Ако се како овде во трансфузија брзо ќе се разбереш, јас за печатот со крвна група во мајчина книшка се враќав 3-4 пати само затоа што на книшката сум со моминско, а на личната карта и мајчината со презимето на мм. Па на крај дури се сети една докторка дека матичниот број во старата книшка ми е ист со личната карта и дека јас сум била таа.
ova kako jas da sum go pisuvala isto bese koga mas mi si dojde narod bes oset domasnite isto sveki celo vreme kaj dedo mu da sme odele da posedeme sto ke Pravam kaj 75 godisen covek Ona ne odi nie da sme sedele Abe oset nemat
А треба печат која крвна група си во мајчина книшка? Јас дури денес добив мајчина од матичниот. А кој треба да го стави тој печат таму матичниот?
Јас имам печат во мајчината на првата страна кај што се податоците. Не знам дали мора, јас си барав, видов дека на сите пред мене што имаа книшки оставено им ставаа и плус сами ми ја побараа мајчината. @tweety26 во трансфузија го ставаат.
Mene mi otvori majcina kniska ginekologot ne mi spomna za pecat a krvna grupa mi pisa ja predhodno imav ispitano pred bremenost na krtonce go odnesov toj ja prepisa vo m.kniska a kniskata mi stoi kaj maticnata vo karton neznam stvarno kako treba i jas
Здраво мами, сакам да ве поздравам.Утре е голем христијански празник http://mkd-news.com/golema-bogoroditsa-zashtitnichka-na-bremenite-zheni-na-detsata-i-na-semejstvoto/ Одете во црква и запалете свеќички за здравје.Јас мора да проверам дали утре кај мене ќе работи црквата за да отидам до таму.Голем празник е,ама и поповите си имаат постојани работи и не секогаш е црквата отворена. Се надевам дека сите сте добри, поздрави и гушкиhug:
More da ne ne vratat bez takov dokument dodeka e vreme da si prasam maticen sto vikas site razlicno pravat
Dobar den zdravje jas sum u plan da odam do crkva,kupiv corapi maski zenski ,peskir, zejtin i ke odam ,ubav den ubav praznik e pozz
Поздрав @eliii89 ти си ни нова на темата или не сум те забележала.Со лесно да си ја износиш бременоста, јас сега гледам на страната на црквата ништо не пишува за утре дека ќе е отворена, се надевам дека до вечер ќе стават нешто
Па затоа и јас си мислам дека сум малку покасно останата од 7 до 13 имавме односи а на 27 ми испадна позитивен , па на 30 бев на ехо и ми кажаа 3 недели дека сум била но тоа и не е толку битно најбитно е да ни се живи и здрави срцулињата мали и да си пројдеме лесно на пораѓајот сите
Nie vecherva odime vo crkva, kaj nas taka se odi. Mislam se odi i utre ama od vecherva se pochnuva. Taka da jas za polovina saat trgam vo crkva Neka ne shtiti golema Bogorodica site, i da ni e vechen praznikot. Za mnogu godini!
Gi broite nedelite od denot na poslednata menstruacija ili od denot koga mislite deka ste ostanale trudni?
Ден на последна менструација. Зедено е во предвид дека зачнувањето настанало +/- по 14 дена од тој ден кога се земаат мерките на бебчето или срцева реакција. Секако со исклучоци кога има закаснета/порана овулација, но и тогаш си се брои од последна менструација, само кажуваат дека според мерките е за друг термин.
Pozdrav samo so lesno na site da ni e,da nova sum od pred nekolku dena,a jas od sabajle planiram zdravje da odam,ke stavat sogurno
Јас ја читав темата за предизвици кои ги носи мајчинството, па ставив масло на коса, па 2 саати се бањав, се чупав, пеглав коса, се шминкав, бев со другарки на кафе. А не цел месец се заседнав дома, кога ќе се стемни одиме со маж ми на кафе, се шетаме малку и после цел ден сум дома, чистам, готвам, перам... Викам уште 2 дена до термин имам, после којзнае како ќе биде. И така си посветив ден на себе и сега после ова може да дојде Луничка