Ајде мешковци нека е за многу години празникот, и да ве чува Богородица сите до една и вас и бебињата да поминеме лесно на пораѓај и да сме живи, здрави, весели Заштитничка на бремените жени, на децата и семејството.
И моето е машко а стално го сонувам како женско а веќе како шо го гледам на ехо нема сомнение дека е машко.Велат дека значело нешто убаво кога сонуваш женско бебе изгледа до тоа е И денес ме болат препоните одвај одев преѓе.Ова е нешто ново
Neka e za mnogu godini praznikot mamicki Gospod i Bogorodica da gi cuvaat nasite bebinja i nasite najsakani .
За многу години нека е празникот! Мајката Господова нека не чува од секакво зло, со Божја милост да донесеме на свет здрави дечиња! Среќен ден мамички! Убаво е да се појде во црква, но не заборавајте дека за искрена молитва и убави мисли нема погрешно место и време! Ако некаде утре не се отворени црквите или сте спречени да ги посетите, помолете се на Богородица од дома, голема е нејзината милост, ќе помогне! Поздрав и убав празничен ден ви посакувам!
За многу години да е, да не чува Богородица сите трудници и нашите малечки, да си ги родиме здрави и живи. А на сите што се обидуваат да ги благослови уште оваа година со бебе. Ние утре рано ќе одиме на литургија, ќе се помолам и таму за сите!
Pozdrav mamicki, za mnogu godini da ni e praznikov, da si isterame site dobra bremenost. Nie se spremame ke odime da se odmorime na planina, imajte ubav praznik i prodolzen vikend.
Утрово едно одење во тоалет одма на фемина/ Значи вака, имам некој исцедок од вагината, кој е како бело прање само има зеленкасто жолтеникава боја. Два три дена така, ретко беше и не му давав никакво значење викам ај бело прање е. Ама еве сега не е ретко. Густо е многу, да не ви се згади, како павлака од прилика има густина. Мирис нема. Лошо нешто е ?
Денес е убав ден, нека ни е за многу години празников, нека ни е напомош мајка Богородица, на сите да ни помогне да си го донесиме на свет нашите малечки здрави и прави. Јас си ги зедов резултатите од микробиологија од брисевите и се е во ред. Поздрав мамички и имајте убав ден.
Па 39 + 5 дена. Уште два дена до термин. Ако е тоа добро, ја мислев нешто да не е во ред. Јас уште кога дознав дека сум бремена реков на Богородица да се породам, многу убав ден ми е. Можда желбата ќе ми се исполни.
Нека е за многу години празникот,да не чува Господ и Пресвета Богородица и нека ни дава сила во тешки моменти. И јас имам многу бело прање,се чувствувам се како измочана,белким нормално е
@Lisa_Maja нормално е, и јас сум таква а најлошо ми е што не можам секојдневни да носам одма се иритирам. @SelinaKyle со лесно да е, да ти се исполни желбата за денес да се гушкате со бебуш! Добро утро на сите, убав ден да имате!
добро утро од мене,среќен празник за многу години,да не чува и штити мајка Богородица сите,јас на денешен ден имав положено за возачка дозвола пред 8г и мие убав денот,а оваа година многу сакав да се пријавам за кума во црква,но за зал желбата не ми се исполни од финансински причини здравје следната година ,За многу години да е празникот ;*