@SanelaS ajde uste tvoeto maze da go precekame i da go zatvorime juni pa poleka poleka da gi precekuvame julskite bebuvcinja
Дали ти кажаа дека од болките е конкретно тоа со грлото? И освен тоа чувствуваше нешто друго? Прашувам затоа што при побрзо одење ми се јавуваат и мене, зборував и со друга трудница и се јавувале и неа, баш при брзо одење во долен дел, и кажале дека е нормално. Ај јас сум со две ама таа едно носи, уредна бременост ја водат.
Можно е да имам и песок или камен во мочните канали според мокрачата па и тоа допринесува за болка плус. Сабајле ќе прават дополнителни испитувања па ќе знам точно дали боли и поради цервиксот. Мој совет на секоја болка одма на ехо
А каде точно ја чувствуваше и дали брзо се смируваше? Среќа што си отишла сепак. Јас чувствувам од двете страни, де на една страна на долен дел од стомак па на друга ама не е јака болка, не знам како да опишам, повеќе е како притисок, тежина. И кога ќе заврши одењето и седнувам, се смирува. Затоа и не паничев, не знам дали збориме за истото ама искрено, ме замисли сега.
Zencinja da prasam tuka,poaktivna e temata. Dali pri boleduvanje vo tekot na bremenosta koe boleduvanje se prodolziva sekoj mesec so prethodno konzulijarno i so odobruvanje od komisija vo fondot za zdravstvo posledniot mesec treba da go zaklucat odnosno zatvorat boleduvanjeto od fondot pa maticniot da otvori porodilno ili pak da si zemes odmor,drugo boleduvanje od opst doktor i slicno do otvoranje porodilno Ili nemora da e zatvoreno/ zakluceno i toa da ne smeta za otvoranje na porodilno od maticniot
Осекам притисок доле во стомакот и вагинална болка . Исто осекав болка и од папукот надоле, ќе се смиреше па пак како контракција некоја. Чим седнав вагиналната болка беше појака . Инстиктот не ми даваше мир да не отидам на хитна. Најбитно ми е бебе е добро , машала пораснало се друго ќе издржам.
Добро што си отишла.. со лесно нека ти е. Јас баш ќе пишев дека бев денес и ми мереа грло не е скратено, ама постелката е ниско и над отворот на грлото па можно е од тоа да се кај мене болките доле на коската..
Која недела си? Ме замисли сега, јас осеќам така вагинално некако чудно ама кога ќе седам подолго време. Кога ќе легнм поминува 28 недела сум
16 недела сум. Баш беше болка што не можев да ја дешифрирам. Чим болката поминува мислам не е страшно, кај мене ни легната не поминуваше.
Исто , кога ќе легнам се поминува . Додушка и госпоќава е запикана со главата на десна страна доле и баш имам притисок таму , левата страна мека десна цела камен Не се остри болките кај мене туку тапа болка минлива со магнезиумче.
Последниот пат кога бев на комисија за патолошка, на извештајот пишуваше датум до кога ми е продолжена патолошка, и на тој и тој датум да се отвори породилно. Пред да отвориш породилно може да користиш одмор ако имаш, а може да го користиш и после породилното, било како. Битно, на последниот извештај ќе ти пиши од кога да отвориш породилно. Тоа ти го отвара матичен
Оф лежи, одмарај, со лесно нека е. За песокот пиј пролом вода јас цела бременост до сега само неа ја пијам, пијам и од чешма нормално и некоја друга флаширана ама 90 % пролом. Поскапа е ама пред ивф имав напад на бубрег и докторот ми рече флаширана, пролом повеќе ама и од чешма, да комбинирам поради минерали ...
Kaj mene ne pisuva,posleden pat mi e odobreno do 10 dena pred termin i pak si pisuva kontrola za prodolzivanje...e sega na maticniot dali mu e problem da otvori porodilno zosto nema nasoki koga da se otvori porodilno tuku pak kontrola..kako ako sakas mozes da prodolzivas uste,ako nekes ne podnesuvas..
Види ми го изигнорира коментарот а јас погодив, прва треба да ме частиш! Честитки и само со лесно и убаво во новите предизвици!
Консултирај се со матичниот. Кај мене требаше сега да одам пак на конзилијарно , но не бев бидејќи ми рекоа дека ке ми дадат максимално уште една недела боледдување и датум од кога да отворам породилно. Датумот даден за боледување до повтрорно одење на конзилијарно (што не бев) , матичниот ми даде извештај кој понатаму го давам на работа па во фондот. На работа се договорирв да работам бидејќи сум од дома, а одморот од 2025 да ми остане кога ќе се вратам . Кога ќе одам во болница и тогаш може да отворам породилно. Требало телефонски да се јавам на матичниот и по исписот од болница да им однесам документ дека сум породена и они отвараат породилно. Е сега дали треба да се носи некој документ на работа па во фондот не сум нај сигурна како е тој чекор понатаму. Ама да се заврши се како треба тоа е најлесно...