Мене во аптека ми го препорачаа After nip од Фрезидерм како безбеден во бременост, ама тоа е само за после убоди.
И мене ме интересира ова, во последно понекогаш имам исцедок, немам никакви други симптоми, ни чешење, ни печење, ни мирис... матичниот ми е на одмор. Која боја е нормална? Ќе се трудам да опишам најнегадно што можам Спојлер Најчесто е проѕирно-бело, ама некогаш мааалку жолтеникаво/накај малку зеленикаво, како мрсул се познава на долната облека. Нормално е? Пред околу 2 месеци имав интензивно жолт исцедок со непријатен мирис, и малку печење при мокрење, тогаш ми кажаа кандида и ми дадоа вагиналети и крема. Имам уште од кремата, ама не знам дали е паметно 'превентивно' да ја користам на своја рака
И кај мене е вака, некогаш само воденест, светло жолтеникав, некогаш погуст, без мирис, нема печење, чешање. Мислам дека е нормален исцедок. Кај мене се појави нешто ново од пред неколку дена, ареолите на градите ми станаа по осетливи, после некое време забележав како наводенето на блузата, мислев дека сум се натопила, после некое време пак, на благ притисок забележав дека од двете гради имам проѕирен исцедок. Повремено имам пецкање, градите пак ми станаа тешки деновиве и денеска еве постојано си капе по малку од двете дојки .
Брисеви ти направија после кандидата пак? Иначе чекај, сеа лето те фаќа, има ко помочана да бидеш. Зеленко не треба да има. Белузлаво, проџирно, така треба да е. Па и малку накај жолтко не е страшно. Која недела си? Колострум е, јас имав од 16та недела и кога се породив извирав од млеко. Можев да донирам. Ти се спремаат градите за млекце.
Кај мене до сега немало течност ама овие денови приметувам како трошкички од отворот на пупките од градите можеби ќе има понатаму нешто некаква течност
Нее, не треба да ги стимулираш градите додека не се породиш, можеш контракции да направиш. Евентуално да пробаш така ако капе во некоја бубамара, ама пак не можеш ништо да собереш, не тече којзнае колку.
Не, во бременост се спремаат само градите и знае кај некои да има така по некоја капка. Не е тоа дека тече неконтролирано.
Не ми направи брисеви пак. Кажав дека немам повеќе ни исцедок, ни мирис, и ми кажа само во ред и толку. Подобро ќе му спомнам на следниов преглед нека ме провери за секој случај, да ми е мирна главата.
Јас сум две недели пред тебе и буквално го преживувам истото со исцедокот, градите, сите симптоми, до сега на контроли и брисеви е било се уредно, така да изгледа се е нормално ама наше си е да си направиме паника
Читам до пука и викам аха готова е ќе раѓа, оно амквиозност ја пукало. Ајде утре доаѓај на кафе и ќе се бркаме по скали.
Па да имам време да мислам До 41 ва ќе чекале после индукција... Инаку комшивките почнаа да типуваат дека е машко ,машкото се надносувало
Jas imam 3 macinja kaj svekrva mi. So bremenosta Od mackite moze preku izmet, sto e mala verojatnost. Pogolema e moznosta od ne dobro izmiena salata, zelencuk... posto vo gradina sto ne proaga, I gluvci, macinja, I kucinja..... Inace kaj svekrva mi imam macinja ama sega ne gi fakjam.... a ke napravam I jas za nekoja nedela . Koja nedela si ?
Син ми фати варичела, јас иако ја имам прележано буквално сум како да сум се разболела од нешто. Претпоставувам има шанси поради контакт со вирусот иако имам прележано? Немам поима, гинекологот вика дека не е страшно и дека органогенезата е завршена. Влегов денес во 13 нед