Јас тато иначе мама ми се јави денес и зш од друг град ми вика што правиш-јас:еве јадам....и мама вика а се јавам ти јадеп хехехе вика те гледам на фб како мече си хаха колку си поправена- јас 20 а 31+3 сум и мама лелее многуу ќе бидиш + 30 до крај....ме караше ...ами јас не си се осеќам за толку поправена не ни изгледам ...ајде да сум Здрава и жива
Имаме една амеρиκанκа κомшивκа κоја летно вρеме е туκа и уште пρед години ни ρасκажуваше за нејзината внуκа κоја била ρодена помалκу од κило и κаκо татκо и и ја ставил буρмата на ρачето, баш κо на слиκата, и ете ја денес 20 годишна девојκа. Надвоρ од ова, сите одма за утеха господова ρабота велиме, но овде исκρено да се ρоди не пρеживува, читајте низ фоρумов. Изгледа κај амеρиκанците бог е понаκлонет За пρимеρ, истава жена доби дијагноза κоја мојата мајκа ја имаше од овдешните леκаρи со години. Женава за полачасовна опеρација се излечи, мојата мајκа е почината пρед години. Ама господ таκа саκал- да бидеме ние во маκедонија! А за случκата со подρавκа сум потρесена многу! Ја следев од поодамна жената, ем сρ намачи да забρемени, ем не е малκу до сρед бρеменост да си, сигуρно и именца имале па може и опρема за нив И толκу е бог ρасположен да си поигρува со неа!!! Ете и дал бог леκаρи, ама не сме биле во амеρиκа.
Јас мислам 5 месец некаде правев пап и тоа кога сменив гинеколог. Се чудеше дури женава како претходнава не ми правела пап. Стварно да се чуди човек.
Ехх,кој нема мајка може да осети вистинска тежина... Незаменлива е,не татко,не свекрва ма кој сака нека е. И тоа баш сега кога ми е најпотребна ја немам... На крај сум веќе во 9 ти за ден два влегувам,ама немаше кој да ме прашува како сум,дали сакам нешто,дали ми треба...едноставно гласот да и го слушнев... Колку ми е потребно тоа сега...особено во овие денови кога веќе гледам дека ме фатила депресија или паника незнам што точно...се осеќам како да се изгубив во времето и просторот...не ми требаше ова баш сега на крај...Да беше сега тука да ме охрабри малку... Колку маки си поминав јас оваа година...ама ме чува од горе знам... Малово инаку го спремив се со пелени,комплетчиња...скроз сме спремни...се на плаво ни е,а докторов сега па ми вика не бил сигурен...викам како бе докторе немојте вака ние се за машко земавме,и вика па не се покажува сега добро. И по име си го викам,а ако испадне женско убаво ќе е ама и чудно ќе ни биде зошто до сега си беше синко мој,се навикнав така Туку пак ќе речам,се плашам да не фаќам некоја предпородилна депресија...се ми се чини така...
Тоа никакоо не помислувај...верувај твојата мамичка од небото те чува како и мене тато и не сака да си тажна сака весела мама за своето внуче и да е женско ќе биде сине само позитивноо со позитивни мисли и диши дубокоо бебушот осеќа сее не сака тажна мама ...ајде осмех на лицее и мешај куковима
....И мене ми фали ова... Уште по тρагично е што моите се живи а паκ го немам наведеново... ....Κолκу поблисκу доаѓам до поρаѓајот толκу повеќе ми е тешκо, за се што ми фали, за се што сум пρопуштила и не сум осетила... ...Што животот си игρа ρусκи ρулет со мене...и незнае за доста... удиρа на сеκоја можна стρана... Дуρи и најсилните боρци κлеκнуваат после долгогодишна боρба ...
Немој милаа и ти тажнаа...па ти беше со постивите со многуу смајли весели ии позитива...ајде треба да се радувате за кратко че се гушкатее со бебушитее Ајдее насмевкииии
Исто. Моите и двајцата се живи, а јас ги немам. Моментално и јас минувам низ тежок период, со триста вируси и јас и син ми, тој до вчера со температура, јас лошење од бременоста... Сами сме двајцата се чуваме. Кога ќе се роди второво ќе ми треба дупла помош ама само на маж ми можам да се потпрам кој многу ретко е дома. Свесна сум за предизвикот и спремна сум сама да се грижам за сѐ, како и досега. Отсуството на моите родители само ми дава сила да бидам РОДИТЕЛ.
Isto e a tatko a majka da izgubes.Jas go izgubiv tatko mi i mnogu mi nedostiga Inaku vo vrska so ajvarot jas neknja sakav da kupam kapija za da pravam ama mnogu skapi 50-60den bea i si vikam ke pocekam ke gi namalat 20-30 den .. mnogu mi bea skapi i plus ke treba da kupam 200kg zasto mu prakam i na mm tegli i sestra mi e vo stranstvo ke i pratam 5 i si odat teglite... Majka mi i svekrva mi mi pomagaat za zimnica,neknja pravev kompot i sok,pa domati so piperki vo teglinja..da se zivi i zdravi mnogu mi pomagaat inaku tesko mene
@podravka - dusa kako be ti go puknaa vodenjakot? Nemam zborovi sto bi ti gi pisala da te utesam,znam deka sega se e djabe sto i da pisam, za tebe mi bese posebno drago bidejki bevme 3 dena razlika so bremenosta -znaes i samata te custvuvav epten kako bliska, mnogu mi zal
Moite se zhivi zdravi i dvajcata fala Bogu, majka mi sega sum i gostinka tuka vo Makedonija, me gleda kako detence. Od majka nema poubavo, kako kje me bide bez nea od sega ne znam Edno e majka, a sosema drugo svekrvaa Inaku @mama89 ova so ajvarov be ne ti trebasheee slikichevo, sega odam ajvar da se nafukam
Ах мами веќе се збори за родителите да си кажам и јас што ми лежи на душа да си олеснам и следните постови да ни бидат позитивни.И двајцате се живи имавме живот како во бајка и јас и сестрами гледани како зрно орис се беше убаво до таа проклета вечер пред 13 години кога мајками ја удри кола па после следи пеколот од здрава права стана билка докторите ја уништија се уништивме и ние и мирот и се имаше една операција на глава па друга се така до 4операции и една во кичма сите се чудат а и докторите како е сеуште жива.И ние и она знаеме колку ние тешко на нејзд нактешко искача надвор само за на лекар ,на сите клиники само што кене видат не препознаваат на три пати се има сличено да си го одземе животот и ние сме биле во опасност.Во моментов немам никаква помош од нејзе но доволно мие да ја гледам жива и да се радува на внучето и му благодарам на Господ што после сите стресови ми подари чедо.Извинете на постов но читајки ве ми падна тешко и морав да си кажам од срце извинете.
@<3 pleza4e <3 eve primer i od mene,jas pravev pap test i mikroloski brisevi vo januari,pred procedurata na invitro, toj doktor mi kaza za brisevi duri pri kraj na bremenosta,a pap test posle poroduvanjeto,dodeka pak maticniot sega koga bev na pred 3 nedeli na kontrola ME POTSETI,deka trebalo da mi zeme brisevi,jas mu kazav deka ne sakam sega,covekot mi e nov maticen ginekolog do sega 5 pati otidov na pregled i sto pati mu kazuvam deka sum invitro deka imam ispitano krvna grupa rh faktor i eden kup drugi zdravstveni dokumenti i sekogas pak mi vika a brisevi a brisevi, zosto da pravam 6 meseci i poveke nemam odnosi so mm,pred toa pravev se sto trebase za invitroto,sega taka si uzivkame se moze i bez seks,koga znaeme deka e za dobroto na bebeto i za mene....izvini za dolgiot post-prijatna vecer na site
Еве ме и мене мамички, цел ден ве читам но што да пишам... изгледа несреќата на @podravka сите ја прифативме како своја па ведра мисла не поминува низ глава! Жалам мила моја, утешни зборови немам, биди силна и надевај се на посветло утре! Кога сме кај родителите, и моите живеат во друг град но барем фала Богу се живи и колку толку здрави па ми се наоѓаат во животот. Иако имам 36 години, нема ден да не слушнеме, тука се за мене постојано, сеуште ние им помагаме за зимница - тие ни прават и ни даваат а јас и мм гледаме да помогнеме кога се прави! Единица сум им, ме галат!!! Додека од другата страна, свеки е "тешка" госпожа - зимницата не е здрава и тешка за правење!!! Што се однесува за врисовите мене ми земаше матичната и брис и ПАП во 14 недела! За пап ме праша дали сум правела пред бременост но бидејки немав правено 10 месеци, ми рече дека треба да направиме. Добра ноќ на сите сегашни и идни мамички! Нека новиот ден донесе поведри мисли и повеќе радост на сите нас!
Јас немам правено пап ни пред бременост, други работи испитувавме. Сега не сакаше матичниот, немало ништо. После пораѓај обавезно, се надевам нема нешто што штети на бебето до сега.
Имааааамммммм и лански и тазе доаѓај за паланка одма ако сакаш и 60 тегли компот од вишни имам и 34 од праски (ама уште ќе правиме) кој ќе може нека дојде за паланка ќе си се послужиме со нешто има за сите