Jas kupuvav pantoloni len ne prodziren od prodavnicata na kjosh kaj katna garaza super tinex vo blizina na zelen pazar, i bea nekoi 700 denari ako ne se lazam. Ne se trudnicki, ama so lastik, posle lastikot go isekov pa na snajder mi dodadoa lastik.... ova ti kazuvam pred godina i pol
Јас сум 28 недела, мислам градниот кош ќе ми пукне од притисок, не можам воздух да земам. Често ми се здрвува и стомакот, дали е нормално 27-28 недела да се здрвува, ми станува цврст, само насабајле кога ќе станам не ми е така.
Јас сум 29 недела и мене од рани недели ми се здрвува стомакот. Магнезиум и токорелакс пијам по препорака од доктор. Исто и кај мене од сабајле ми е океј покасно ми се здрвува обично ако се движам повеќе. Одмарај повеќе ,магнезиум и повеќе вода.
28ма недела... исто воздух не можам да земам, се чудам до август како ќе издржам.... иначе нормално повремено да се стврднува стомакот
Да. Кога ќе ме фати тоа чешање во одење, придружено со пецкање, некогаш и како да ме пресекува во таа цела линија околу папукот ми е ептен нервозно. Било што од пантолони што носам ластикот иде тука и многу смета. Мачкам само кокосово засега.
А зошто избегаваш да се мачкаш? во овој период на интензивен раст сите гледаме да ја хидрираме кожата што повеќе. Препораките се дури и да се комбинираат уље и путери за да се обезбеди лагодност и еластичност на кожата. Така ќе се намали чешањето е и од естетска гледна точка веројатноста за појава на стрии и вени е многу помала. Дополнително е битна и внатрешната хидратација на организмот преку внес на вода и здрави течности
Синоќа пред спиење те помислив, сега за тоа се пуштив да видам дали си пишала. Мило ми е што е се во ред <3
Женски петок закажав за скриен шеќер Што мислите смеам утре ддмери да проверам дали е ок, 2 дена ќе се разлика боцкањата, двете ги правам во различни лаборатории затоа... ваму сум со две или три боцкања за шеќер, вените решето
Не е страшно Евентуално мислам дека за железото само нешто може малку различни резултати да покаже ако си се боцкал претходно за други реф мислам дека не е битно
Во која недела проверувате за скриен шеќер? Мене матичната ми рече во 23 недела а на клиника ми рекоа нема потреба сега по резултатите од крвната слика, во 28 било најдобро
Од таа причина се решив да правам се во еден ден, во Авицена ми кажаа дека со првото боцкање може да испитаат и д-димери, и крвна слика, се... Не верувам дека би ти направило голема разлика во вредностите, повеќе е малтретирањето.
Девојки во бременост искачаат ли флеки? Јас сеа случајно видов позади на вратот флека... Како хиперпигментација некоја , велам од бременоста зашто памтам мајка ми со брат ми по лицето беше лом...
Мислам дека тука пред некој ден пишуваше една трудница што беше малку испаничена дали и истекува плодова вода, па кога отишла на преглед се било во ред. Ако читаш и ако можеш, пиши ми порака сега јас сум во недоумица.
Јас да се пожалам. Од сабајле мигрена со аура ајде тоа ништо страшно проаѓ, 15години ми се случува веќе. Ама после нпадот имам болка околу образ и око силна баш и видот ко затемнет не ми се гледа добро. Изгледа со бременоста ми се смени мигрената. Ааа да, од сабајле и со повраќање дали од бременоста дали од мигрената ќе видиме. Денов са се преживее.