Ајде нека ви се исполни желбата, ама немој да и збориш само за дада, нешто и за батко припремаа, да не биде како кај нас, дури и име за дадата има ќерќа ми но рекоа машко било, па паднас плачки, па да го вратиш и сл, па ајде се убедувавме тато по грешка машко ставил во мешето кај мама хехе, другото да било женско го кара. А моите се 4 големата, средново 2 и бебето на пат. Весело ни е А малиот цело време е со мене, заедно спиеме, на мочање доаѓа, на капење...
@ Sunshine iskreno neka vi e na zdravje ajvarot na site mesinja, jas ne sum strvna-ve citam celo vreme za ajvarot,kompotot jas za 7 dena vleguvam vo 6ti mesec, imam kaceno samo 2 kg i najverojatno toa mi e od plodovata voda i sinko sto rasti-samo stomace si imam ,onaka sum si ista,- nisto trudnicko nemam kupeno,site alista mi se fakaat- ke zastedam na obleka
Јас и викам ќе си имаме бебе,она ми вика не бебе,дада И викам дека може ќе биде и мал батко а она ме кара,вика несакам батко,дада сакам Се надевам ќе и се исполни желбата ама до тогаш само зборам и за батко,да не бидат после плачки А инаку многу е весело,одвај го чекам бебево,се зажелев веќе многу
Lele mila blazesiti jasum popravena 6 kila imam stomace malce pogolemko I osven fustancinjata sto mi bie posiroki drugo nisto neme sobira sea poleka treba da so kupam nesto.
@ivi1987 исто и кај мене како да знае дека не смеам да кревам и само во раце бара. Пробувам да намалам на кревање ама кај мене е уште мал а маж ми не е дома, па немам избор и го кревам. Мал е и не разбира, ама кога ќе види бебе на улица се радува и не ги пушта да си одат. Кај мене ќе бидат разлика неполни две години. Со лесно мајче.
Dobro utro Meskovci dobra sum mila @mdenkov eve uste vo krevet e jas si kaciv 5 kg Sega Samo sto vleguvam vo 6 Mislam déka e od kisela ta Voda Koja ja pijam po edno lito na den ke bidam I jas kako burence po se izgleda ve hugs
Јас сум крива но најдов решениеее..Цимер си цимер Цимерката шо ми беше од Прилеп и она се омажи тука и тоа блиску до мене и пак си се дружиме ии кажав за маката и она ѕвонеше на мајка и иии ајваро че пристигнее од Прилеп денес цееелааа нооќ не спиев дежурав на форумов и уштеее не сум заспала
Ееее па ние сме биле исто јас сум 21 недела рачунајќи од денот кога сум имала односи а за килажа останав на 56 а сега имам 60 на мене само меше се познава и трлесто гзуле друго ништо хахаххаха
http://zase.mk/video-duvna-na-bremeniot-stomak-na-svojata-sopruga-bebeto-proba-da-izbega/ hehehe bebchevo
@Pcelka94, jas tocno denes sum 20+6, so @monik55 bas sme ist den so menstruacijata i so ist termin na poroduvanje......ajde so lesno na site
Dobar den ) da prasam nekoja trudnica dali ja ima primeno inekcijata vo 28 nedela za krvna grupa,ja ja primiv sobrav dokumenti maticnata sto mi kaza odnesov vo socijalno za refundacija ,e sega tamu mi baraat dokument od transvuzija deka treba da ja primam inekcijata ,a ustvari ja ja primiv maticnata ni me prati da ispitam nisto na osnov na krvna i rh faktor od kartonce ja primiv, prasanje mi e kako sega ke mi ja dadat taa potvrda treba li da se ispituva tamu posto ja veke ja primiv inekcijata ? A maticnata me nema prateno ,
Како сте денес мешиња? Јас сабајле бев брисеви да ми земе тие што се последните. Му викам дајте ми упат да си видам јас до кај сум месецов со крвна слика и дајте ми еден за крвна група. Леле кога го фати паника почна да ми вика малку како до сега не сум испитала крвна група,па што ако сум рх негатив...и мене ме фати малку паника не дека не,ама пак знаев дека сум позитив зошто правев испитивање за возачка што е таму си пишува. И од таму се упатив кај инструкторот си ја побарав лекарската потврда за која крвна група сум и чекам да ја дадат. Ми подава и вика еве А негатив....Леле луѓе кога реков плачам,паничам па како па од кај...мислев секундарно дека ќе се породам таму од тој стрес наеднаш.Мислам крв немав во мене,дека веке 36 недела... Го зимам листот гледам ама пак не ми се верува и кога да видам којзнае чиво име...и викам неее јас не сум оваа хахахахах и го најдоа моето и добро е А позитив сум си...ама битно се упрпав како никогаш...малку ми е за овој памет богами...сега незнам дали да се смеам или да си залепам некоја шлаканица
Jas ja primav, ama imav izvestaj. Maticniot barem da ti dade izvestaj nekok deka si Rh neg i deka trebalo da primas?
Мене последна ми беше на 20 Март , ама од 7 Април имавме односи пред тоа не и бебчо одговара на 20 недели (ама некни на 24 кога бев на скринингот) па јас си рачунам од денот на односите и на период календар така од 7 април ми покажува дека сум 20 г.н и 3 дена
Pcelka nie si bevme zaedno ete jas sum 22+5 isto posledna menstruacija mi bese na 21.03 no nie posle Toa odma imavmme I si Mislam déka sum bremena odprilika 29-30 mart
Skoro site sme tuka nekade jas sum 24+4 dena zimni decinja ke si rodime Deneska mnogu mi e zesko,klimata ne mozam da ja pustam sinko e nastinat i temperatura ima i grlce i se tresi se kazuva deka mu studi dusicka na mama mnogu e nezen kako majka mu Momickata kloca li kloca misles fudbal igra kaj mama u mese i taka...vo sabota si ide mm i sum kako so go nemame videno 5 meseci ke nema da mozeme da mu se izraduvame i koga doznaa drugari,rodnini deka si ide mi zvonat dali sme sakale gosti i im rekov posle edna nedela...gluposti taka minatiot pat toj ne dojden od aerodrom tetki,strini,cickovci tuka..da ne mozes da se vides,sin mu nemozese da si go gusne od niv..bez oset luge i sega im kazav na site,sakale se lutele ic ne mi e gajle Pozdrav i guski do site
Pa mi dade deka sum ja primila kaj nea ,ke vidam pak kaj nea,zasto u socijalno mi vika od transfuzija,a ti izvestaj od maticen imase ili od transfuziju ?