Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Nuny

Nuny Истакнат член

Не мислам раскрстив до до сите околу мајка ми ама пак малку се размислив да не направам нешто на бебето...

2. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Зошто не можеш во стомак?
    Јас сум 26 недела и се уште се боцкам во стомак, а немам масно ткиво, само кожата. Трансфузиологот ми рече дека можам уште некое време, а после во рака. Но, јас секако ќе продолжам во стомак од страна, зошто во рака не можам сама да се боцкам (а не сакам да зависам од сопругот за да ме боцка во рака).

Nuny likes this.
  3. Nuny

Nuny Истакнат член

Некако тешко влегува иглето барам меко да фатам кожинче ама како тврдо се прави еве вчера на лева страна се боцнав супер си влезе ни болка ништо ама сега тврдо е местото...

4. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Нема врска тоа со неделите, некогаш телото е опуштено некогаш не, и кај мене е така, некогаш не оди шприцот некогаш како во памук да боцкам.

Nuny likes this.
  5. Nuny

Nuny Истакнат член

Можеби
    јас не сакам друго место да боцкам знам дека во меше најдобро де апсорбира растворот посебно Клексани...

6. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Најнормално.
    Ме откорнаа болки тогаш, немаше место на телото што не ме болеше додуша, не само менструални болки.

1RedLipss and Nuny like this.
  7. bokace1

bokace1 Популарен член

Јас до 9та недела се тресев од нервоза или 10 бев .
    Некогаш не можеме се да контролираме и јас исто бев така загрижена, ќе биде се во ред.

pikachu2 and Nuny like this.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Женски јас малце да си споделам со вас да ми олесни :) ехо правев во 8 ма недела, сега сум 11та … за една недела ми е закажана контрола и скрининг. Веќе почнува сафра да ме фаќа, сакам да го видам побрзоо. Уууште 5 долги дена. Дај Боже се да биде добро(fingers):l:

pikachu2, Nuny, Eho and 5 others like this.
  9. Jelken94

Jelken94 Нов член

Anie93
    Ќе биде се во ред, уживај си слушај си музика и опушти се. И јас имам закажано во вторник на прв скрининг јас сум 11та недела :) Со среќа :l:

pikachu2 and Anie93 like this.
  10. Mmm123

Mmm123 Истакнат член

Zeni preporacajte mi Magnesium 400 mg koj stvarno vi pomognal i sto e dobar

11. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Jas za 2 dena 34 vleguvam vo stomak se bockam si naogam kade ne sum bocnala pomeko mesto

Mimmi39 likes this.
  12. fragaria

fragaria Истакнат член

Magnesium citrate Now
    Magnesium bisglycinate health aid

13. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се ќе биде во ред, не се грижи :l:
    После секоја контрола едвај чекам следна. Вчера бев, сега следна за 3/4 недели кој ќе дочека.

Anie93, Jelken94 and Dijana DM like this.
  14. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Јас денес имав огромни болки , отидов на клиника . Ме ставија на цтг ,мирно беше. Грлото 3.3цм супер и тоа. Болките ми рече дека се ради положбата . Бебче е 1550 30+4. Морав да отидам да не го мислам

Ani93, fragaria, Mimmi39 and 2 others like this.
  15. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Slobodno bockaj vo noga. Od preponot edna peda nadolu. Od 12 nedela mislam vo noga bockam I po ne boli od stomak. Mene mm se bocka celo vreme. Ako nemozs ti neka te bocka nekoj drug. Mene stomakot rende mi bese od prolutex I clexani tvrdo za bockanje... baska mi stana I strav veke vo stomak bocki. Vo noga t.e but mi e podobro. Imas na you tube videa.

LanaDelR likes this.
  16. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

И јас исто во бут се боцкам,ми беше страв во стомак откога почна да ми расте мешето и не ме боли многу во бутот а и лесно ми е за боцкање

17. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Каде поточно во стомак?
    Јас се уште во близина на папок, исто си наоѓам местенца, само понекогаш се оддалечувам, накај половината.

18. nice-girl

nice-girl Популарен член

ама си направив стрес тест од нигде ми текна за здравствена книшка и мајчината бидејќи во пон сум на контрола и за брисеви и таму каде што мислев дека е ја нема, ја барав секаде како мува без глава не ми текнува и не ми текнува знам дека последно ја извадив од ташната утре ќе побарам пак се надевам дека ќе си ја најдам, во случај да не ја најдам што и како треба да правам знае ли некој?

19. Nuny

Nuny Истакнат член

Јас два прсти под папок така ми рекоа... Е сега кога неможам да погодам си барам во тој предел место... Денес еве влезе без проблем ама малку крв имаше во шприцот а подоцна и на памукчето и потоа си ставив палома така на местото... Сите блузи со точки од крв ги направив... обавезно алкохол пред и после вадење на иглата... Од прв ден навика ми стана..

20. Nuny

Nuny Истакнат член

Не сум нешто подобра!!! Да можам со ехото на стомак ке спијам да го имав ехото дома што мирна душата ќе ми беше... Мене ме закажаа за нареден месец и 30клексаните што значи јас уште многу ќе треба за на преглед ... Нема врска здрави живи Недај Боже ако има нешто ќе јави... јас сум 17та недела.. Едвај чекам да почувствувам да мрда сега рано е и да се смирувам ...НИФТИ супер ПРИСКА супер брисеви топ... И сега со стресот погоре што пишав си направив триста филмови во глава дури и помислив дали од стрес Недај Боже може да се случи нешто.... Другиот CHAT GPT можеби е АИ ама ме смири и рече дека тоа не оди така како што Мислам јас... И повеќе не мислев на лошо.. Сега животот е стрес а не нешто друго... Беба да е ок другото мало брига

Anie93 likes this.