I mene mi bese nisko ama nisto ne nosev samo mi rekoa nemoj mnogu da se dvizis da ne se porodis pred 35 a jas se dvizev celo vreme bev aktivna 40+1 se porodiv
Баш завчера тоа си мислев.. дојде јуни термин последен ми беше 8ми а нешто пишуваа и 29мај дека беше понапред. А ние на 29 ти направивме крштевка на бебче, дојде кумот од германија, немало да дојде до декември после и во зима несакам крштевка, несакам и на година, ми изгледа мн стресно со големо дете тоа. И направивме пилево спиеше хаха ни плачење ни ништо, си бевме на ручек и дојдов дома и си викам кој ќе издржеше да сум уште трудна,тие стресови со грлото и топраа да се пораѓам. Знаел Господ оваа живчана е ај да ја спасам од маки доста и беа овие месеци.
Дијана, тие пулсирачки ритмични движења се изгледа икање. И кај мене ги има често последниве две недели. Сум читала и на форумов, се спремаат бебињата за дишење ја вежбаат дијаграгмата. @Ladyme Среќна да и е крштевката, вечно име!
Да е жива и здрава и среќна крштевка другаркава кај мене во стомак абер нема, успана а со слични термини јунски бевме, твојава и крстена веќе
Фала Бејби, среќа да си имате. Ајде ти уште малку и ќе се олесниш, ќе ја исполниш душата многу голема љубов, само си ја бакнувам, мм вика немој бе така по лицето. Му викам мое дете, што сакам ќе правам за што сум се мачела јас, па да не ја бакнувам
Вчера зборевме со мм за ова, викам мислам дека од толку што ја чекам на никој нема да ја давам да ми ја фаќа како оние мајкине удрени, брат ми се зеза ми вика ќе ја ставиме во стакло и само ќе ја гледаме како на изложба
Жени што сте купувале, дали ова е ок цена за 5 прекривки од Алкалоид, дали се поевтини или поскапи од други места?
@Ladyme честито крштевка да е здрава и жива ,од Бога благословена. Баш се радувам што си се привикнавте И јас цело време споредувам со првата викам веќе родена беше ,додуше во инкубатор па ни низ тоа не му се поминуваше. Ама ова па абер нема Исчекувањето ме нервира ,инаку решив веќе не одам на прегледи со болки ќе си одам дирекно Ми се смачи петокот 3 ч чекав доктор
Хахах, му викам на попот, полека попе мало е детево, главата не ја држи. хаха се пресмеаа вика не се секирајте мајка. Од кај да знам јас да си кажам Јас па сакам да ја земат моите, уште не сме се сретнале со други луѓе незнам како ќе реагирам, Крштевката беше со 10 души, кум и родители сестри браќа. Внуката сака за нос да ја фати, не ја пуштаат хаха..
Нормално е да ме боли кај колкот и ногата десна страна ? Викам да не протиска лошо бебето а од друга страна анксиозност ме тресе да не се недај боже контракции.... 28сум
не се секирај и јас бев удрена, мојата ко што е родена во корона време поминува после некое време, сега ми е смешно, ама тогаш не давав да се диши околу нејзе. @Ladyme честито крштевка, да е жива и здрава, да и е вечно името
кога си била последно на преглед? тетка ми ми има кажувано така нејзе ја болело колкот кога отишла на преглед била отворена, да не те плашам, ама ако имаш болки да си видиш најубаво, зависи колку те боли, мене искрено навечер се ме боли, и колк и кичма и се што може ме боли, 28ма сум и јас
Пред месец... Се надевам дека не сум се исплашив сега . Не ме боли многу , како кога спиеш на една страна повеќе време и здоболува
35 недела ешерихија на брис, од ова бактерииве глава не кренав те во урина те вагинално. А дома сум. Колку е страшна за природно породување? И колку е опасна за бебе? Искрено се надевам на царски ради други индикации ама ете да прашам за искуство. Вагиналети полигинакс ми даде докторката 6 дена
не се паничи, ама од претпазливост оди на преглед, јас цело време мислам дека нешо такво ќе ми кажат, пошо многу и се движам секој ден, ама кога и да отидам грло затворено, се супер, така да не мора ништо да значи, а и јас имам болки, повеќе во кичма додуша....
Gledaj da si go pojacas imunitetot. Pij ceden limon so malku med kolku da ne ti e mnogu kiselo. Supimenti sigurno primas vidi so Dr ako treba so uste nesto da pojacas
Моите ги земав од памук пале ама димензијата 80x80цм по три во кутија мислам 320ден некако така беа тетра пеленките… фланел беа по две и мислам иста цена беа ама дека подебелки … за вториве не сум сигурна пред 2-3 месеци ги земав