam i krevetce, i kolicka, i relaksator, i dushek, i kadicka i se Se nadevam deka se ke bide dobro, vlezena sum vo 29ta, si vikam mi treba malce stimul i dobra misla deka se ke e super ne mi se ceka vekje, se custvuvav kako da cekam neshto losho da se sluci skraja da e. Sega sum pomirna. Pa i ime izbravme vcera, komplet sme sega hahahaha. Ushte kozmetika, zashtitna ograda i shishenca. Sakam stakleni, kakvi imate vie zemeno? So maliot imav na nuk, super bea. Sega segde se rasprodadeni tie shto gi koristeshe on pa se mislam shto da zemam. Vo sreda konecno sum na pregled, i taka