Да, јас така осеќав и кога и да прашам ми викаат нормално е матката се шири се додека поминува при одмарање ... Гледам да не се форсирам многу а видам дека не можам одма седнувам или легнувам ако сум во можност и то у лево
Tie sto piete Antimetil za kiselini za prv pat denes ispiv edno apce od niv i tolku mi bea luti ( dali deka so vkus na gumbir)...dali se vakvi ili mi dadoa nesto drugo od apteka?
Jas na pochetokot piev Antimetel, da takvi se malku luti. No mene mi gi prepisaa poradi toa sto mnogu mi se gadese i povrakase, ne mi kazaa deka se efikasni i za kiselini? Znachi moze slobodno da pochnam pak da gi pijam, bidejki ovie denovi pochnav kiselini da imam.
Neznam mila jas imam mnogu kiselini i piev gastrogard ama saat vreme mi deluvase i pak pocnuvaat denes vo apteka prasav sto moze da zemam za kiselini i mi gi dadoa ovie i mi rekoa deka bila za gadenje vo bremenost no i za kiselini. Ispiv edno apce i bas mi bese mnogu luto pa se isplasiv da ne nasteti nesto na bebeto deka e takvo,ne sum piela do sega
Сакав и да прашам која големина на алиштенца купивте за бебе во првите денови и за излагање од болница,јас не се сеќавам за првото која сум зела точно а се роди скоро 4 кг. Ама знам дека и беа големки
56 и 62 зимав за првите денови. Син ми се роди 3кг и скоро сѐ ни беше големо, некои 56 се огромни, а некои па му беа добри. После месец дена некаде преминавме на 62.
Знам дека повеќето ни беше мало бидејќи беше 4590 гр кога се роди. Мислам дека со оглед на тоа дека беше лето 56-62 ни беше најкомотно уште од старт ден1
Женски кога се врти бебе нормално е да заболува дури? Цел стомак се движи и осеќам чудно оптегнувањето па и некогаш ќе ме заболи ...не многу ама...29 недела А некогаш кога ќе шутне од памет ме вади ќе подрипнам дури ...ама тоа е друг момент
Лана антиметилот не е за киселини, помага во варењето на храната и во гадење повраќање, пробај со кесичките ваја, грдички се на вкус ама помагаат тоа чуство на жежење и во грло се намалува и фамосан можеш слободно од 20мг кога не се издржува и имаш болка во желудник.
Ехо јас прво тромесечие го поминав без магнезиум, мн повраќав, ослабев 4 кила, од второ почнав магнезиум. Особено ради што имав мака со грлото. Ама до 31 нед јас немав болки од ширењето на карлица, земав 800-1200 мг магнезиум цитрат/глицинат. Така да почни можеш од 600-800мг слободно да земаш. Мг користиш ти ама и плодот, циркулација, срце, мускули сегде се троши. Земи си од now нема грешка.
Јаготче , синоќа си седам гледам Тв , и од еднаш колку ме здлболе реброто ако веруваш скокнав. Заборавив дека имам мало фудбалерче у стомак не очекував толку силно. Е после тоа едно пола саат , де колк де ребро и стварно ме болеше. Сама си престана кога заврши со својата работа. И викам на свекрва ми да не имам контракции дека нели јас ансиозна. Ми вели камо среќа такви да беа контракциите
Здраво девојки 17та недела сме, ме фати некој грип грлото ме боли , имам температура. матичната ми е на одмор веќе трета недела. Што пиете кога сте вака настинати?
Здраво мајки јас влегувам во 17та недела.... Се случи немил настан во четвртокот не се потресив многу ама многу се изнервирав.... Немам ништо лошо односно ниеден лош симптом меѓутоа ме караа од дома да не се нервирам се работеше на физички насилство врз мајка ми ама јас сум мажена во друг град и единствено мораше од тука да средувам се мажот ми не дозволуваше да одам ради бременоста... Имала некоја од вас искуство со стрес дали се поминало ок...
Јас минатата бременост имав стресови цело време, живеев со свекрва, караници на 2 3 пати имавме огромни со мм поради се тоа, многу многу се нервирав, еднаш дури мислам некој мини слом доживеав, ама ок беше бебето, се роди здрав. Знам како ти е, после повеќе се нервираш зошто си дозволила толку да се потресеш и мкслиш за бебето. Немав јас проблеми, ама пробај воопшто да не мислиш на тоа колку што може. И на настанот и на потресувањето од после.