Со лесно да биде како вчера да беше кога се породи со близначињата и тука ни пиша јас бев на почеток ми текнува те читав ќе ги израснеш во еден здив трите и после ќе бидеш горда мама на три
Мене ми кажаа нема шанси никако природно,исто имам близнаци јас еве после 6 ипол месеци бремена.Многу мие брзо и неочекувано ама баш баш воопшто,мене искрено како шок ми дојде,ама па околу мене и докторката ме посоветуваа да си го родам,дар од Господ.Многу е тешко со две мали бебиња и плус уште едно.Ама Господ ќе помогне.
И мене да ми беше како вчера да се породив,некако уште ми е тазе се.Уште неми спласнале емоциите од предходниот пороѓај а јас веќе треба да мислам на другСо лесно нека ми е
Здраво девојки, дали во прв триместар пиевте омега и витамин д? Јас сум 6та недела и земам фемибион1, омега 3 и витамин д 1000 единици и магнезиум директ.Омега и витамин д пијам подолго време пред бременост, се мислев нема да штетат.
Витамин Д морав да пијам од 5 недела кога дознав дека сум бременa и тоа 4000 зашто ми беше ненормално низок. Го пиев до мај мислам и после ме советуваше докторката малце повеќе да седам на сонце и престанав да користам, така да не е штетно ама сепак прашај во аптека за конкретно тие суплементи кои ги земаш
Ти си втор пар за кој што знам со тоа што тие имаа после 5 години од не знам кое по ред инвитро што конечно фати и се родија 3 ки. Нека се здрави и живи и со лесно да ти е ,се ќе биде
Ми дојде нагло промена, односно пад. Редовно секој месец правам крвна слика. Таман утре сум на преглед, да видам што ќе ме посоветува и докторката. Ме мислеше само тоа да не е до промената на мултивитамините, но штом нема таква промена кај другите, значи не е до тоа.
Како Господ никој не е. Ние 5 години се мачевме, 3 неуспешни ивф едно успешно со спонтан и два месеци после спонтаниот истанав природно со близнаци, ги чекаме кај и да е со лесно да ти е бременоста, ќе си бидат сите деугарчиња после ќе си растат заедно
Леле женчеее, со лесно нека ти е! Не знаеш колку ти се израдував. Дали дека заедно бевме трудни некој период па сега кога те прочитав пак тука што убаво ми дојде. Знам дека мина низ тежок пат, па и со две мали бебуши. Дар од Бога е да знаеш! Убавини!
Мене денес ми падна чепот, попладнево бев на прглед омекнато грло ама не сум отворена уште, прегледот со рака болен ама не беше страшен ме фати еуфорија, докторката вика од 24h до 10дена може да потрае до пород. Па сега со господ напред! Бебка 3.280гр
И јас мечтаев ќерка ми да има очи на татко и (сини) дури и го зафркавав дека не ја зимам од болница ако нема сини и ништоо како моите темни кафени си има
Здраво на сите! Моментално сум бремена во 9 недела и се чувствувам малку осамено бидејќи немам пријателки кои се бремени околу мене. Во слободно време сум и би сакала да се запознаам бремени жени како мене нека ми пише во инбокс
Фала тиЗборев и со докторката што ме породи и ме гледаше на ехо и ми кажа кего следиме и ќе го раѓаме.Ми кажаа има ризик ама никогаш не е по книга(како и мојата бременост сега)