•Huckleberry за почеток посебно е одлична, можеш да си внесуваш подои, наполнети пелени, колку спиело бебето , од која града бил последниот подој и уште многу други работи, стварно ептен корисна. •И TheWonderWeeks, оваа се купува и е уствари за скоковите, кога бебето влегува, кои вештини следуваат за совладување, што наредно ве очекува со регресии и такви работи.. исто доста корисна чисто да си упатен што му се случува во моментот во развојот
Женски загрижени сме од утре влегувам во 20та недела, бебчето денес не ми е воопшто активна и вчера , страв ме фаќа . Ви се има ли случено истото во тој период од бременоста?
Se slucuva ne e sekoj den ednakvo aktivno, napij se koka kola.kasni cokolado , promeni pozicii na sedenje i lezenje.
Не ја сеќаваш ич или мрда од време на време ? Рана фаза е не се осеќаат толку тие недели ако претходно си ја чувствувала а сега воопшто два дена јави се на лекар нека те зирнат да не ти е во мисла. Легни на грб, и со рацете ладни на стомак држи се нежно, почекај така некое време и ќе ја осетиш.
Нормално е тоа, плус е многу рано да го сеќаваш толку често. Сега неговите движења се како рипка и можи не си обрнала внимание, а тоа мрднало. Ако дотолку ти е во мисла отиди нека те видат.
Zdravo dali nekoja od vas ima kolicka na Chipolino ( linea 3in1) ili nekoja druga od Chipolino ili Chicco (setty)? Da spodeli iskustvo?
Многу е рано да го чувствуваш постојано, кај мене од 20 недела дури почнав да чувствувам движења и тоа не секој ден. Сега сум 28 и некои денови е постојано активно, па после пауза прави го нема никаде, само мрзливо ќе клоцне, па неколку дена пак се активира и така.
Јас прв пат осетив мрдање тогаш во 20 па тек сега во 25 нешто повеќе ама исто нежни и ретки движења Зависи и каде ти е постелката Реално во тие недели битно е во текот на денот да почувствуваш некакви движења, не е битно колку често и колку силно
Интересна ситуација, и кај мене денес беше мирна. Дури се замислив што е работа, се загрижив, секој ден мрда, удира, се преместува а денес скоро ништо. Ја осетив на два пати и тоа онака ептен нежно што е невообичаено. Се напив кафе и почна да лудува па се смирив. Кај тебе се смени ситуацијата во меѓу време?
Panda pernicite od limes se idealni za novorodencinja, baska antialergi se i se perat vo masina bez da se deformiraat
Жени од кога ви кажале како ќе биде породувањето ? Јас сум 30 недела и матичниот ми рече дека царски ќе сум најверојатно поради тоа што бебе е големко посебно главчето а јас ситна душа На терапија сум плус со клексани, да ми кажи некоја која била на терапија кога ги прекина инекциите, во Плодност ми рекоја дека до 37 да боцкам и најдобро е да се поминати 12 часа од анестезијата во смисла за крварењето назад. Ептен во глава ми е врзано тоа и се плашам не знам оти.