Мешиња како стее? Јас веќе почнав да се тркалам наеднаш ми порасна стомакот, буквално за две недели, ништо немам што да облечам. Само 5 кила сум качила ама се познаваат се се во стомак и патентот не закопчува . Возев час за кола денес и сфаќам ме стега на стомакот, па се раскопчав и така си возев. Среќа инстрикторкава е женско, па не ни беше непријатно ни на двете . Утре одам за ќере да купам за приредба што треба облека, па и за мене . Кога ќе му кажам на маж ми, дамла ќе го удри. Јас и ќерка во комбинација и картичката плаче шала на страна каде да најдам убави панталони? Јас имам едни ленени со ластик, некои такви сакам, па здравје шорцеви ќе барам. Да не се ептен скапи. Денес денот убав, таманка за чистење малце намалив со темпо и сега еднаш малце, па друг ден малце. Ама со ќетка и зајак и мачка дома, дур го зачистам второво малце првото малце е хаос, а остатокот што не сум пипнала е два пати превртено . Ќе биде некој ден, ваљда Ми се оди на море, уште сега. Се надевам ќе можам. Таманка ќе бидам да се истркалам од кола во море. Уште да знам какви купачи ќе ме соберат, ако не маиците од маж и на пливање
Мамички здраво, јас пак со паниката моја. Покачено АЛТ докторката вика дека е замастен црн дроб. Како се средува тоа и дали на некој му се случило.
Дали некоја имала крв после вагинален преглед на мерење грло...25 недела сум Се вратив од преглед и на бришење крв
Тука AST и ALT не проверуваме во бременост, како и триглицериди и холестерол. Ги нема на упатот за бесплатна крвна слика. Барем јас немам проверено.
Два пати ми имаат мерено грло вагинално ама онака ептен плитко, но сум немала таков проблем. Да се јавиш кај докторот што те прегледуваше?
Околу 20 недела ми кажа. И без да ми каже знаев дека ќе биде царски (прв царски, сега и втор исто), а и јас така сакам. На сигурно и договорено.
Така треба, да си даваме стимул сами не само секирации да си правиме. Јас купив на Филипс авент стаклени од најмалите, во ДМ ти се најефтини.
Здраво, пред 1 недела добив позитивен тест за бременост и бета хцг 240 на 1 ден доцнење. Имав болки претходните дена и отидов кај матичната, ме прегледа и виде сакус 7мм во матка и некаков излив надвор од матката. За изливот рече дека не е опасен туку дека е течност која настанала поради дигестивни проблеми и ми препорача да се ставам на диета со лесна храна. Дали некоја од вас се има соочено со таков вид на излив? Мене ми е страв бидејќи имам претходна вонматерична бременост со излив (крв) заради кој ми беше отстранета тубата.
Здраво девојќи,24 та недела сум и сега од пред малку почна да ме боли левата страна во долниот дел околу јајниците како пецкање не е постојано но се осеќа.Дали е нормално?
Женски дали ве чеша околу папукот и дали имате чувство како да ви го шират градниот кош? 29 недела сум почна се почесто да ме чеша околу папукот ама одбегавам па се мачкам со креми, а за градниот кош одма после градиве како да имаат ставено пумпа не дај боже да ми се прикива мислам се ме боли дали половина дали ребра ....претпоставувам што нагло сега почнува да расте бебуш и ајде ќе се издржи некако
@EnaEnA30 @Baby warrior @Puffy2019 Не бев, ок сум сега, фала, прекина тоа, изгледа нешто чепнато само... одмарав цел ден... Фала што ме мислите
Првата бременост мачкав hipp mama путер и беше добар, ми се појавија само кај колковите бидејќи стомакот ми беше преголем и влечеше напред. Сега ставам pura perla и сум презадоволна како мириса и впива, ама како ќе расте меше ќе мачкам и невеново/бадемово масло, поради еластичност на кожата особено како ќе заладува
Одлично, како влегов во 10 та недела ми се врати и расположение и енергија. Сега гадењево од сабајле на пладне ми се префрли и чекам да дојде вечер да каснам нешто лесно. За разлика со првото сега ослабев па сум иста килажа како кога останав трудна ама со првото бев сува гранка па одма качив килажа и во трети месец веќе има 5-7 кг
Оваа ја користев со првото и навистина ми беше од корист. Следев подои, спиење, какање итн што е најважно и беше доста добра статистички гледано. Исто wonder weeks, се плаќаше еднократно 5 евра и ја имам уште ќе ја користам и за второто бидејќи е доста детална за скоковите
Ива оваа ни е откритие со мм, поврзани сме ии пишуваме така следам и прозори на будност и колку пие итн. Многу ни се допаѓа.