прашај си го гинекологот имало некој сируп мислам беше, за запек во бременоста една познаничка 10 на дена не била во вц и докторката и го дала тој сируп и одма имало ефекти
златна јас сум породена после пораѓајот ми се појави ова дали оти сум со царски или нема врска ама мн боли уфф
Za zapek i jas imam cueno slivi suvi ili kompot.A isto taka mene mi pomagase od porano,zemi lazicka kafe obicno tursko i goltni go na suvo.Bi trebalo da te spotera vo wc.
за запек помага -салата од домати со маслиново масло и едра сол - расолна зелка, или салата од зелка исто со маслиново масло - мене лично кафе и кока кола - жешко млеко со лажица маслиново масло во него - или насабајле пола саат пред појадокот на гладно 2 супени лажици само маслиново масло, голтнете ги, знам дека не е вкусно ама ова најмногу помага - исто така помагаат црните сливи може и компот од нив ако нема свежи.
1 месец: 1-5 недели 2 месец: 6-9 недели 3 месец: 10-13 недели 4 месец: 14-17 недели 5 месец: 18-21 недели 6 месец: 22-26 недели 7 месец: 27-31 недели 8 месец: 32-36 недели 9 месец: 37-40 недели http://tvoebebe.com/BREMENOST/bremenost.php еве јас по ова си рачунам
Мислам дека ова веќе е објавено во оваа тема, но сепак еве го пак за да не луташ наназад по странициве. bremenost/gestaciski-nedeli-t11933/
Труднички, ве нема нешто денес, кај сте? Јас еве по дома , ладното почна па си седам на топличко, си го греам мешко
мешковци како сте? ние денес бевме на преглед, и тоа кај специјалист,абе шо... истиот преглед ми го направи што ми го правеше и мојата матична докторка, му ги провери сите органи на бебето, протокот на вода , и важно се е добро, се како што треба е ама ова мое маже си е седнато, така да ми вика докторката ако си остане вака ке мора да се породам со царски рез, затоа што по природно ке било тешко за двајцата. И ете си го сменав тикерот, сме пораснале, сега сме 30 недела , леле ама ич не ми се верува како поминува времето а и докторката ми вика ако сакаш ке го темпираме на нова година да се роди и да си лапнам некој денар плус п.с заборавив да кажам до каде е нашето здравство, ми вика докторката абе немам хартија подолго време и затоа неможам да ти дадам сличе
i jas vo 30nedela samo sto me isplasija vcera deka mozam pred vreme da se porodam pa sega samo i lezam i plus dodatna terapija da izguram do 36nedela samo bog neka mi e na pomos,pozz feminki
ајде се ке биде во ред дедо боже ке си чува бебенцата а кај нас ова ке да е наследно , и мажот ми на времето бил карлично поставен, и свекрвами природно се породила, со многу маки... барем сега има алтернатива
Не се секирај се ќе биде во ред. А дали ти дадоа апчиња за созревање на плодот? п.с Додека лежиш нозете практикувај да ти се повисоко од колковите поткренати - на перници или нешто слично.
od terapija primam utrogestan od 200mg 3-na den,ginapril po 4-na den,verapamil po pola isto 4-na den,vitamini,magnesium,inaku sum bremena so bliznacinja ednojajcani se,do vcera go primav samo utrogestananot a od denes mi ubacija ginapril i verapamil,bebencata super se razavivaat 1400 se teski,do toj zaklucok dojdoa od toa sto grloto na matkata pocnuva da se smaluva i imam bolki vo stomakot pa zatoa mi ubacija i ginapril a poradi nego i verapamil zatoa sto predizvikuva mn silno cukanje na srceto,se nadevam se da bide vo red