Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    643
    Допаѓања:
    797
    Зависи многу од твојата состојба
    На почетокот мене на една недела па после на две па после еднаш месечно
    500 ден ама не секогаш.
    По правило не би требало трудници да плаќаат, ама ајде ок е, реално кога се зема брис или кога се прави поопширно ехо некако во ред е нешто да се наплати ама не 1000ден не знам ама тоа е мое мислење

На Трагедијаупмм и Ragazzaа123 им се допаѓа ова.
  2. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.382
    Кај матична ехо ми е 500 ден, Систина ехо 4900д, одам на месец ама тоа се дог со доктор што те води. Ако е се нормално на месец, ако треба нешто да следи тогаш и порано

На fragaria и Ragazzaа123 им се допаѓа ова.
  3. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    643
    Допаѓања:
    797
    Јас немам видено вакви работи да има воопшто на мојата крвна слика да се испитува или можеби немам приметено ама не сум начекала не знам што е ова :?:

4. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    2.762
    Мојот не можеш да го убедиш на помалку од месец да те види детално ако имаш проблем само проблемот. Пример имав болки ,провери само грло.
    Инаку 500 ми наплаќа.

На Ragazzaа123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nate_93

nate_93 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    440
    Иста сум и јас, а влезена сум во осми месец, 32 недела сум, киселини на сред ноќ ме будат, а ги имам некогаш и во текот на целиот ден. А тек кај е деветти месец.... Ни Рупурут, ни млеко веќе ми помага, Сода исто когапомага кога не....

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    772
    Допаѓања:
    1.174
    Како бе 1000 денари ?
    Мене 300 ми зема матичниот, не треба ни толку, бесплатни се прегледи во бременост ама во оваа држава нема закон.

1000 денари е премногу, во приватните е 2500, шо и тоа е многу за наш стандард ама шо ќе му прајш, приватник е.

На Ragazzaа123, fragaria, Ladyme и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. blodixx

blodixx Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2025
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    17
    Девојки,

што користите при главоболки?
    Цел ден трпам не минува никако, не знам што да правам. 8-9 недела сум.

какви креми смееме да користиме?
    Апчиња исто?

фала

8. Tulip023

Tulip023 Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    161
    Па прв триместар само парацетамол. А за креми, јас мачкам со ментол со ефект на ладење што се.

На Трагедијаупмм и Mila0000 им се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.471
    Допаѓања:
    23.266
    Сестроооо ниска/ висока нема правило. Што дека сум висока, кога од прием во болница, до 5 минути пред да искочи бебла, повраќав од киселини. Во инфузија ми ставаа реглани да ми смират желудник.
    Ееее откако искочи, магично исчезнаа.

На Mimmi39, Baby warrior и Mila0000 им се допаѓа ова.
  10. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    958
    Сега само парацатамол можеш, напи се слободно, малку ќе те опушти, колку и да трпеш не мине и само полошо ќе ти биде.
    А после 13 недела можело и аналгин, мене така ми има кажано докторката, во 14 недела поради силна главоболка и повраќање имам примано инфузија со аналгин и реглан.

11. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.359
    Допаѓања:
    2.140
    Микроалбумини во урина се тоа. Мене цела бременост ми беше 30-50мг/л резултатот.
    Од испитувањата што ми ги препорачаа да ги направам: скриен шеќер немав (2 пати правев), тримесечниот во ред ми беше, притисок низок, ехо на бубрези во ред испадна, останатите параметри на урина (креатинин, протеини, итн) во нормални граници, уринокултура негативна. Може уште нешто испитував, ама не ми текнува во моментов.
    Кога се породив се врати во нормала резултатот.

Консултирај се со гинеколог (да се исклучи прееклампсија) и за секој случај консултирај и нефролог.

Последна измена: 29 мај 2025
    На Надеж♥️, fragaria и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  12. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.543
    Допаѓања:
    11.712
    Викаш а? Е може, јас па помислив ради тоа ми е така, зошто она големка ја мала :D ја носев многу ниско, маж ми викаше, во колена сум ја носела а сите во стомак носат бебиња :rofl: и после накај 5ти коа се крена, приумирав. На закажан царски реши бе да се спушти, царица моја :D

На BellaBibi и Baby warrior им се допаѓа ова.
  13. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.147
    Допаѓања:
    17.492
    Направи си и уринокултура имаш леукоцити во мокрачата 3+ или повтори само мокрача за една недела.

14. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    15.709
    пред некој ден имав главоболка 16саати пресилна со повраќање. Матичниот гинеколог ми рече смее парацетмол, б6, магнезиум

На Mila0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    580
    Скриен шеќер испитано и е уредно, притисок низок имам не ми се качува. Понеделник ќе правам уринокултура, а денес сум во Систина на преглед па ќе видам што ќе препорача Димчев. Јас течности многу не пијам па може и до тоа да е. Фала ти на мислење

На Mandela му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    772
    Допаѓања:
    1.174
    Секогаш кога на урината ќе се појавеше нешто сите доктори ми викаа повеќе течности

Последниот пат имав оксилати и еден + крв во урина, во Плодност ми рече докторот најверојатно некое камче, истото и матичниот ми го рече да зголемам внес на течности. Јас пијам ама изгледа треба повеќе.

На Надеж♥️ и jagoda777 им се допаѓа ова.
  17. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    580
    Изгледа не е возможно да се помине бременост без некаков проблем. 26 недели се супер, испаднаа високи димери ми дадоа клексани сега е регулирано океј не е страшно. Сегаа еден клиент нс работа ми се јави да ме предупреди дека имал сипаници, редовен клиент, а јас немам прележано. Се надевам нема дс испадне ништо ама стресот

18. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    919
    Јас сум прележана од сипаници, ама бев во контакт со дете во фаза на инкубација. Го прашав докторот дали има простор за грижа, ми рече дека може да се испитаат igg & igm антитела во лаборатории за да си бидам раат ако толку ми е страв, но генералната препорака беше за не, бидејќи бевме 100% сигурни за прележаност. На крајот така и одллучив, не тестирав бидејќи поголем стрес ми беше боцкањето.

Сепак ми рече дека сипаници се опасни на почетокот во бременоста, а не и понатаму. Консултација со докторот кој те води направи си, ако треба ќе си испиташ антитела, а мислам дека (не сум сигурна) по потреба даваат и профилакса.

19. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    580
    Па Димчев ми рече да испитам антитела прво за да видиме со сигурност дали имам прележано, иско сум 99% сигурна дека немам. Трет триместар сум да ама страв ми е ако случајно сум заразена како ќе ги поминам оти факт е дека малите полесно минат од возрасен.

20. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    919
    Факт е дека е така.
    Докторов мој рече освен кожни промени кај тебе нема влијание врз бебето (зборевме за варичела конкретно оти знаевме дека детето со кое се сретнав има варичела), за морбили или ситните сипаници не. Не знам со кој тип на вирус си била во контакт.
    Не се секирај, слушај го докторот и ќе биде се во ред.

На Надеж♥️ му/ѝ се допаѓа ова.