Не мислам раскрстив до до сите околу мајка ми ама пак малку се размислив да не направам нешто на бебето...
Зошто не можеш во стомак? Јас сум 26 недела и се уште се боцкам во стомак, а немам масно ткиво, само кожата. Трансфузиологот ми рече дека можам уште некое време, а после во рака. Но, јас секако ќе продолжам во стомак од страна, зошто во рака не можам сама да се боцкам (а не сакам да зависам од сопругот за да ме боцка во рака).
Некако тешко влегува иглето барам меко да фатам кожинче ама како тврдо се прави еве вчера на лева страна се боцнав супер си влезе ни болка ништо ама сега тврдо е местото...
Нема врска тоа со неделите, некогаш телото е опуштено некогаш не, и кај мене е така, некогаш не оди шприцот некогаш како во памук да боцкам.
Можеби јас не сакам друго место да боцкам знам дека во меше најдобро де апсорбира растворот посебно Клексани...
Најнормално. Ме откорнаа болки тогаш, немаше место на телото што не ме болеше додуша, не само менструални болки.
Јас до 9та недела се тресев од нервоза или 10 бев . Некогаш не можеме се да контролираме и јас исто бев така загрижена, ќе биде се во ред.
Женски јас малце да си споделам со вас да ми олесни ехо правев во 8 ма недела, сега сум 11та … за една недела ми е закажана контрола и скрининг. Веќе почнува сафра да ме фаќа, сакам да го видам побрзоо. Уууште 5 долги дена. Дај Боже се да биде добро
Anie93 Ќе биде се во ред, уживај си слушај си музика и опушти се. И јас имам закажано во вторник на прв скрининг јас сум 11та недела Со среќа
Се ќе биде во ред, не се грижи После секоја контрола едвај чекам следна. Вчера бев, сега следна за 3/4 недели кој ќе дочека.
Јас денес имав огромни болки , отидов на клиника . Ме ставија на цтг ,мирно беше. Грлото 3.3цм супер и тоа. Болките ми рече дека се ради положбата . Бебче е 1550 30+4. Морав да отидам да не го мислам
Slobodno bockaj vo noga. Od preponot edna peda nadolu. Od 12 nedela mislam vo noga bockam I po ne boli od stomak. Mene mm se bocka celo vreme. Ako nemozs ti neka te bocka nekoj drug. Mene stomakot rende mi bese od prolutex I clexani tvrdo za bockanje... baska mi stana I strav veke vo stomak bocki. Vo noga t.e but mi e podobro. Imas na you tube videa.
И јас исто во бут се боцкам,ми беше страв во стомак откога почна да ми расте мешето и не ме боли многу во бутот а и лесно ми е за боцкање
Каде поточно во стомак? Јас се уште во близина на папок, исто си наоѓам местенца, само понекогаш се оддалечувам, накај половината.
ама си направив стрес тест од нигде ми текна за здравствена книшка и мајчината бидејќи во пон сум на контрола и за брисеви и таму каде што мислев дека е ја нема, ја барав секаде како мува без глава не ми текнува и не ми текнува знам дека последно ја извадив од ташната утре ќе побарам пак се надевам дека ќе си ја најдам, во случај да не ја најдам што и како треба да правам знае ли некој?
Јас два прсти под папок така ми рекоа... Е сега кога неможам да погодам си барам во тој предел место... Денес еве влезе без проблем ама малку крв имаше во шприцот а подоцна и на памукчето и потоа си ставив палома така на местото... Сите блузи со точки од крв ги направив... обавезно алкохол пред и после вадење на иглата... Од прв ден навика ми стана..
Не сум нешто подобра!!! Да можам со ехото на стомак ке спијам да го имав ехото дома што мирна душата ќе ми беше... Мене ме закажаа за нареден месец и 30клексаните што значи јас уште многу ќе треба за на преглед ... Нема врска здрави живи Недај Боже ако има нешто ќе јави... јас сум 17та недела.. Едвај чекам да почувствувам да мрда сега рано е и да се смирувам ...НИФТИ супер ПРИСКА супер брисеви топ... И сега со стресот погоре што пишав си направив триста филмови во глава дури и помислив дали од стрес Недај Боже може да се случи нешто.... Другиот CHAT GPT можеби е АИ ама ме смири и рече дека тоа не оди така како што Мислам јас... И повеќе не мислев на лошо.. Сега животот е стрес а не нешто друго... Беба да е ок другото мало брига