Сигурно и кај мене е тоа. Секако за џабе ќе одам на доктор пошто осеќам дека беба мрда сеуште во меше, ќе почекам да видам како ќе се одвиваат работите во текот на денот…
Јас денес ја осеќам мн подоле и болки во препоните уште од сабајлево имам при одење … најверојатно си се спушта веќе полека полека. Во секој случај тоа е првиот знак дека организмот се спрема природно веќе, да се радуваме и да си ги чекаме
Честито крштевка на бебуле Лејди голема да расте и само да ве радува @nikja Што убавооо, со лесно да ти биде до крај, сеа една женска да ве радува дома @Baby warrior Ајде за брзо те чекаме кај бебињата
Вие што сте при крај, 36+ терам, од вечерта почна на моменти како остра болка во препони, како некоја тежина, денес и при движење ја чувствувам, на минатото цтг беше се многу мирно, грлото затворено но омекнато, не знам дали се некои први знаци дека телото се спрема за породување или од самата тежина на бебец?
Вторникот испитував крв, урина и за првпат ддимери... требаше со упут од гинекологија во нашава болница ајде прво ме вратија со изговор дека не можеле да ми го обработат упутот со моминско презиме (што нема врска на друго место ми земаа крв без проблем) се вратив донесов нов и побара докторот да ме види. Прво прашање негово беше дали примам клексани? -не тогаш зошто сум барала да испитам ддимери одговорив по барање на мојот матичен гинеколог , почна цинично да ми се смее во фаца како демек јас барам самата и што сега на крајот на бременоста што ако покажале дека се високи ... ништо не му одговорив следно беше дали прва бременост дали имам доплер, каква е постелка и сл - се е во ред од страна на мојот матичен ако имаше нешто ќе ме известеше, и последно му беше дали царски ќе се пораѓам ....чекај бе човеку во памет си викам и да сум царски и природно кај тебе по овој разговор кај тебе сигурно нема.... што останало да бидам кај него на бокс сигурно ќе ми рече убаво ти беше кога го правеше сега трпи...( вакви изјави имам слушнато од блиски што се имаат кај нас породено) циничен и препотентен доктор, цела среќа завршив работа и останав смирена.
Девојки, Како ви е ставот околу креветчиња? Јас сакам бело со тркалца, па внатре како ограда да му ставам перничиња... а мм од практични причини сака платнено.Па сум на мисла
Чепот е, не е од прегледот за плодова, ми проверија и мене и немав ништо, тие не се ни брцаат толку многу, како лентички се, се обојуваат ако е плодова.
ej dobro bese ova so tuapnizite pod gz definitivno da go primenish ako ides da te proverat vaginalno, ne e bolno ama e taka neudobno dishi dlaboko i toa e toa. Inace ctg pak registira kontrkaci bajagi jas nishto ne custvuvam mi rece doktorkava rano e da odlucime kako kje bide, golemko e bebeto a jas sum malechka ama kje probame kje videme Problemot mi e so doktorokava do 12ti e na rabota posle e na odmor pa kje treba zamena da si baram posle toa ako ne bide neso pred toa.
Јас немам уште разгледувано за мене, здравје уште има време, ама вака тек тук што ми имаа некои видеа излегувано и статии што читав, мислам дека не е препорачливо да се ставаат перничиња внатре, за да не се 'попречува' протокот на воздух. Како најобични дрвени креветчиња со 'решетки' (и празнини измеѓу) прочитав дека се препорачливи. И душекот да е потврд, за да не 'пропаѓа' бебето кога ќе се легне. Ама нека кажат искуства и другите, тие што веќе купиле и тие што допрва ќе купуваат, и мене ќе ми се најде во иднина
Мешиња јас изгледам имам контракции ни водењак ни мукозен се паднати. Не знам дали да одам или да чекам... Еднаш си викам од паника да не отидам прерано па да ме вратат после па да не закаснам
И јас ги одеќам болкиве во препони од време на време додека чекорам и ме пресекува остра болка… стандарни се за 9ти месец ми рече докторката вчера бебето си прави место надоле веќе и нема место