Девојки, јас сум 17та недела, и последниов месец, месец и пол, глава не кренав од бактерии на брис и само пијам некаква терапија. Прво ми најдоа кандида, па enterococcus, и сега на последна проверка ешерихија коли. До сега не сум имала ниедна од овие, а сега, на секој брис различна бактерија. Претходните две ги излечив со вагиналети па со антибиотици, сега со ешерихијава се исплашив, ама се тешам што немам симптоми. Матичната ми вели на природен начин може да се излечи чим е фатена рано. Д-маноза и сок од брусница, многу течности... Дали ви се случило вака со бактерии во второ тромесечје, и да споделите искуства, препораки.. благодарам
И јас имам таква болка периодично скоро цела бременост, ама дека мн кратко трае, се си мислев дека е нормална и не и обрнував мн внимание. Сега малку ме замисли...
Јас прашував по доктори, сите ми велеа нормално е, градите се спремаат, баш како што пиша @Eho И мене ме паничеле болките, особено кога толку ќе ме штрекне до офкање, сум морала да застанам, да се свиткам, да ги фатам - поткренам, додека пушти.
Нормално е сигурно, и друга членка пиша дека осеќа. Јас сум паничарка и сакав да прашам да се осигурам дека и на друг му се случува исто, за да не се паничам
Ми се јави денес докторката, АЛТто е намалено на 59.3 ама ми препорача на Интернист да идам можно е да е хепатитис. Почна во психа да ме мава све вчера си ги истурив очите од колку ми е притисок све ова јас не знам како ќе издржам до 9ти месец…
Да. Ништо поразлично не е ехо на дојка од абдоменално/вагинално ехо што се прави во текот на бременоста.
Padnat ti e imunitetot. Gledaj da go pojacas. Imase edni so gi imam pieno na bilna baza .. ama neznam dali se za trudnici.... ako se setam kako se vikaa ke ti gi pisam . Sepak si brmena I Vidi sto Dr ke ti preporaca. Jas koga gi piev bese posle neuspesno ivf I od decortinot mi oslabna inunitetot pa urinarni I infekcii Me napadnaa.
Дали некоја има пиено Waya Stop Reflux за киселини? има подобри опции? Овие погоре ми ги препорача матичниот.
Женички да ве прашам нешто во врска со мешињата. Во второ тромесечје ми беше многу потпораснат стомакот,така издуван целиот имав и гасови и ми беше многу тешко и при одење. Во седми месец тие тегоби почнаа да ми се намалуваат и сега еве за два дена влегувам во осми месец стомакот ми се намали кога го гледам и чудно ми е. Дали пред тоа и од гасовите ми било потешко незнам. А пред две недели бебчо беше 1800 и нешто грама а вака стомакот ми го снема
Имам приметено и јас дека ми се менува големината на мешето Мислам дека кај мене зависи што како комбинирам со храна Сигурно е ок бебчето ако на ехо мерките се ок
Путер од Pura Perla и Ignea македонски брендови на Инстаграм ги има а имаат и нет онлајн да се нарача а има и физички продавница Органски се и се многу добри