И мене истото ми се случи, деновиве си направив филм дека не ми расте стомакот а уствари се гасови, и сега кога ке ми се направат гасови ми станува поголем и пооптегнат.
Devojki, konecno ubavi vesti poubavi zdravje posle 9 nedeli nema vekje sludge, cervixot skroz zatvoren i dolg 4.3. utrogestan ne treba da primam vekje, do dovrsham so vitaminite zasebni i mozam da koristam femibion ovie 2 meseci, se e super konecno. Denes 28+4, na tret skrining za 3 nedeli i se nadevam deka ke ostane se super i mozam da shetam
Девојки кој пие фемибион 2 има акција во Еурофарм за купени две кутии подарок бањарче, супер е 100% памучно... слатко е баш
И јас денес земав две кутии и подарок бањарче Хаха ова бањарче ми е прво нешто за бебето сеуште ништо не сум почнала да купувам, здравје само понатаму ќе купиме се што треба
Дали некоја имала покачено MALB во бременост или била со сличен резултат на ова? До сега и крвнс слика и урина се било уредно прв пат ваков резултат ми испаѓа
Не знам која недела си јас сум влезена во 9ти месец веќе и буквално у сред ноќ се будам со киселини … преку ден ич не спомнувам … ништо не ми е тешко колку тоа што желудникот ми е стиснат. Рупурут, ладен јогурт, кока кола, непрчени бадеми отприлика е нешто што помалце ублажува + сода во вода од алкалоид. Колку многу имам киселини последниов месец, се си мислам и кога ќе се породам ќе имам, си спакував рупурут во торбицата за секој случај, до толку сум очајна
Нормално е до толку да мрда и мава бебе шо кога ќе удри да потскокниш ? Прееска и во движење го осетив како ме шиба. Со нозете е странично и долу некогаш, абе се си мислам скока внатре, ми се чини ќе извади нога од негде
И мене од минатата недела, кога влегов во 34та ми се појавија, исти ли се или полоши стануваат да ме утешиш. Мене ми е многу голем проблем што си имам апетит, нон стоп сум гладна и неколку пати повратив од што не можеше да ми обработи желудникот храна. Гледам да јадам побљантава храна, високо калорична, се трудев цела бременост да балансирам макро/микро нутритиенти, сега гледам што можам да поднесам. Гледам повеќе јатки да јадам, овес со растително млеко, семиња, банана, овошен јогурт со овес и семиња, протеински пудинг, односно се што е покалорично а не зафаќа многу простор во желудник и така кога се хранам ми е океј, немам мака. Може на некој друг исто ќе му помогне. Исто и сода без алуминиум растворена во вода.
Ти како мене, на пораѓај тргнав со содата абе до последен ден да ме држи, умрев од 5ти месец до последен ден, секој ден умирав од киселини, содата минимално ми помагаше. Ама ја ниска, бебе немаше каде па желудникот оф мори мајко стварно ќе ти олесни после пораѓај, нема бебе, желудник слободен
Леле иста бев, иста. Јас од 8ма недела до пораѓај киселни. Тони сода испив, до мене спиеше шише вода, чаша и сода. Сега овој пат немам толку чат пат ќе се појават киселини и тоа од одредена храна. Ќе видиме даље како ќе иде.
Оо ти уште порано си почнала со киселините јас ниеднаш не повратив, ама со киселините за машала бев лелее исто, тони сода, ми помагаа демек оние за лижење, после ни тоа, ништо живо...колку ноќи дежурав, мајко мила утеши ме дека за второ ќе немам
Здраво девојки. Колку ви наплаќаат за ехо во бременост кај матичен гинеколог, и колку често ви закажуваат прегледи? Мене мојот гинеколог на секои две недели ми закажува преглед, вели така било по протокол и секој преглед го наплаќа 1000 денари.