Види ако сметаат дека има потреба нека се испита. Се се случува. Памтам со претходната бременост кога бев трудна, имаше членка што примаше и терапија зошто се испостави дека не е така наивно покачувањето. Мислам бројче дека беше @1209 Е сега во најголем дел од случаите влијае прогестеронот, витамините и ко што пиша членката погоре клексани. Така што ако инсистираат на дополнителни испитувања нема штета од нив, ама како и е да е без паники зошто се се средува со соодветна диета или терапија
Освен Фемибион ништо друго не примам. Пазам на исхрана, не пијам алкохол и не пушам цигари. Али ете како што викаат во секое добро мора да има нешто лошо. Фала ви девојки
Нормално е да е покачен ама до одредена граница, кај мене не беа покачени само ензимите туку и жолчна киселина во крвта, јас имав трудничка холеостаза. Ако сметаат дека треба да се доиспита, нека испитаат, холеостазата не е наивна во бременоста. Јас имав терапија и неколку пати лежев во болница, плус ме породија со царски како индикација.
Мене ми беше муабетот само да се воздржиме од коментари кон проценката на докторот зошто не може никој да ја знае општата состојба, терапија итн на жената. Точно, дури и при настинка од парацетамол се качуваат премногу ензимите, секако и од дополнителна хормонална терапија доколку се зема орално или интравенозно, црниот дроб работи повеќе од вообичаено и ензимите се качуваат. Драго ми е што кај тебе излегло се во ред тогаш и што супер си напредува се во бременоста, да се надеваме дека и на другата девојка е реакција на одредена терапија, скорешна настинка и слично, но, доколку доктор алудира на загриженост и дополнителни испитувања, треба да се направат, зошто сепак можат да бидат индикатор за одредени состојби во бременост.
Здраво девојки, На колкав период си закажувате кај матичниот гинеколог прегледи? Дали на 3 недели е краток или пак долг период? Особено за рана бременост, 7-8 недела кои се критични. На пример во 7-ма бевме и слушнавме срце се беше како што треба, сега наредно кога е разумно според вас? Ве молам споделете искуство.
Да се надоврзам пишав и погоде, во Германија се потресуваат за се што е покачено. И во повеќето од случаите се грешка, и ќе дадам мој чист пример. Пред бременоста правав Пап тест повторно некои покачени вредности кои покажуваат на Цин, направена биопсија нема ништо дури и гинекологот што ми правеше биопсија кажа сам дека премногу се потресуваат. Инаку здравствената состојба ми е одлична али од кога дојдов тука Германциве полека ќе ме умрат Доколку има потреба за повеќе тестирања ќе идам. Фала ви уште еднаш
На почетокот од позитивен тест до срцева акција одев секоја недела. Пред полна 8ма недела тек имаше срцева акција. После тоа на 2 недели. И после прв скрининг, на 4 недели отприлика.
на почетокот одев еднаш или на две недели не се сеќавам точно откако помина првиот триместер почнав еднаш месечно обично матичната ми кажува отприлика кога да биде следниот преглед.
Јас првпат бев во 6та па по совет на гинеколог во 9та па 12та, за почеток се беше на 3 недели. Ако е се нормално ок е на 3 недели
Девојки здраво Како терате периодов 13+4 сум се уште ми се лоши , мачнини тешки, главоболка почна веќе 3 дена, притисок варира кога екстремно низок 110 со 60/50, кога 140/90, болки долу во меше. На последна контрола се беше во ред со бебе, освен хематом кој се уште не е повлечен и е 1,5цм. Нешто да ми препорачате да ме подигне малку, јас ваква не се паметам, од кревет не сум станата последниве неколку дена освен по потреба.
16та недела терам, уште повраќам секој ден, гадење и лошење постојано, полошо ми е од во прво тромесечие што ми беше, и тоа што можев да јадам сега не можам... и мене ми треба совет ако има некоја да препорача нешто да нè накрене
Речиси нипто не ми помогна за жал. Јас се уште мака мачам со низок притисок (90/50)... два денови во неделата имам енергија, пет денови очите постојано ми паѓаат, ми се спие, ме боли тело како преморена сум (25 недела сум). Прво тромесечие бев полошо, заспивав во седната положба, тек ако легнев да се испружам на грб одма заспивав. Докторката постојано ми потенцира за притисокот да пијам повеќе течности, а јас под два и пол литри вода во денот не сум. Кафето ми има кратко влијание, после саат време пак исто. За гадењето исто, едноставно мораше да помине време, а до тогаш само тесто и риба ослиќ можев да јадам. Од напитоци Цедевита ми помогна за онака да се освежам во моментот и цеден портокал.
Kisela voda pijam po 2 l na den Pocnaa i taa da mi gorci Isto se osekjam i jas kako da mi e poloso od prvite 12 nedeli 4,5 dena se oporaviv koga posle toa pak ista pesna duri i poloso, portokal me osvezuvase, sega samo sto kje go ispijam povrakjam...
Нема универзален лек за жал, едно што функционира кај една кај друга не мене највеќе ми помагаше овошје и зеленчук, сочно нешто, само од тоа не ми се лошеше.
Издржи уште некоја недела ... Мене до 16 ми беше ужасно . На работа повраќав по 5 пати. Ќе јадев геврек и јогурт и тоа ќе повратев . Ужасно чувство . Ми рекоа некои капки од ѓумбир ама од нив уште полошо. Додека само од себе не помина се мачев.
Јас бев еднаш во 7ма и сега во 11 та недела бидејќи ќе одам на одмор. Прегледи на месец-месец ипол зависи