Здраво девојки, Дали добиените вредности од крвната анализа се нормални за бременост во 11 недела? Примам Novalec пренатални + Магнезиум директ. Прва бременост = неискуство.
здраво, Имаш покачени леукоцити и гранулоцити можно е да имаш некоја бактериска инфекција. Исто така и чим почнале хемоглобин и хематокрит да се намалуваат можно е да ти треба некоја терапија за железо наскоро. Прашај матичен
Невозможно е да се функционира, работи, оди на одмор, без да се изложиш на сонце, колку и да бркаш сенки, шешири итн...сонцето е насекаде Мислев за нешто плус фактор 50...Претходни лета сум пиела лентрика, ама сега верувам дека не е дозволено.
не рече ништо дополнително да земам, освен повеќе да сум конзумирала спанаќ, телешко месо такви работи па да се види наредниот месец како ќе биде.
Многу често во бременост се покачуваат леукоцити а паѓа железо и хемоглобинот Реално најмногу помага телешко месо ако јадеш тоа исто цвекло спанаќ и сл. Но ако има потреба се пие и суплементи за железо Гледај некои поквалитетни без многу додатоци И ц витамин исто напоредно со железо
Ани мери крвен притисок да не ти е накачен, железото да не ти е ниско. Најдобро пријави кај гинеколог
Прашај си гинеколог и види кремиве со фактор за лица со алергија на сонце беа. Не ми телнува на фирмата, ама на Зегин онлајн ги гледав.
Devojki 31 nedela, zgolemen sekret vekje 2 nedeli, nema boja belo e nema miris, dali e normalno, ne pamtam iskreno. Vo sreda sum na brisevi ama sepak da prasham da se smiram malce
Cela bremenost sum so sekret. Brisevite do sega cisti. Koga se pravat brisevite vo tret trimester? 31+5 sum I jas ama ne mi spomnaa za brisevi.
Дали правевте испитувања за токсоплазмоза во сите три тромесечија? Јас направив во прво, во второ не и сега за во ова се мислам дали да правам.
Своеиницијативно направив ТОРЧ кога останав бремена. Имав анти тела на цитомегаловирус... појма немма дека сум имала таква работа... и тоа го направавив уште два пати ама имам антитела и успат и токсоплазмоза . Сега за трет триместер може да направам.... чисто за себе.
Mene 5ti pat mi e ova shto gi pravam site brisevi bidejki imav sludge i morav da gi povtoruvam cesto. Mi rekoa deka e vonredna proverka da sme sigurni deka nema nishto. A toj poslesniot shto e za streptokoka samo eden mi rekoa 35-36ta
Еее ама во Германија. Ја не живеам во Мк ама живеам на балкан и овде не касапат со цени, зборам приватно. Нели и пренаталните тестови се негде до кај 200/300€ ако добро сум разбрала?