Jas deneska sum vo sistina na 2ro ctg 37 nedela sum i 1 den da ochekuvam pregled so raka? Minatiot pat ne bev otvorena so sonda dolu malce proveri poshto imav kontrakci 2 golemi ama mi reche Kornelija rano e. Daj ako imate nekoj sovet za pregledot malce panika me fakja prvo bebe mi e
Двете раце стави ги под задник кога ќе те прегледува во тупаница, така се подигнува карличното дно и не боли толку. Мене вчера ме прегледаа со рака језивко е ама не е престрашно опушти се. Корнелија плус сигурно ќе ти каже како да се наместиш тука сме и двете со недели може да сме цимерки
Женичкии добро идете ли повеќе во вц? Јас синоќа мислам дека 3 пати станував да мочкам.. Ако е вака во 7ми што ќе правам во 9ти.. Пијам вода многу да ама сепак....
Хахахаха да ти кажам се нервирам , таман ќе се наместам ајдеее во вц , бебана е со глава доле може затоа притиска плус ... Кај ни е 9ти , ќе мочкаме само до тогаш
А колку ми е само тешко да станам од кревет Кај мене овие денови имам чувство дека да ме мава на бешика и е омилено нешто ме вади од памет оти боли а и плус одма трчам во тоалет да мочкам. Син ми до 35-36 недела не се намести со глава надоле, буквално цела бременост со нозите ме удираше, се надевам ќеркичкава ќе се заврти поскоро со глава надоле и ќе ме поштеди од тие болни удари
@Baby warrior ти падна целиот чеп одеднаш или дел по дел? Јас бев вчера на доктор да видам дали е плодова вода и испадна дека не е, меѓутоа тестот го прават како што земаат брис нели и после некое време имав розеникава крв ама еднаш или два пати, па си мислев да не е од тестот таа крв( нормално дека бев 100 пати во вц измеѓуи немаше ништо). Еве сега гледам пак има нешто како погусто и излегува по малку(извинете на објаснување).
Како кафенкаста желатинеста содржина ми беше на гакичките. Попладнето бев на цтг и преглед со рака направи докторката на ракавиците имаше уште дека подлабоко фати и ми потврди дека е омекнато грлото и дека е тоа. Може да паѓа и на неколку пати и оддеднаш цело. Денес на бришење така по малку има жолтеникаво
цело време таман ќе мислам дека можам да заспијам ми се пие де вода де во вц пак ми се оди и така во магичен круг едно 4-5 пати
Претопло е , не се дише и ме фаќаат паники, ич нејкам вака кога е подебно сега уште потешко ми паѓа... Како се справувате со жештиниве?