Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    305
    Мешиња како стее? Јас веќе почнав да се тркалам :D наеднаш ми порасна стомакот, буквално за две недели, ништо немам што да облечам. Само 5 кила сум качила ама се познаваат се се во стомак и патентот не закопчува :rofl:. Возев час за кола денес и сфаќам ме стега на стомакот, па се раскопчав и така си возев:rofl:. Среќа инстрикторкава е женско, па не ни беше непријатно ни на двете :lol:. Утре одам за ќере да купам за приредба што треба облека, па и за мене :wasntme:. Кога ќе му кажам на маж ми, дамла ќе го удри. Јас и ќерка во комбинација и картичката плаче :rofl: шала на страна каде да најдам убави панталони? Јас имам едни ленени со ластик, некои такви сакам, па здравје шорцеви ќе барам. Да не се ептен скапи.
    Денес денот убав, таманка за чистење :D малце намалив со темпо и сега еднаш малце, па друг ден малце. Ама со ќетка и зајак и мачка дома, дур го зачистам второво малце првото малце е хаос, а остатокот што не сум пипнала е два пати превртено (facepalm). Ќе биде некој ден, ваљда ]:)
    Ми се оди на море, уште сега. Се надевам ќе можам. Таманка ќе бидам да се истркалам од кола во море. Уште да знам какви купачи ќе ме соберат, ако не маиците од маж и на пливање:rofl:

2. navyforever

navyforever Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2014
    Пораки:
    186
    Допаѓања:
    844
    att.tYZlceGv0_ZDM2uabKG1MTBYqbb_zDEh4f0m4_nFqgg.jpeg

Мамички здраво, јас пак со паниката моја. Покачено АЛТ докторката вика дека е замастен црн дроб. Како се средува тоа и дали на некој му се случило.

3. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    225
    Читам пишува дека е ок во бременост и на упатсвото како и да е ќе се консултирам со матичната

4. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    1.386
    Дали некоја имала крв после вагинален преглед на мерење грло...25 недела сум
    Се вратив од преглед и на бришење крв:?:

5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.733
    Допаѓања:
    7.671
    Тука AST и ALT не проверуваме во бременост, како и триглицериди и холестерол. Ги нема на упатот за бесплатна крвна слика. Барем јас немам проверено.

6. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    1.303
    Два пати ми имаат мерено грло вагинално ама онака ептен плитко, но сум немала таков проблем.
    Да се јавиш кај докторот што те прегледуваше?

На Трагедијаупмм и fragaria им се допаѓа ова.
  7. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.145
    Допаѓања:
    4.603
    Околу 20 недела ми кажа. И без да ми каже знаев дека ќе биде царски (прв царски, сега и втор исто), а и јас така сакам. На сигурно и договорено.

8. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    548
    Ако е свежа крв, појди пак на преглед. Ако се ко ресички, може да е пукнат капилар.

9. DreamOn

DreamOn Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2022
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    505
    Така треба, да си даваме стимул сами :) не само секирации да си правиме. Јас купив на Филипс авент стаклени од најмалите, во ДМ ти се најефтини.

На Ani93, olly14, Puffy2019 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. emilijaem47

emilijaem47 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2024
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    12
    Здраво, пред 1 недела добив позитивен тест за бременост и бета хцг 240 на 1 ден доцнење. Имав болки претходните дена и отидов кај матичната, ме прегледа и виде сакус 7мм во матка и некаков излив надвор од матката. За изливот рече дека не е опасен туку дека е течност која настанала поради дигестивни проблеми и ми препорача да се ставам на диета со лесна храна. Дали некоја од вас се има соочено со таков вид на излив?
    Мене ми е страв бидејќи имам претходна вонматерична бременост со излив (крв) заради кој ми беше отстранета тубата.

11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.739
    Допаѓања:
    3.557
    Со сонда само мереше должина на цервикс или плус и со спекулум правеше преглед некаков?

12. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    861
    Допаѓања:
    1.191
    Jas koga bev bremena piev, a za doenje ne znam ne sum piela, clenkata e bremena.

13. Positiv Girl

Positiv Girl Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2024
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    86
    Здраво девојќи,24 та недела сум и сега од пред малку почна да ме боли левата страна во долниот дел околу јајниците како пецкање не е постојано но се осеќа.Дали е нормално?

14. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    978
    Женски дали ве чеша околу папукот и дали имате чувство како да ви го шират градниот кош? 29 недела сум почна се почесто да ме чеша околу папукот ама одбегавам па се мачкам со креми, а за градниот кош одма после градиве како да имаат ставено пумпа не дај боже да ми се прикива мислам се ме боли дали половина дали ребра ....претпоставувам што нагло сега почнува да расте бебуш и ајде ќе се издржи некако

15. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    356
    Допаѓања:
    1.149
    Што направи? Беше ли на преглед пак? Како сте

16. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    771
    Допаѓања:
    1.386
    @EnaEnA30 :hug:
    @Baby warrior :hug:
    @Puffy2019 :hug:
    Не бев, ок сум сега, фала, прекина тоа, изгледа нешто чепнато само... одмарав цел ден...
    :hug:
    Фала што ме мислите :l:

На Puffy2019, Dijana DM, Baby warrior и 2 други им се допаѓа ова.
  17. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.238
    Првата бременост мачкав hipp mama путер и беше добар, ми се појавија само кај колковите бидејќи стомакот ми беше преголем и влечеше напред.
    Сега ставам pura perla и сум презадоволна како мириса и впива, ама како ќе расте меше ќе мачкам и невеново/бадемово масло, поради еластичност на кожата особено како ќе заладува

На Sailorgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.238
    Одлично, како влегов во 10 та недела ми се врати и расположение и енергија.
    Сега гадењево од сабајле на пладне ми се префрли и чекам да дојде вечер да каснам нешто лесно.
    За разлика со првото сега ослабев па сум иста килажа како кога останав трудна ама со првото бев сува гранка па одма качив килажа и во трети месец веќе има 5-7 кг

19. pikachu2

pikachu2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    1.238
    Оваа ја користев со првото и навистина ми беше од корист.
    Следев подои, спиење, какање итн што е најважно и беше доста добра статистички гледано.
    Исто wonder weeks, се плаќаше еднократно 5 евра и ја имам уште ќе ја користам и за второто бидејќи е доста детална за скоковите

Прикачени фајлови:

На Iva.T и Baby warrior им се допаѓа ова.
  20. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    4.259
    Ива оваа ни е откритие со мм, поврзани сме ии пишуваме така следам и прозори на будност и колку пие итн. Многу ни се допаѓа.

Прикачени фајлови:

На Iva.T и Baby warrior им се допаѓа ова.