Извинете ако не е за тука, можеби на некоја трудница ќе и треба… продавам појас за трудници од medicus help, пробан е само не е носен бебенцето си се качи горе за кратко откако го купив… го продавам за 1200 денари. Ако има некоја трудница заинтересирана нека ми пише
21 nedela sum a seuste ne sum go pocustvuvala dvizenjeto na bebeto prvo dete postelka na zaden zid zensko pred mesec den bese na uktrazvuk Sega imam.zakazano za vtor skrining za tri den a nekako zagrizi sto ne go osekam dvizenjeto
Мислам дека е нормално , не е кај секоја жена исто. Докторката ми кажа дека може и до 24 да не се осети.. Види малку мрдни го стомакот , касни благо и легни сконцентрирај се, можеби ќе ја осетиш. Јас во 21 некој ден ја осеќав појако некој ден скоро па воопшто, ама секоја жена е различна. Верувам се е добро
Жени, трудна сум со второ. Откако влегов во 13 та недела и денес втор пат ми се случува да го почуствувам истото движење како бран на момент. Иако мислам дека е рано, гледам дека е возможно во оваа недела прв пат да се почуствува движење. Што мислите?
И јас тој период почнав да го осеќам второто, точно знаев кога е таа, а кога се цревни движења, скроз правев разлика. И со тек на време почнав сѐ поубаво да ги осеќам истите движења што устври ми потврди дека сум била во право. Така да најверојатно си го осеќаш бебушот .
Moze slepo crevo vo bremenost da mavne? Imam.bolki vo desna noga i mi trnee, kaj stomakot imam od desna strana tapa bolka se stiskam da vidam dali pojako ke me zdobole ama ne
Женско што советувате ,јас викендов мирно го поминав ,среда полнам 40 та недела. Дали утре да идам на контрола ГАК или среда... не знам што ќе беше ова и пешачев и на лента одев и никако не мрдна... всушност од четвртокот веќе не ни отидов за преглед ама вчера непто ме напнаа жени дека можело неосетно да се отворам не знам шо.. и сеа стварно не знам шо да прам а не ми се иде пак да се шетам.
Абе неосетно има жени што се отвараат. Ама контракциите за напон , кога излага беба се осетни хахахха Да си почекаш до среда. Ама мислам ќе се породиш до тогаш ти.
Се надевам ми се смачи веќе ,се штрецам на секое движење... а ритка некогаш понекогаш и контракција ама една во 5 саати... или навечер во спиење знае Со првото пешачењето помогна ,сеа на лента одев мислејќи полесно ќе е тоа нигде го нема седи со раѓањето уплашени се сите дома да не родам како комшивката