l Не да ми се јаде мекици и мене ама ете не сака . Ноќеска пак имав неколку епизоди на болки а преку ден ништо, баш чудно. Сега ми е страв да идам да спијам пошто знам дека нема да се наспијам, а како ќе раѓам без сон ако продолжи вака еве не знам. Во понеделник сум на цтг, среќа осеќам дека мрда беба уште, може не толку многу ама пак е тука иначе ќе отидев до сега да видам што е работа .
Ќе раѓаш и без сон немај гајле. Јас не бев спиена 24 ч , па да видиш која сила иде и едвај чекаш да избуткаш да се олесниш. Туку, мајка ми утре посекако за доручек ќе прави мекици. Ајде раѓајте, за да си каснам со повод
Devojki kakvi peleni zemavte pamoers premium care ili neshto drugo? Gledam mnogu popust ima na ananas pa da iskoristam po 500 den se pakuvanjata od 50 peleni i plus za 2000 den smetka ima kupon za namaluvanje 500 denari
И второ и поминат термин само што со првото имав итен царски во 35+5 па ништо не искусив од ова, освен болки кои ги имав околу еден час само и толку, па ова ми е се ново.
5ипол год.поминаа и реков да пробам природно. Ќе ме чекаат 10 дена после термин па ќе видеме како ќе биде. 3 дена поминаа
Јас лично провокација. Е сега некои викат посилни биле болките , некои не. И за кај царскиот ќе најдеш на различни мислења. Мене ми пуштија малце венски провокација кога почна веќе раѓањето, неможам да ти кажам дали болело повеќе, бидејќи толку пребрзо беше кај мене, буквално се качив на бокс и на прв напон искочи глава и на втор телото на бебе. Што и да одбереш, само мисли позитивно.
Јас со првото се породив со провокација ама набрзо после провокацијата ми ставија епидурал и не осетив ни една болка. Јас лично би бирала провокација пред царски. Уствари царски само ако е итно, се друго природно па и со провокација нека е
Јас со првото пробавме со провокации. 20 саати провокации без ефект. Болки имав како менструални издржливи. На крај сепак мораше царски ама не се каам што пробав барем. Пак така би одбрала. Зс второво сакав природно ама немаше услови и се породов царски. Ако виде некоја ноџиња на фб или инста на ремедика, мојава женска е
Зависи од која причина.. Ако е надминат термин, индукција со епидурал е супер опција. Ако е од друга причина (заматена плодова вода и сл,) што е индикација за царски, царски. Знам дека во странство вакви причини не им се индикација за итен царски затоа го спомнувам. Царски е реално абдоминална операција, многу потешка од операција на слепо црево (лапараскопски), а после апендикс препораката е 3-4 недели мирување. Со царски невозможно е да мируваш и многу често како последици се јавуваат адхезии и останати проблеми со колкови, колена итн. Сега, супер е што го имаме како опција зошто спасил многу животи и кога е неопходно и најбезбедно и за мајка и бебе, секако не е тема на муабет, меѓутоа за личен избор мислам дека ретко се обрнува внимание на комплексноста на самиот зафат.
Во врска со цуцлите мое искуство првото дете не ми прифати никако цуцла а цицаше и да ви кажам некогаш е и убаво да прифатат цуце,зашто кога и да се расплачеше или ќе се раскинка нешто бараше да фати цице иако не и се цицаше па некогаш местото каде се наоѓавме неможеше да дозволи и морав да идам некаде да и дадам да се смири,за разлика од цуцлата што имам блиски со бебиња сум видела дека им врши доста работа вака при плачење или при спиење.
Не знам дали се хормони, што ли е мислам дека нема емоција што не ја чувствувам на дневно ниво. Ќе станам цела превозбудена, спремна дека денес може е денот, среќна, едвај чекам да се запознаеме, па во тек на ден ќе ме фати паника, па ќе почнам да паничам што, како, зошто, па после ќе бидам тажна и ќе се расплачам од нешто, па пак ќе ме фати некоја возбуда, па после тоа имам чувство како да е се ова нереално и на друг му се случува, значи не можам да си визуелизирам ништо, скроз се дисоцирам, па пак ќе сум океј, па ноќе веќе болат колкови и прежешко ми е па ќе си речам ајде нека биде само И така во круг, ролеркостер.
Здраво мајки, прва бременост ми е 39+ сум, дали некоја се соочила со течна столица и повраќање пред пораѓај? И во бришење веќе чудна боја исцедокот како мрсулчиња, и како струја осеќаж на момент во долниот дел од стомакот Искуства ве молам..?
Za povrakanje jas koga bev devojkata do mene sto bese povrati,za is iscedokot kaj mene bese rozenikav crven i koga otidov mi rekoa 6 prsti otvorena taka i ja se osekav u dolniot del ova kazuvam moe iskustvo nemora da znaci deka e.isto ti posakuvam sreka