Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Првото ми е женско а сеа е машко. И јас така знам дека за женско повеќе се јадело благо а за машко солено

jagoda777 likes this.
  2. Lea321

Lea321 Активен член

Девојки, кажете мислења и искуства за пораѓај во Плодност кај Кристинка

3. mama11

mama11 Истакнат член

После првиот пораѓај многу се плапам сега со второво.. 20 и нешто саати имав болки не се отварав цело време 4цм и на секоја контракција во вц ме исцеди пролив.. Од тоа многу дехидрирав и после пораѓајот многу ми беше лошо ми дадоа антибиотик и уште толку ме протера пролив. Дехидрирана ги молев за инфузија не ставаа не доаѓаа ни да ме видат после 2 дена не пуштија дома со бебето едвај стигнавме до дома се стискав од петни жили да не се онесвестам да не ме вратат во болница викнавме другарка и дојде да ми става имфузии после 3 дена од примање инфузија тогаш се оправив....

4. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Не мора да значи, јас машко носам, претходно благо нејќев в уста да ставам, сега ми иди една пиксна сладолед да изедам :D
    До организмот е, хормони и слични ствари, само да не се претера

Puffy2019, jagoda777 and MorskaSirena like this.
  5. SanelaS

SanelaS Популарен член

Blago, soleno masko ili zensko nema vrska nikakva jas so masko pa osobeno poslednata nedela kutija sladoled maf pravev.

Puffy2019, MorskaSirena and Cvetce_ like this.
  6. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Девојки ај да ве прашам и се случило на некоја да ослабе во трет триместар? Не повраќам, се исто до сега, а се мерам 2 кила сум послаба.

7. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Да да тоа нема врска храната. Останале такви бабини деветини.
    Ја и онака во слободно време кога не сум трудна повеќе си сакам солено него благо

8. Marge

Marge Популарен член

Мене во првата бременост, исто не повраќав, ама немав нешто апетит. И во оваа на последното мерење кај докторот во размак од еден месец бев ослабната. Ако бебе си расте, немаш простор за грижа.

Ariel.20 likes this.
  9. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

И јас бев исти пример, до 6ти месец качив 6-7 кг и после стоев … на крај на 8ми исто ослабев кило две. На пороѓај отидов со 73, 2дена откако си дојдов дома од болница се мерев 65кг. Бебето ми се роди со убава родилна тежина 3.500гр
    Вчера беше една недела откако ја имам ќерка ми на огледало прв пат стигнав да се видам во профил… мешето скоро и да ми е вратено како пред да останам бремена

10. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Здраво девојки
    37ма недела и должина на цервикс денес мерен 2цм :D
    Дали е премногу за оваа недела или :?:

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се намалува, може и до вечер скроз да се намали.
    Уживај си.

1RedLipss and Peperutce6 like this.
  12. Peperutce6

Peperutce6 Активен член

Згодна мами:l: Ни фалиш во групава пишувај ни понекогаш хаха. Како сте со женската?

13. nice-girl

nice-girl Истакнат член

дали имате/имавте отоци по раце, нозе? јас сум 33 недела некако денес се приметувам на десната рака дланката отечена исто болки и во левата мислам дека ме боли секој зглоб, а за нозете да не зборувам само болки гледам да ги поткревам на високо кога седам, пијам вода, прашав може ладни облози со ациди борици, движам чат пат но ако имате некој друг совет слободно споделете... страв ми е сега на крајот да не отечам како жаба

14. Ariel.20

Ariel.20 Истакнат член

Да, затоа ме чуди мене. Апетитот не ми е намален. Исто јадам, немам мачнини а сум ослабела. Ми е чудно, ќе прашам и на контрола во понеделник. Бебе последно беше една недела понапред нема проблем.
    Јас бев слична килажа со првото 71 на пораѓај, со 56 се вратив дома. Ама качував цела бременост, 15 кила качив, немав спуштено ниеднаш. Сега па 5 кила качив само и гледам 2 сум спуштила а 30та недела сум. Се замислив, ама ќе си прашам понеделник да не се мислам. Чим нема кај вас две нешто, ваљда и тоа е океј кај мене :)

Фала ви :inlove: