Честиткииии, голема да расте бебка. Ти реков ќе биде, и се уарнило кај мамичка во мешето. Гушкајте се сега и уживајте
Во која лаб правеше хормони ? Овде во МК или надвор од МК ? Еве и јас се извадив од памет денес 32 недела сум ФТ4 7.09 на реф. вредности 7.86-14.41 p/mol метод CLIA Ми е кажано дека лабараториите немале специфицирано вредности на за во бременост. Ова е за во Биотек А иначе на патофизиологија имаат специфицирано само по друг метод и вредностите се 1 тирместар 7,2-16,7 а 2и 3 триместер од 5,6-16,5 p/mol ELIFA
Ние тука некаде сме со неделите и мене како ми се оди на одмор, ми се плаче, ама тоа е, знам дека нема да можам веќе чувствувам тежина на жешково. Се да си биде во ред па догодина здравје.
Надвор од Мк. Така прочитав и по нетов дека се разликуваат вредостите во зависност која недела си од бременоста. Се консултирав со доктор (по општа медицина) вика не е ова страшно ама сепак треба консултација со гинеколог. Во петок сум на контрола па ќе видиме што ќе ми каже докторот.
Никаде не најдов а и никој ми нема точно кажано колку треба да биде ФТ4 во бременост, како што секаде се кажува дека за бременост т.е ИВФ ТСХ треба да е под 2,5. И претходниот месец пак ми беше ФТ4 ниско како и сега и интернистот и гинекологот ми рекоа дека нема простор за паника дека сум била покриена со терапија. А мене главата лудило. Сега во четвртпк пак сум на преглед па ќе направам пак муабет. Ама да беше нешто алармантно немаше ваљда и двата доктора да ме остават така Иначе ТСХ ми е 0,71 а ФТ4 -7,09 . Па неможе и ТСХ могу да спуштам не е ок ни тоа... И така си имам прашалници
Чим доктор и тоа двајца ти кажале дека нема место за паника, верувај им. Скоро при крај си не си стварај нервози, опушти се. Знам лесно е да се каже ама ништо не правиш со overthinking
Еден абдејт од мене. Си дојдов јас на хитна поради тие болки и тој притисок што си го имав , грло затворено но цервикс скратен. 11 недела беше 42мм во Т форма, денес 16 недела 27 во V форма. Примена сум на патолошка па со Господ напред ќе чекам церклаж .