Негде цуцла негде цице или прсти.. децата бараат нешто за утеха и да се смират. Прсти мислам најтешко се одвикнува дете. Имам пријателка не и фати цуцле ама три прсти во уста еве градинка. е малата, има 3 год уште ги држи и само ја караат.
Мене ми е со палчето... Еве сеа за заспивање уште го користи речиси 5 ќе е уште со лута пишерка не сум пробала од што ми е страв да не фати очи.
Јас сум била со палчето и не ме одвикнале до тргнување во школо и ден денес имам проблем со вилиците за кој ортодонт ми рече дека е од цицање палче… Така си реков подобро цуцла него ли прсти за мојава бебка и демек прифати цуцла на почетокот до прв скок и толку беше сеа ја плука се мршти и бута цели тупаници во уста и бара цице цело време
Dali nekoja majka dur doela piela metildopa i nifedipin? Sega citam na upatstvovo pisuva deka nifedipin ne e dozvolen
Земи од аптека Грозозо се вика. Ова се мачка на цуцла за одвикнување, можеш и на прсте да и ставиш. Ми го кажа другарка како успешна мисија. Споделив и на уште 2-3 познаници, сите ефикасно тргнале цуцла со ова. Пробај.
Ќути Во градинка ги караше она и уште едно девојче истото нон стоп и се криела во ќош за да цуца Вика чим И ја нема во некој ќош е и со грб свртена цуца прст... И се заканував и со луто и со се џабе. А треба да и ставам па шо ќе биде биде
Мојава почна со прстот во уста и морав да и пикнам цуцла. Побрзо од цуцла ќе се одвикне, отколку од прст. А цуцаше палецот. Знаеше и на почеток да плукне цуцла и да стави одма прстот.
Ајде кај мене на мекици! Се роди мојата принцеза Имам многу да пишувам како стигнавме до тука но ќе раскажам во некоја друга прилика ❤️
Ајде мами нека е жива и здрава! Јас по сабајлечки каснав мекици, осеќав дека некоја бебла ќе се роди денес!