Од разговор со доктор ми има кажано (а и чичко гугл вика исто) дека од 3 до 4.5 е нормално. Се испод можно да е потребно мирување, терапија, контрола.
Здраво, во прво тромесечје од бременоста сум и ме интересира дали има опасност од некаква инфекција или слично доколку се оди на море, од самата сол, бактерии или сл.?
Девојки, пред бременоста никогаш не сум имала покачен холестерол и триглицериди. Во текот на бременоста на секоја измината лабараторија постепено се покачуваше, сега ми е 8,9 холестерол и триглицериди 2, дури и аст ми ми е на горна граница, 30та недела сум. Дали некоја се соочила со ваква ситуација, знам дека во бременоста се покачува холестеролот, но ова е веќе многу.
31 нед, пред да се отворам правам крвна слика, холестерол 10.5, триглицериди 2.05..за неколку дена се породив царски. Крвната слика два пати после пораѓај више нормализирана , последно холестеролот 5.9, триглицериди 1.3
На секој во бременост биле покачени овие вредности.И јас претходниот месец се извадив од такт додека докторот не ми објасни дека тоа е нормално и не треба ни да ги испитуваме во бременост а дека се враќаат во нормала откога се породиме
Од самата сол не би требало да се појават бактерии дури и е добра за кожата. Е сеа зависи и кое море кој период, каде.. јас живеам на јадран и знае некогаш во одреден период од годината на одредени плажи водата да биде забранета за бањање ради бактерии, ама во принцип е безбедно бањање во море за трудници. Во претходната бременост бев баш цело лето прво тромесечје и докорот ми рече слободно можам да се бањам во море само да избегнувам јако сонце т.е да идам на плажа после 5 попладне
@Трагедијаупмм Ако се пораѓаш на ГАК, имам скали за позајмување и фини комшии шо нема да се бунат и пешки ќе си тркнеш да се породиш
Јас ниту еднаш немам испитано холестерол и триглицериди дур бев бремена, на упатите беа изоставени. Месец одкога се породив испитав и имав покачени ми рекоа е нормално и ќе се стабилизира и на 2 месеца веќе си беа во нормала така да не се чуди и после пораѓај треба време за стабилизирање,самото тело е предодредено да складира масти за бебето
Жени, да ве прашам јас бев на отказен рок 3 месеци. Во тој период останав бремена. Сега ќе сменам работно место но ќе имам 3 дена прекин во стаж. Ме интересира дали ќе ми следува породилно од новата фирма и доколку да како ќе ми се рачуна просекот?
Јас за беља се продив две ипол недели пред термин, а нели демек сите надносуваат бла бла ама ништо не фатив.