Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    431
    Девојки дали некоја со соочува со 'рчење во бременоста?
    Од кога влегов во трет триместар јас сум како моторна пила, еве 35та недела и некако се почесто и почесто станува, дури и сама се будам од што е гласно а претходно никогаш не сум правела вакво нешто...
    Што може да користам за да го намалам ова, буквално е неподносливо па и мм ми е ненаспан од мене :D

На Dijana DM му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.811
    Допаѓања:
    12.696
    Нема спас, ќе пројде кога ќе се породиш. Нека трпи малку хахах, а он кога хрчи:rofl::rofl:

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blodixx

blodixx Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2025
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    17
    Дали некоја од вас ги има правено првите брисеви микробиолошки во Ремедика?
    Колку чини ова?

Матичниот ми спомна дека треба да се направат после првиот скрининг и Приска.

Па размислувам и за приватно, ме интересира цената, дали има некои пакети што како брисеви спаѓаат во испитувањето и слично.

4. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    383
    Не знам мислам дека не. Бев синоќа во Систина не можев да се смирам излезе дека ми се тегне кожата да се мачкам од надвор и да пијам магнезиум за да ми ја опушти матката прва бременост ми е па мора и малку драма

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    383
    Е добро де стар обичај е. И мајка ми ми го направи ништо лошо ни страшно нема во тоа. Секој си има верувања. Што е важно кој век сме ако на некоја мајка т.е. баба од минатиот век и е кеиф за таков обичај па зошто да не.

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    921
    Ехе колку пати сум се исплашила така и на колку прегледи сум отишла секогаш истово ми го кажувале. Сега сум скоро 29 и веќе си знам што каква болка е

На fragaria и hannybanny им се допаѓа ова.
  7. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    660
    Прошлата недела правев микробиолошки брисеви и урино култура 5600.
    Скрининг е 6600 мислам, приска незнам не сум правела таму.. Можеш да се јавиш во контакт центарот да прашаш дали има некој пакет за све комплет да си направиш .

8. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    753
    И јас сум иста. Кога влегов во 7ми почнав со хрчење:D Маж ми се бунеше на почеток, виде не виде си легна на брашното. Ќе не издржат неколку месеци, нас како ни е :D:D

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.335
    Допаѓања:
    2.072
    :$:$:$ незнам чаре, ама и мм мене ме буди демек сум хрчела, што до сега не беше случај:?::D:D
    На страна спијам ама изгледа во сон кога ќе се свртам на грб несвесно ја палам пилата :worried::D
    Иначе незнам која какво искуство има ама јас до 30 недела како да не бев бремена. Од кога влегпв во 30 ( а сум 30+5) мене ми е мачно , отечена сум цела.... И времето ваљда си го направи свпето ама до крај на јули /август страв ме фаќа како ќе бидее:wasntme:

На fragaria и 1RedLipss им се допаѓа ова.
  10. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    4.039
    Обавезно шише да си земеш, за секој случај да си имаш ако треба дохрана да дадеш.
    Авент стаклено имам, а и мислам најмногу препораки за него ќе добиеш.
    За цуцлите немам совет, зедов Бибс за почеток и после тоа уште неколку вида ама ниедна не фати и сега веќе се откажав:D.

На Merten му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.904
    Допаѓања:
    4.062
    Хахха двете цимерки во постродилна ми хрчеа многу, воз мислиш. и психички се спремав да заспијам пред нив зошто ако заспие она јас толку како буф ќе бидам будна. Мм вика што не кажа да ти донесам тампони.
    И на ПИН имав такви макии ама ај така се помирив и со хрчењто од мм. :rofl:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.904
    Допаѓања:
    4.062
    Имам авент, и бибс. Бибс ја сака мн, кружна е, тоа не ми се свиѓа, сакав да најдам сплескана ама нема. Многу се учат и кружниве им прават вакум и сака да спие со неа, све со неа да прави. Земи си една секако, незнам кај ќе се пораѓаш ама се смирува бебе, да не плаче.

На Гак ги тестираат бебињава ако има мајка гради тврди, не носат млеко за бебе демек да се учело на града... а на цимеркава не и фаќаше, градите тврди може и канали запушени, вода млака немаше топла да влезе да измасира града, сестра немаше да влезе барем да и помогне да фати бебево. Бебе пишти му се јаде. Хаос.
    Првата цимерка имаше цуцла, со неа еден ден бев, и она слабо млеко, и како ќе му ја даде цуцлата ќе поспие до млекото додека го донесат и посмирено беше бебче.

На Mila0000, Merten, fragaria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.148
    Авент soothie тие што ги има тука јас лично не би ги препорачала. Многу се гломазни и тешки. Не се ко тие “старите” што еве упте ги даваат во Ремедика. За жал ги нема кај нас. Јас порачав преку другарка од Германија ама цимерката прашуваше и ги препорачаа на Медела тие за новороденчиња што се.
    Шише имам на Медела јас на подарок што добив, а со првото имав земено Авент анти колик и ми беше супер. Стакленото неккао тешко ми беше, а за убаво убаво е.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    649
    Допаѓања:
    753
    Јас зедов авент стаклено 120мл и за понатаму авент пластично 240мл. Цуцли исто зедов на авент-ultra air happy

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    720
    Значи по ова што ве читам убаво е да се има купено некаква цуцла и шишенце да се носи со себе на пораѓај па после да се докупи по потреба

На Simon4e0507 и jagoda777 им се допаѓа ова.
  16. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.082
    Баш денес и јас разгледував цуцли, и во дм во Германија читам ревјуа, бејбилов има премногу позитивни критики а се многу поефтини од овие брендираните.
    За цуцла се препорачува ако се дои да не се дава првите недели за да се приспособи уште малку а ако се храни со формула може веднаш од првиот ден, а и шо знам не ги сакам јас ич цуцлите, најубо е да си е навикнато колку шо можи без цуцла и од медицински причини, кога ќе видев па поголемко дете со цуцла ептен ми беше онака безврска.
    За шише или нук или авент ќе земам.
    Ќе си ги порачам од Германија, сега правам список па сопругот нека се позанимава малце :)

17. Amelia.

Amelia. Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    1.144
    Дефинитивно е најубаво без цуцла ама кога ќе врисне бебе и те како е утеха :D

Поголеми шетаат со цуци затоа што е најтешка одвика тоа за нив.

На Ladyme, Feniksgirl и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  18. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.702
    Допаѓања:
    7.631
    На ГАК пред 5 ипол години на син ми му даваа ад од шприц. Не знам што ќе ми служеше шише да имав. Овој пат може да си земам силиконски брадавици за во болница затоа што имам вовлечени и после година дена доење со силиконски, не се научивме без, а сестрите на гак освен тоа дека немам млеко ни брадавици не знаеја друго да ми кажат, среќа што бев 1 ден само таму... Сакам без силиконски овој пат ама не на цена на тоа ич да не дојам. Цуцла шознам, ако купам може и да ја земам со мене за секој случај. За пумпа се мислам, се зависи од тоа колку долго ќе бидеш во болница, не би земала, ако треба ќе ми донесат дополнително.

На fragaria и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  19. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    1.316
    Нема правило за цуцлата, зависи од детето има и деца што не прифаќаат цуцли што сакаш прави а има и деца што до 5 г не можеш да ги одвикнеш. Јас лично би дала цуцла. Па ќе се потрудам после да не биде тоа до 5 години :D
    И некако послатки ми се кога ќе видам бебе со цуцла. Па си викав кога ќе имам мое сигурно ќе има цуцла :D :inlove:

На bokace1, Трагедијаупмм, Ani93 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.414
    Допаѓања:
    5.671
    :D8)
    за на пораѓај не ти треба. за дома да.:D јас лично користев на нук цуцла и шише. иако беше на ексклузивно доење од шише и давав молзено, а цуцла се сложувам дека е добра работа дур се мали, ако не ги одвикнеш на време после големо дете не го личи со цуцла, а и педијатарот нас ни рече дека се деформира вилицата, ние ја одвикнавме негде пред вториот роденден и не знам дали беше случајно ама од тогаш прозборе нагло:D

На Трагедијаупмм, jagoda777, Cvetce_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.